28 / 07 / 2024

istanbula ikinci kanal

istanbula ikinci kanal

Geçen hafta sonu kuru yük gemisinin çarptığı tarihi yalıyı enkaza çevirmesi üzerine, Boğaz’ın güvenliği yeniden gündem konusu oldu. 

Kanal İstanbul'un 4 yıldır süren davasında kriz: İkinci kez bilirkişi incelemesi yapılacak!

Kanal İstanbul projesine için verilen ÇED olumlu kararına karşı açılan davada Danıştay tarafından ikinci defa bilirkişi incelemesi yapılması talep edildi. Dudak uçuklatan bilirkişi ücretlerine tepki geldi. İşte detaylar...

Ünlü ekonomistin birinci duyumu doğru çıktı, sırada asgari ücret var. Asgari ücrete ikinci zam ne zaman?

Ünlü ekonomist ekonomi kanalında seçim ekonomisine ilişkin iki önemli duyumu olduğunu paylaştı. 24 saat geçmeden birincisi doğru çıktı sırada ikinci duyum var. İkinci duyum milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücrette ikinci zam ile ilgili

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a Kanal İstanbul tepkisi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 'Kanal İstanbul' açıklamasına ilişkin tepki gösterdi. İmamoğlu, "Birinci sıra depremdir, ne yazık ki artık ikinci sıra kuraklıktır" dedi.

Kanal İstanbul’da ihale hazırlığı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin ihalesinin bu senenin ikinci yarısında yapılması bekleniyor.

İBB'den Kanal İstanbul projesine ikinci dava! 

İBB, Kanal İstanbul projesi için verilen “ÇED olumlu” kararına açtığı davadan sonra, proje kapsamında İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda yapılan değişikliğin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı ikinci defa dava açtı...

Kanal İstanbul gayrimenkulü yine hareketlendirdi!

Kanal İstanbul’un yapılacağı bölgede konut ve arsa yatırımları artarken, fiyatlar da yükseldi. Gayrimenkul hareketliliğinde ve fiyat artışında ikinci dalganın ise projeye kazmanın vurulmasıyla geleceği belirtiliyor.

Kanal İstanbul'un öncüsü bin yıllık Sapanca projesi!

9 yıldır Türkiye’nin gündeminde yer alan Kanal İstanbul projesinde yapım çok yakında başlayacak. Karadeniz ve Marmara arasında ikinci bir suyolu açma fikri ise çok daha eskiye dayanıyor.

Kanal İstanbul, Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı'ndan sonra Marmara'dan Karadeniz'e açılan ikinci su yolu projesidir. Kanal İstanbul, İstanbul'un can ve mal güvenliğin teminat altına alacak bir projedir. Kanal İstanbul, Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir" dedi...

Kanal İstanbul, milli güvenliği ilgilendiren bir proje!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi'nin, milli güvenliği ilgilendiren bir proje olduğunu belirterek, "Bunu bazen çarpıtıyorlar, 'rant projesi' diyorlar. Kanal İstanbul, bir çözümdür, ikinci bir su yoludur ve Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir" dedi...

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Rönesans Holding Kanal İstanbul'a talip!

Rönesans Holding ve Rusya Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Düzyol, İstanbul'a ikinci bir Boğaz getirecek olan Kanal İstanbul ihalesi için çalışma yaptıklarını açıkladı...

İstanbul'a ikinci kanal lazım!

Geçen hafta sonu kuru yük gemisinin çarptığı tarihi yalıyı enkaza çevirmesi üzerine, Boğaz’ın güvenliği yeniden gündem konusu oldu. 

istanbula ikinci kanal Haberi

istanbula ikinci kanal

Boğaz'ın güvenliği tartışmalarına ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı. Ortaylı, “Harekete geçmek için yeni facialar beklemenin manası yok. İkinci kanal gerekli’ şeklinde açıklama yaptı. 

Rusya’dan Suudi Arabistan’a arpa taşıyan 38 bin 732 grostonluk yük gemisinin 7 Nisan tarihinde çarpması sonucu, İstanbul Boğazı’nın ve dünyanın en değerli evlerinden biri olan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı ve içindeki 200 yıllık eşyalar büyük hasar gördü. Değeri 85 milyon dolar olduğu belirtilen yalının Boğaz’a bakan ön cephesi tamamen çöktü ve ylı tarihi eser niteliğini kaybetti. 


Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son hali!

Anıtlar Yüksek Kurulu ve Boğaz İmar Kurulu’nun izniyle restore edilmesi beklenirken, Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı malikleri de İstanbul Deniz İhtisas Mahkemesi 17. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne ihtiyati haciz talebinde bulundu.

Gazete Habertürk'ün haberine göre...