05 / 05 / 2024

istanbulda konut fqazlası mı var

istanbulda konut fqazlası mı var

İstanbul’da metrekaresi 5 bin liradan pahalı evlerde üretim ve stok şişiyor. Metrekaresi 2 bin liradan ucuz evlerde ise üretim yok denecek kadar az. İnşaat patronları ‘yüzde 50’yi aşan arsa maliyeti ile alt gelirli için ev yapılamaz’ diyor.

Yorum İstanbul'da konut teslimleri başlıyor! 385 bin TL'ye 2+1! Mudo'dan 10 bin TL'lik hediye çeki!

Ekim 2010da lansmanı gerçekleştirilen Yorum İnşaat- Turkmall ortak girişiminin ilk konut projesi Yorum Istanbulda hayat  11 ay erken  başlıyor. Proje kapsamında yer alan konutlardan sadece 1+1 ve 2+1'lerin satışları devam ediyor. 3+1'lerin tümü satıldı

İstanbulda semtlere göre en düşük ve en yüksek ikinci el konut fiyatları!

İstanbul'da son yıllarda inşaat projelerin ardarda yükselmesiyle birlikte konut fiyatları açısından bazı semtlerin cazibesini artırdı. İşte İstanbul'da semt semt en düşük ve en yüksek ikinci el konut fiyatları...

Türkiye`de 300 bin konut sahiplerini bekliyor

Artan konut talebini fırsat bilerek Türkiye'nin her yanında proje üreten yap-satçılar, şimdilerde yaklaşık 300 bin konutu ellerinden çıkarmaya çalışıyor.

Konut üretimi var, satýþý yok

Ýstanbul Umum Emlak Komisyoncularý Odasý Baþkaný Sabri Ateþ, þu anda Ýzmir, Adana, Mersin, Antalya, Ankara, Ýstanbul ve bütün bölgelerde bir sýkýntý olduðunu belirterek, "Türkiye'de konut ür

Hakan Ateþ: Otomobil kredileri azaldı, konut kredileri de azalacak

Mortgage kredilerinde gözle görülür bir azalma olduðuna dikkat çeken Hakan Ateþ, konut kredilerinde de aynısını beklediklerini belirtti.

TOKİ Ankara, Adana, Malatya ve Antalya`da 1.720 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara-Mamak, Adana-Kürkçüler, Malatya-Darende ve Antalya-Kepez'e konut yaptırmak için ihale açtı.

45 bin YTL`den başlayan fiyatlarla konut fırsatı!

TOKİ, KİPTAŞ ve özel sektörün Türkiye genelinde yaptığı konutlar orta ve alt grubu cezb ediyor. Özellikle TOKİ ve KİPTAŞ çok düşük fiyat ve taksitlerle konut satarken, firmalar da ucuz konut üretmeye başladı.

TOKÝ`den Bursa`ya 740 konut

Baþbakanlýk Toplu Konut Ýdaresi (TOKÝ) Baþkanlýðý Bursa Yeniþehir'e konut, sosyal donatý, adaiçi, genel altyapý ve çevre düzenlemesi iþlerini yaptýracak.

Anadolu'da ucuz konut alma fırsatı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Türkiye'nin dört bir yanında yaptığı 6.848 sosyal konutu satışa sunuyor

TOKİ`den Konya Halkapınar`a 208 konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Konya Halkapınar 2'nci etaba konut, adaiçi ve genel altyapı ile çevre düzenlemesi işlerini ihaleye çıkardı.

İstanbul`da konut fiyatları henüz değerini bulmadı

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "İstanbul'daki konut fiyatları yükselişini sürdürür." dedi.

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

istanbulda konut fqazlası mı var Haberi

istanbulda konut fqazlası mı var

Konut talebi ağırlıklı olarak alt gelirli vatandaştan gelirken, üretim orta üstü ve lüks gelir grubunda yoğunlaşıyor.  İstanbul’da alt ve orta gelirli vatandaşın konut alabileceği ilçeler azalırken, konut üreten şirketler arsa maliyetleri nedeniyle alt gelir grubuna üretim yapamadıklarını söylüyor. Gayrimenkul sektörü temsilcileri asıl talebin metrekaresi 2 bin 500 liranın altında olan evlerde olduğunu belirtiyor. TOKİ ve Emlak Konut’un kura ile satışa çıkardığı alt gelir grubu evlerine gelen binlerce talep de bunu doğruluyor. Son olarak Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ömer Faruk Çelik’in İcra Kurulu Başkanı olduğu EYG Gayrimenkul’ün yaptığı pazar araştırması da konutta doğru hedef kitleye üretim yapılamadığını gösteriyor.



STOK 5 BİN LİRADAN PAHALI EVLERDE

Araştırma kapsamında 12 ay önce biten ya da bitmesine 12 ay kalan 212 binden fazla...