06 / 05 / 2024

İstanbul vilayet konağı

İstanbul vilayet konağı

1945 yılında Sirkeci ile Ayasofya bölgesinin de imar planını hazırlayan Prost, Vilayet Konağı sahasında bitişik olan ve yükseklikleriyle bu sahanın manzarasını bozan Ebusuud Caddesi üzerindeki binaların yıkılmasını istemiş.

TOKİ Tuzla Aydınlı Konaşlı projesi için düğmeye bastı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi,Aydınlı Mahallesi, Konaşlı Mevkii 508 Adet Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 27 Ağustos 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Küçükçekmece'de bulunan semt konağının adının değiştirilmesi mecliste!

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan semt konağının adının değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Erdem, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çatalca Hükümet Konağı ihalesi yarın!

İstanbul İli, Çatalca İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Çatalca Hükümet Konağı inşaat ihalesi 8 Nisan'da!

TOKİ İstanbul İli, Çatalca İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 8 Nisan'da yapılacak...

TOKİ Çatalca Hükümet Konağı ihalesi 8 Nisan'da!

İstanbul İli, Çatalca İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 8 Nisan 2019 tarihinde yapılacak.

Çatalca Hükümet Konağı ihalesi 8 Nisan'da!

İstanbul İli, Çatalca İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 8 Nisan tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Çatalca Hükümet Konağı 8 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Çatalca Hükümet Konağı için düğmeye bastı. Projenin ihalesi 8 Nisan 2019 tarihinde yapılacak.

Tuzla Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı'da uygulanan imar planı TBMM'de!

İstanbul ili Tuzla ilçesinde bulunan Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı mevkilerinde uygulanan imar planı meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Memet Bülent Karataş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Cağaoğlu Münif Paşa Konağı yıkılma tehlikesi altında!

İstanbul Cağaoğlu'ndaki Münif Paşa Konağı çökme tehlikesi altında.''Pembe Köşk'' olarak bilinen İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin de kullandığı yapıda İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu heyeti incelemelerde bulundu.

TOKİ Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı ihalesi bugün!

İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 15:00'de yapılacak.

Bağcılar Hükümet Konağı'nın inşaatı hızlanacak!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bağcılar Hükümet Konağı inşaatını inceledi. Şantiyedeki görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Vasip Şahin, inşaatın bir an önce bitirilip binanın hizmete sokulması temennisinde de bulundu.

Eyüp Sultan’daki Halit Paşa Konağı yıkıldı!

Darbe girişiminde bulunan FETÖ üyelerinin Eyüp Sultan’daki buluşma noktası olduğu ileri sürülen İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu'na aykırı olan Halit Paşa Konağı'nı yıkıldı.

Bingöl vilayet konağı yıkılacak!

Valilik, eski adliye binasına yapılacak. Boşalan yer Dörtyol Parkı ile birleştirilerek otopark ve yeşil alan olacak. Valilik toplantı salonunda, yapılması planlanan Valilik Yeni Hizmet Binası ve Hükümet Konağı proje toplantısı düzenlendi.

İstanbul vilayet konağı Haberi

İstanbul vilayet konağı



Vilayet Konağı civarı nasıl imar edilecek?


B. Prost, Ebusuud Caddesi'ndeki binaların yıktırılmasını istiyor


     Şehircilik mütehassısı B. Prost'un hazırladığı Sirkeci - Ayasofya imar planıyla bu bölgede yapılması düşünülen imar hareketlerini yazmıştık, bu sahanın içinde bulunan Vilayet binası (eski Babıali) da şehircilik mütehassısının üzerinde ehemmiyetle durduğu bir yerdir. 

     B. Prost, Vilayet binasının etrafında imar planının nasıl tatbik edileceğini anlatmadan evvel: ''Emsalsiz vaziyeti haiz büyük bir sahadır. Burası için düşünülen imar şekli bu mevki büsbütün kıymetlendirilecektir'' diyor.

     Mütehassıs, her şeyden evvel, Vilayet Konağı sahasına bitişik olan ve yükseklikleriyle bu sahanın manzarasını bozan Ebusuud Caddesi üzerindeki binaların yıkılmasını zaruri görmektedir....