02 / 05 / 2024

Elazığ'da depremzedeler için yapılan konutlarda son durum ne?

Elazığ'da depremzedeler için yapılan konutlarda son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da depremzedeler için yapılan konutlarda incelemeler yaptı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da depremzedeler için yapılan toplu konut alanlarını inceledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, 24 Ocak tarihinde meydana gelen, merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra, ağır hasarlı olduğu için evleri yıkılan depremzedeler için inşa edilen toplu konut şantiye sahalarında incelemeler yaparak, devam eden çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Bizmişen, Sürsürü, Mustafapaşa Mahallesi ile Karşıyaka ve Çatalçeşme toplu konut şantiye sahalarını gezen Bakan Murat Kurum, bir araya geldiği depremzedelerin taleplerini dinledi.

Elazığ'da Sürsürü, Mustafapaşa, Abdullahpaşa ve Karşıyaka mahallelerindeki inşaatları inceleyeceklerini aktaran Kurum, söz verdikleri gibi bir yıl içerisinde etaplar halinde konutları teslim edeceklerini bildirdi.

Elazığ'da 19 bin 300 konutun inşasını başlattıklarına vurgu yapan Kurum, şunları kaydetti:

"İhalelerimizi hızlı bir şekilde yürütüyoruz. 10 mahallede inşaatlarımız devam ediyor. İlk inşaatlarımızı inşallah 8. ay içerisinde tamamlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle depremzede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Yani depremden 6-7 ay gibi kısa bir zamanda artık konutlarımızın teslimini yapar duruma geleceğiz. Orta hasarlı binalarımızla ilgili vatandaşlarımızdan talepler vardı. Bunu da bugünkü toplantımızda istişare ettik. Orta hasarlı binalarla alakalı 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında vatandaşlarımızdan talep gelmesi halinde belediyemizle birlikte yasa kapsamına alacağız. Vatandaşlarımız bu binaların yapımı noktasında vergi, harç gibi bedelleri yatırmayacak. Yine imar planı ve kira yardımı noktasında da bakanlığımız belediyemizle birlikte bu süreci yürütüyor olacak." 

Rüstempaşa Mahallesi'ndeki köprülü kavşakla ilgili çalışma sürdürüldüğünü, yeni yapılacak imarda binaların çökme mesafelerini köprüden uzaklaştırmak suretiyle köprüyü koruyacak bir planlama yaptıklarına dikkat çeken Kurum, "Bunu da belediyemizle birlikte yapacağız inşallah. En güzel şehircilik örneğini dünyaya ve Türkiye'ye örnek gösterilecek bir şehircilik örneğini de Elazığımızda yapmış olacağız" dedi.

Bakan Murat Kurum'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Vali Erkaya Yırık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut ve Zülfü Tolga Ağar ile kurum ve kuruluş yetkilileri de eşlik etti.

 

Bingöl'de deprem sigortalı konut sayısı Elazığ depremiyle arttı!


Geri Dön