29 / 04 / 2024

Bodrum'da yapılan deniz dolgu çalışması meclis gündeminde!

Bodrum'da yapılan deniz dolgu çalışması meclis gündeminde!

Bodrum'da bir alanda yapılan inşaat ve deniz dolgu çalışması meclis gündemine taşındı. Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmak üzere konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.



Bodrum da yapılan deniz dolgu çalışması meclis gündeminde!


Bodrum'da bir alanda yapılan inşaat ve deniz dolgu çalışması meclis gündemine taşındı. Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmak üzere konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Üstündağ, "Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gündoğan Mahallesi, Küçükbük Mevkiinde bulunan, Çetili (Çektirge) Bumu’nda yapılan inşaat ve deniz dolgusu nedeni ile Bodrum Belediyesi Encümen Kararı tarafından verilen 30 gün içinde dolgu alanının boşaltılması ve yapılan inşaatta denizin doldurulmasına idari yaptırım kararı çıkmasına rağmen, inşaatın devam ettiği ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Çevre Denetim ekiplerince yapılan kontrolde, arazide harfiyat çalışmasının olduğu, çalışma esnasında denizin içerisine 10-15 metre genişliğinde yaklaşık 200 metre uzunluğunda bir alana dolgu yapıldığı, arazinin büyük kısmında çalışma yapıldığı, ağaçlara zarar verildiği ve herhangi bir ruhsat beyan edilmediği açıklanmıştır." dedi.


Üstündağ'ın soruları


1- Bodrum Belediyesi tarafından sadece, parseller içerisinde bulunan imar yollarının açılması, peyzaj ve bahçe düzenlenmesi için verilen dilekçeye onay verilmiş olmasına rağmen bu inşaatın devam ettirilmesi hakkında ilgili bakanlıklarınız tarafından düzenlenmiş başkaca bir ruhsat bulunmakta mıdır?


2- İlgili Bakanlıklar tarafından söz konusu alanda herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?


3- Bodrum Belediyesi tarafından ilgili kanunlar çerçevesinde verilmiş olan para cezası ve idari yaptırımlara ek olarak ilgili Bakanlıklarınız tarafından yapılmış tespitler ve idari yaptırımlar nelerdir?


4- Bu alanda Bodrum Belediyesi tarafından sadece imar yolu açılması, peyzaj ve bahçe düzenlemesi için verilen izine karşılık, Belediye ve kamu hiçe sayılarak denize yapılan 32 dönüm dolgu için ilgili Bakanlıklarınızın alacağı tedbir nedir?


5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bodrum Yarımadası dahil hiçbir noktada deniz dolgusu yapılmasına izin verilmediği sözkonusu Bakanlığın İl müdürlüğü tarafından açıklanmasına rağmen bu hafriyat, dolgu ve inşaat çalışması hangi izinler doğrultusunda başlayabilmiştir?


6- Küçükbük Mevkiinde daha önce gerçekleştirilen deniz dolgularında, bu dolgulara ilişkin tüm izin ve ruhsatlandırmalarda özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafında gösterilen hassas tutum bu proje için neden gösterilmemektedir?


7- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu proje için onanmış herhangi bir imar tadilatı projesi var mıdır?


8- Kültür ve Turizm Bakanlığının hükmü tasarrufunda yer alan bir alanda gerçekleştirilen bu inşaat için düzenlenmiş herhangi bir izin ve ruhsat bulunmakta mıdır?





Geri Dön