28 / 04 / 2024

İmar barışına yapılan başvurular ve ödemeler TBMM gündeminde!

İmar barışına yapılan başvurular ve ödemeler TBMM gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapılan başvurulara ve ödemeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, imar barışı kapsamında yapılan başvurulara ve ödemelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Gaytancıoğlu, sorusunun Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Okan Gaytancıoğlu, ''2018 yılında çıkarılan Barış Kanunu ile imar affı geliştirilmiş ve vatandaşlara bu aftan yararlanmak için başvuru hakkı tanınmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 2019 Haziran ayında yaptığı bir açıklamada: ''Bugüne kadar imar barışından yaklaşık 10 milyon vatandaşımız faydalandı. 19 milyarın üzerinde bir bedeli yatırdılar'2 demiştir. Şeffaf bir yönetim anlayışının gereği olarak aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplanmasını istiyorum'' diye konuştu.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun soruları:
1- İmar Barışı Kanunu'ndan yararlanmak için kaç başvuru olmuştur?
2- 1 Aralık 2019 tarihi itibariyle af kapsamında vatandaşlarımızdan toplanan para miktarı nedir?
3- Başvuruda bulunmuş fakat daha sonra taksitlerini yatırmadığı için bu aftan yararlanmayacak 100 gerçek ya da tüzel kişi kimlerdir?
4- İmar Affı kapsamında başvuruda bulunmuş ve en yüksek miktarda ödeme yapacak 100 gerçek ya da tüzel kişi kimlerdir?
5- En yüksek miktarda ödeme yapacak 100 gerçek ya da tüzel kişinin toplam ödeyeceği miktar nedir?
6- En yüksek bedel ödeyecek bu kişilerin kaçı ödemelerini yapmadığı ya da geciktiği için imar affı kapsamından çıkmıştır?


Geri Dön