06 / 05 / 2024

İstanbula bir dolgu meydan daha geliyor

İstanbula bir dolgu meydan daha geliyor

Gezi, toplantı, alışveriş ve miting alanı için Maltepe, Yenikapı ve Tuzla sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi daha ekleniyor. Şile’de liman ve meydan projesi yapılacak.

Huawei P60 Pro’nun iddialı kamera örnekleri ortaya çıktı! Yok böylesi...

Huawei'nin yaklaşmakta olan amiral gemisi serisinin en üst modeli olan P60 Pro, her açıdan bir dolgu cihazı gibi görünüyor ve Huawei'nin paylaştığı kamera örneği büyüleyici. 

Rize'de dolgu alanlarının üzerine bina yapılması doğru mu?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize'de inşaat artıkları da katılarak devam eden dolgu alanın yapılaşmayı yanıtlamayacağına dikkat çekerek, "Burada mühendislik hesabıyla bir dolgu yapılmıyor" dedi.

Atabey İskelesi'ndeki kazı ve dolgu çalışmaları tamamlanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Atabey feribot iskelesindeki çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında dolgu ve kazı çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Rize'de deniz üzerine dolgu yapılarak hastane yapılacak!

Rize'de İslampaşa mahallesi sahilinde 200 dönümlük bir dolgu alanı üzerine deniz doldurularak şehir hastanesi yapılacağı açıklandı. 

Torunlar, Paşabahçe'de otel yapacak!

Üsküdar sahilinde İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından alınan “dolgu” kararının ardından bir “dolgu” projesi de Beykoz’da ortaya çıktı. Torunlar Gayrimenkul’ün 49 yıllığına kullanım izni aldığı Beykoz Paşabahçe’deki Tekel Fabrikası’nın arazisine kazı, dolgu düzenlemesi yapılacak.

Artvin Arhavi Sahil Dolgu Alanı'nda çalışmalar tam gaz!

Arhavi Sahil dolgu alanında bir süre önce yapımına başlanan spor alanlarının inşa çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Futbol sahası, tenis kortları, voleybol sahaları ile bölge şimdiden adından söz ettirirken, bölgede son olarak tribünlerin koltuk montajları yapılıyor.

Trabzon Akçaabat'ta yeni dolgu alanı yapılacak!

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yeni bir dolgu alanı daha oluşturuluyor. İlçenin Darıca Mahallesi’nde 41 hektarlık alanı kapsayan öneri Dolgu Alanı, Uygulama İmar Planı’na oy birliği ile işlendi.

Bodrum'da yapılan deniz dolgu çalışması meclis gündeminde!

Bodrum'da bir alanda yapılan inşaat ve deniz dolgu çalışması meclis gündemine taşındı. Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmak üzere konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

Arhavi Sahil Dolgu Alanı'nda son durum!

Arhavi sahil dolgu alanında yapımı devam eden halı saha inşaatında ilerleme kaydediliyor. Bir yandan hali saha zemini için alt yapı çalışmaları devam ederken, diğer yandan da idari binanın inşası için de çalışmalar sürdürülüyor.

Trabzon Arsin Yatırım Adası için bir adım daha atıldı!

Trabzon’un Arsin Yeşilyalı Mahallesi sınırları içerisinde Arsin Organize Sanayi Bölgesinin kuzeyini kapsayan alanda dolgu nazım imar planı ve dolgu uygulama imar planı meclisten oy birliğiyle geçerek Arsin Yatırım Adası için bir adım daha atılmış oldu.

İzmir Klaros Koyu'na dolgu mu yapılıyor?

İzmir Menderesdeki resmi kayıtlarda koruma alanı ve A tipi mesire alanı olarak görünen Klaros (Denizpınarı) Koyu, şantiye alanına döndü. İş makineleriyle çalışılan koyda denize dolgu yapılırken, karada da bir tesis temeli atılması dikkati çekti.

Rize Sahil Külliye projesinin dolgu çalışmaları başladı!

Mavi Şehir olarak bahsedilen Sahil Külliye projesinin dolgu çalışmalarına başlandı. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap "Yaklaşık 5 bin metre karelik bir alanın dolgusu gerçekleştikten sonra camii inşaatımıza başlanacaktır" dedi.

Melen Barajı'nda beton dolgu imalatı başladı!

İstanbul'un artan nüfusu dikkate alınarak hazırlanan ve 2016 yıl sonunda tamamlanması öngörülen Melen Barajı'nda beton dolgu imalatına başlandı. Yapılan açıklamada Melen sisteminde önemli bir eşiğin daha aşıldığı belirtildi.

İstanbula bir dolgu meydan daha geliyor Haberi

İstanbula bir dolgu meydan daha geliyor

Megakent İstanbul’un dört bir yanı dolduruluyor. Doldurma işlemlerinden ilki Maltepe’de yapıldı. 3.5 kilometre uzunluğunda ve toplam 1 milyon 200 bin metrekareyi kapsayan ‘dolgu meydan’ miting, spor ve gezi amaçlı yapılarak hizmete girdi. 


İstanbul’daki ikinci dolgu meydan Yenikapı’da miting ve gezi alanı olarak kullanılmak üzere yapıldı.  518 bin metrekare deniz dolduruldu. 


Deniz doldurularak meydan olarak planlanan üçüncü alanın ise Tuzla’da yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. Marina, alışveriş ve eğlence merkezi olarak inşaası devam eden bu yeni dolgu alan 29 Mayıs’ta hizmete girecek. 


Son olarak ise geçtiğimiz hafta yapılan ihaleyle Şile’de 90’lı yıllarda yapılan dolgu alan yenilenerek liman ve meydan yapılması için düğmeye basıldı.



7 AYDA BİTECEK


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yerel seçimler öncesi açıkladığı vizyon projeleri, 7 Haziran milletvekili seçimlerine günler kala...