05 / 05 / 2024

İstanbulda deniz temiz mi

İstanbulda deniz temiz mi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıldır ıslah çalışması süren Kurbağalıdere’den Marmara denizine akan kanalizasyon suları, özellikle Kadıköy sahillerinde zehir saçıyor. Marmara Denizi'nde kirlilik oranı yüksek!

Bartın İnkumu Derin Deniz Deşarjı Projesi ne zaman yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Parmaksız: "Bin 700 metrelik derin deniz deşarjı ve ön arıtma yapılması suretiyle günlük 20-30 bin turistimizin daha temiz sularda yüzmesi sağlanacak"

Kocaeli sahillerinde deniz suyu analizleri temiz çıktı!

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı deniz suyu analizlerinde İzmit Körfezi ve Kandıra’daki plajlarımızda deniz suyu çok temiz çıktı.

Temiz Deniz Süpürgesi 2.7 ton atık topladı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu desteği ile seferine çıkan Temiz Deniz Süpürgesi 8 günde İstanbul Boğazı’nda 2 ton 790 kg atık topladı. Ağaoğlu Şirketler Grubu çevreye duyarlı çalışmalarından dolayı Yeşil Ekonomi Ödülü’ne layık görüldü.

TURMEPA deniz aracı Ağaoğlu sponsorluğunda ilk seferine çıktı!

Deniz Temiz Derneği 'nin ( TURMEPA ) deniz temizleme aracı, Ağaoğlu Şirketler Grubu sponsorluğunda ilk resmi seferine çıktı.

Ağaoğlu Boğaz temizliğine sponsor oldu!

Deniz Temiz Derneği’nin (TURMEPA) deniz temizleme aracı, Ağaoğlu Şirketler Grubu sponsorluğunda ilk resmi seferine çıktı. Ali Ağaoğlu, “Doğa bizim değil, çocuklarımızın, torunlarımızın bizlere emaneti" dedi.

Ağaoğlu Deniz Temiz Derneği TURMEPA'ya 2 yıl sponsor oldu!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Deniz Temiz Derneği TURMEPA'nın 'Temiz Deniz Süpürgesi'ne iki yıl sponsor oldu. İlk seferine çıkan tekne, Ağaoğlu'nun yaptığı bağışla Marmara'da denizden çöplerin temizlenme işlemini yapacak.

Ağaoğlu'nun Temiz Deniz Süpürgesi ilk seferine çıktı!

TURMEPA'nın Ağaoğlu desteğiyle hayata geçirilen 'deniz süpürgesi' Boğaz'ı temizlemek için sefere çıktı DenizTemiz Derneği (TURMEPA) ve Ağaoğlu Şirketler Grubu desteğiyle hayata geçirilen 'Temiz Deniz Süpürgesi' ilk seferine çıktı.

Ağaoğlu Temiz Deniz Süpürgesi'nin ilk seferini başlattı!

DenizTemiz Derneği / TURMEPA’nın Ağaoğlu Şirketler Grubu desteği ile hayata geçirdiği Temiz Deniz Süpürgesi ilk seferine çıktı. Ali Ağaoğlu toplumsal fayda sağlayan projelerin her zaman en büyük destekçisi olacaklarını belirtti.

Ağaoğlu-TURMEPA Temiz Deniz Süpürgesi töreni 22 Mayıs'ta!

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, deniz kirliliği ile mücadelesinin yirminci yılında İstanbul Boğazı’nı bu kez Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun sponsorluğunda süpürecek. Temiz Deniz Süpürgesi’nin ilk resmi seferini düzenleyeceği tören 22 Mayıs'ta.

Ali Ağaoğlu, Deniz Temiz Derneği'ne tekne aldı!

Ali Ağaoğlu İşadamı Ali Ağaoğlu, denizden atık temizlenmesi için Deniz Temiz Derneği'ne 350 bin liraya tekne alıyor. Ünlü işadamı, Tezman Yaramancı'nın başkanı olduğu Deniz Temiz Derneği'ne tekne alma kararı verdi.

Mersin'de temiz deniz için çalışmalar başladı!

Turizmde hedef büyüten Mersin’de büyükşehir belediyesi 2015 yılı sonuna kadar tüm sahil şeridini temizleyecek. Belediye 1,4 kilometrelik deniz deşarjı projesinin yanısıra 30 kilometrelik içme suyu hattını da iyileştirmeyi planlıyor.

Deniz ve kıyı temizleme çalışmalarına devam ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, deniz ve kıyıların temiz olması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Güllüce, denizlerdeki baskı ve etkileri içeren kirlilik haritalarının 2014 yılı itibariyle tamamlandığını açıkladı..

Antalya Çevre Yolu'na mahalle baskısı geldi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, " Antalya turizmi deniz demektir. Deniz temiz olmazsa turizm olmaz. Büyükşehir olarak bütün ilçelerde öncelikli meselemiz denizi korumaktır " dedi.

İstanbulda deniz temiz mi Haberi

İstanbulda deniz temiz mi

Kadıköy Belediyesi tarafından Kurbağalıdere’nin 7 ayrı noktasından alınan örneklerin tahlil sonuçlarına göre, koli basili oranı olması gereken seviyenin oldukça üzerinde seyretmesinden dolayı, Kadıköy sahilleri ve Marmara denizi son yılların en büyük kirliliğini yaşıyor.


Tahlil sonuçlarına göre özellikle 7 bölgeden denize girmek son derece riskli ve tehlikeli. Sınır değeri azami 200 olması gereken E.Coli sayımı; Moda Deniz Kulübünde 410, Fenerbahçe Burnunda 390, Kalamış Marina’da 6 bin 500, Yoğurtçu Parkı bitiminde 6 bin 900. Tahlillerde ayrıca denizde hiç olmaması gereken ve bağırsak enfeksiyonlarına neden olan (Fekal Streptokok) bakteri gurubu ise tehlikenin bir başka boyutu.


Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “ Vatandaşlarımızı denize girmemeleri konusunda geçen yıl da uyarmıştık. Bu sene de değişen bir şey yok. Aldığımız sonuçlara göre denize girmek oldukça riskli. Kurbağalıdere’de...