27 / 04 / 2024

İzmir'de depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarındaki sorunlar meclis gündeminde!

İzmir'de depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarındaki sorunlar meclis gündeminde!

İzmir'de TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan binalarda ortaya çıkan sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç konuya ilişkin soru önergesi verdi. 



CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir'de TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan binalarda ortaya çıkan sorunları meclis gündemine taşıdı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi sundu ve sorularının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

CHP'li Sevda Erdan Kılıç, "Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98. TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddeleri gereğince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim" diye konuştu. Kılıç, konuşmasına şu şekilde devam etti:

İzmir de depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarındaki sorunlar meclis gündeminde!

"İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrasında, TOKİ tarafından depremzedelere para karşılığı yapılan evlerde kusur çıktığına ilişkin basında haberler yer almaktadır. Bir yılda yapılması planlanan 7 proje alanındaki konutların sadece iki bölümünün tamamlandığı ve 16 ay sonra kurayla teslim edildiği ifade edilmektedir. TOKİ'nin, depremzedelere borcu ve kaç taksitte ödeyeceklerine dair bir plan belirtmediği ve tapuları da 20 yıl sonra taksitleri bittikten sonra teslim edeceği bilgisini verdiği kaydedilmektedir. 

Apartmanların otopark kısımlarında çatlaklar olduğu, çamaşır ve bulaşık makinaları giderlerinin olmadığı, borularda kaçak ve kapıların kırık olduğu, zemin katta kolonlar ve duvarlar arasında yarıklar olduğu, beton içerisinden demirlerin çıktığı, plastik kutuların betona harç olarak konulduğu kaydedilmektedir."



 


Geri Dön