03 / 05 / 2024

istanbul\'da kiralar

istanbul\'da kiralar

İşsizliğin artmasıyla fiyatların daha da gerilemesi beklenirken İstanbul Manhattan'ı solladı

Ev sahibi ve kira anlaşmazlıklarında son durum ne? İstanbul’da kira anlaşmazlığı yüzde 80 davaya dönüşüyor!

Fahiş ev kiraları ve kiracının çıktığında bütçesine göre konut bulamama kaygısı büyük kentlerde kira anlaşmazlığını davaya dönüştürüyor. Hukukçular, arabuluculuk sistemiyle Anadolu’da kira dosyalarında uzlaşının yüzde 60’larda olduğunu, ancak büyük şehirde yüzde 20’ler seviyesinde olduğunu belirtti.

İstanbul'da kiralar bir maaş kadar oldu! Kimse bir yerden dönmüyor! Ev sahibi kirasından, kiracı lüksünden vazgeçmiyor!

İstanbul'da kira bedelleri  gündemden düşmüyor. Her geçen gün artan kira bedelleri ile vatandaş adeta köşeye sıkışmış durumda. İstanbul'da 35 yaşında 3 beyaz yakalılar aynı evde yaşamaz zorunda kalıyor.

İstanbul'daki kiracılar dikkat! Uzmanlar açıkladı! 2024'te kiralar yüzde 50 artacak!

2023 yılında, sahibinden yapılan kiralamalarda, İstanbul'da kiralar bir önceki yıla göre ortalama yüzde 61 artış gösterdi. Uzmanlara göre 2024'te kiraların yüzde 50 artması bekleniyor.

İstanbul’da 650 bin konut nasıl yenilenecek? Konut stoku 650 bin azalır, kiralık talebi 550 bin artarsa kiralar ne olur?

Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum, İstanbul'da 650 bin konutu yenileyeceklerini söyledi. Peki bu nasıl olacak? Gazeteci Ozan Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar kiraları geçti! Siteler kötü yönetiliyor...

İstanbul'da bazı konut sitelerinde aidatlar resmen kiraları geçti. Bazı sitelerde aidatlar 3 bin lirayı aşarken üstelik çoğu site sakinleri de kötü yönetimden şikayetçi. Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından konut site aidatlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

İstanbul’da 2 kişinin asgari ücretle yaşadığı 1 ailede gelirin yüzde 75'i kiraya gidiyor!

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, İstanbul'daki konut kiraları ile ilgili konuştu ve İstanbul'da geçimin zor olduğuna dikkat çekti. İşte Gökçek'in o açıklaması... 

İstanbul'da kiraların en çok arttığı ve düştüğü ilçeler hangisi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın "İstanbul'da ev bulamadık" açıklaması yeni tartışmaları alevlerken İBB'ye bağlı İPA'nın konut kira fiyatlarına ilişkin raporu dikkat çeken bir gerçeği ortaya koydu.

İstanbul'da hangi ilçede kiralar kaç TL? Maslak, Seyrantepe, Ümraniye... Tek tek açıklandı!

İstoç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç, Manhattan ile İstanbul'daki konut kiralarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul'da hangi ilçede kiralar kaç TL? İşte o rakamlar...

Merkez Bankası Başkanı Erkan: "İstanbul’da ev bulamadık, kiralar çok yüksek annemlere yerleştik"

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye ekonomisinin son durumunu hakkında değerlendirme yaptı. "İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." dedi. İşte haberin detayları...

İstanbul'da kiralar yüzde 701 arttı: Megakentten göç artıyor! İşte konut sorununun çözümü için 11 öneri...

İstanbul’daki kira ücretleri, tersine göçün en önemli sebepleri arasına yerleşti. Evden çıkmak zorunda bırakılan kiracılar yeni ev bulamadıkları için megakentten göç hızlandı. Peki barınma sorunu nasıl çözülür? İşte 11 öneri...

İstanbul'da kiralar 20 bin lirayı geçti!

Fahiş kiralar vatandaşın belini büküyor. Ev sahiplerinin fahiş kira zammı enflasyonu derinleştiriyor. İstanbul’da ortalama 20 bin TL’den başlayan kiralar, bazı bölge ve dairelerde 200 bin TL’yi görüyor.

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa'da konut krizi derinleşirken kira fiyatları aldı başını gitti. Kiralık konut kapsamında en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı.

istanbul\'da kiralar Haberi

istanbul\'da kiralar

'Eskiden para değil, şansı olanların daire bulabildiği' Manhattan'da kriz sayesinde aylık kiralar bin 812 dolara kadar geriledi. İşsizliğin artmasıyla fiyatların daha da gerilemesi beklenirken İstanbul Manhattan'ı solladı. İstanbul'da en küçük lüks dairenin kirası 2 bin dolardan başlıyor

GLOBAL ekonominin kalbi aynı zamanda krizin merkezi Manhattan'daki lüks apartman ve rezidanslarda kiralık ev sayısı hızla artıyor, daire fiyatları ise aynı oranda düşüyor. Geçmişte burada daire arayanlar için "Para değil, biraz da şans lazım" denilen Manhattan'da daire fiyatları Mart ayında yüzde 15'e yakın düştü. Son 5 aydır Manhattan'daki stüdyo tipi dairelerin aylık kira bedelleri bin 812 dolara geriledi. İstanbul'daki rakamlar ise Manhattan'la yarışırken aylık kiralar 2 bin dolardan başlıyor.

Manhattan'da 1+1 dairelerin aylık kirası yüzde 5.9 gerileyerek 2 bin 595, 2+1 dairelerin aylık...