29 / 04 / 2024

istanbulda asansör faciası

istanbulda asansör faciası

İstanbul'da 10 işçinin öldüğü asansör faciasını inceleyen Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin ilk raporu: "Asansörü en üstte tutan stoper yok, halat ve paraşüt sistemi yok, acemi işçiler çalıştırıldı. İşletme hatası var..."

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Fi Yapı asansör kazasına bakımsız cıvata sebep oldu!

Makine Mühendisleri Odası'nın İstanbul Esenyurt'ta 3 inşaat işçisinin öldüğü asansör faciasıyla ilgili incelemesinden çarpıcı sonuçlar çıktı. Buna göre mühürlü binadaki asansörün bağlantı cıvataları bakımsız kaldı. Fren sistemi çalışmayan asansör düştü.

Esenyurt'ta düşen asansörün bakımı yapılmış mıydı?

İstanbul’daki asansör faciasında 3 işçi hayatını kaybetti. Ölen işçilerden Yasin Bakır’ın ağabeyi Adem Bakır, ‘Asansörün bakımı yoktu. Uyarmıştım. Asansör daha önce de birkaç kez düştü’ diye konuştu.

Torun Center asansör kazasında tazminatlar ödendi!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun, geçen yıl yaşanan asansör faciasında ölen işçilerin ailelerinin maddi anlamda mağdur olmalarını önlediklerini söyledi.

Torun Center'daki asansör faciasında hiç tutuklu kalmadı!

İstanbul Mecidiyeköy’deki Torun Center inşaatının 32’nci katından yere çakılan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin davada 5.5 ay sonra tutuklu sanık kalmadı.

Torunlar asansör kazası davası sürüyor!

Torunlar Center'da 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasına dair hukuki süreç henüz tamamlanmadı. Şantiye alanında ise inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Torunlar GYO'ya asansör kazası için tazminat davası!

TORUN Center rezidans inşaatında meydana gelen asansör faciasında ölen 10 işçiden biri olan Hıdır Ali Genç' in yakınları, İstanbul 10. İş Mahkemesinde tazminat davası açtı...

Ankara'da asansör faciası: 1 ölü

Ankara İncek'te bir apartman inşaatındaki dış cephe asansörü 6. katta ikiye bölündü; 1 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi yaralandı. İşçilerin, inşaatta çalışmaya dün başladıkları öğrenildi.

Faruk Çelik'ten asansör faciasıyla ilgili açıklama!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 7. İş, Güvenlik ve Yaşam Ankara Zirvesi'ne katıldı.Faruk Çelik'ten asansör faciasıyla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Asansör faciasında takipsizlik kararına itiraz!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında iş adamı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz edildi...

Asansör faciasında Torunlar'a takipsizlik!

Mecidiyeköy'de 10 işçinin öldüğü asansör faciası ile ilgili soruşturma tamamlandı. İddianamede 15'er yıl hapis istenen 25 şüpheli arasında Geda Majörün sahibi Orhan Demirel, Önder Türksoy. Torunlar'ın proje müdürü Murat Aytimur da yer aldı.

Torunlar asansör faciası ile ilgili soruşturma tamamlandı!

Mecidiyeköy'de 10 işçinin öldüğü asansör faciası ile ilgili soruşturma tamamlandı. İddianamede 15'er yıl hapis istenen 25 şüpheli arasında Geda Majörün sahibi Orhan Demirel, Önder Türksoy. Torunlar'ın proje müdürü Murat Aytimur da yer aldı.

Torunlar'a asansör faciasında takipsizlik!

İstanbul Şişli'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Savcı, aralarında iş adamı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi

istanbulda asansör faciası Haberi

istanbulda asansör faciası

İstanbul'da 10 işçinin öldüğü asansör faciasını inceleyen Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin ilk raporu: "Asansörü en üstte tutan stoper yok, halat ve paraşüt sistemi yok, acemi işçiler çalıştırıldı. İşletme hatası var."


Başbakanlık ve Çalışma Bakanlığı müfettişleri Torunlar İnşaat'ta yaşanan ve 10 kişinin öldüğü asansör faciasının ardından şantiyede yaptıkları incelemelerde olay yeri fotoğraflarını delil olarak dosyada yer aldı. Delil olarak alınan fotoğraflarda düşmeye neden olan kırılan dişlilerin fotoğrafları da bulunuyor. Müfettişlerden gelen ilk raporda belirlenen üç ihmal şöyle: 


* DURDURACAK PARÇA TAKILMADI: Kazaya asansörü en üstte durdurmaya yarayan bir yerde 'son nokta' olarak kabul edilen bölümde yer alan 'stoper' parçalarının takılmaması neden oldu. Bu parça takılı olmadığı için olay meydana geldi. Raylardan bir bölümü çıkan asansörü, üzerindeki yükle taşıyamayan dişliler de kırıldı ve asansör...