29 / 04 / 2024

istanbulda raylı sistemler

istanbulda raylı sistemler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, KİPTAŞ Genel Müdürlüğü' nde düzenlenen Vaditepe Projesi tanıtım toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Raylı sistemleri 2019'a kadar bitirmeyi planlıyoruz...

Havalimanı metrosu!

Havalimanı metrosunun toplam hat uzunluğu 19,6 kilometre ve bu hatta sefer süresi 32 dakika. 5 dakikada bir istasyonlara gelen metrosuyla Aksaray Havalimanı metrosu günde 220 bin yolcuya seyahat imkanı sağlıyor...

İstanbul'da raylı sistemler!

2004 yılında göreve gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın hedefi "Her yerde metro, her yere metro!" çalışmaları ile İstanbul'u her ilçeye, her mahalleye metro ile erişilebilen bir şehir oluşturmak...

Şişhane - Hacıosman Metro Hattı durakları!

16 Eylül 2000 tarihinden beri hizmet veren Şişhane - Hacıosman Metro Hattı toplamda 13 istasyon durağını güzergahında barındırıyor. İşte Şişhane - Hacıosman Metro Hattı durakları...

İbm Raylı Sistemler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İbm Raylı Sistemler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Bölükbaş tarafından kuruldu.

Bayramda üç ilde raylı sistemler ücretsiz olacak!

Kurban Bayramı’nda üç ilde bulunan raylı sistemler ücretsiz olarak hizmet verecek. İşte merak edilen o iller!

Avrasya Raylı Sistemler Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Avrasya Raylı Sistemler Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Elif Aras tarafından kuruldu.

İstanbul'daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, metro hatları ile ilgili yaptığı açıklamada, ""Sekiz tane metro hattında 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız sürüyor" dedi.

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Alpkökin: İstanbul'da durdurulmuş bir metro hattı yok!

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin İstanbul'daki raylı sistem projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Üsküdar-Beykoz Metro hattı projesi rafa kaldırıldı!

Beykozlu vatandaşların uzun zamandır beklediği Üsküdar Beykoz metro hattı için üzen haber geldi. İBB Raylı Sistemler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; proje 2024'ten sonra değerlendirilecek. 

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı 2023'ün ilk yarısında tamamlanacak!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda çalışmalar 27 Mart'ta çalışıyor. İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, hattaki çalışmalara ilişkin "Yapım işlerine hızlıca başlayacağız. 2023'ün ilk yarısında İstanbul'a kazandırmak için bütün çabamızla çalışacağız" dedi.

İstanbul Öncü ve Yenilikçi Raylı Sistemler Toplantısı 7 Şubat'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşımdaki sorunlarını çözmek için  “Öncü ve Yenilikçi Raylı Sistemler Toplantısı” gerçekleştirecek. Toplantıda raylı sistemdeki mevcut durum tartışılacak. 

İstanbul'da 180 kilometreyi aşkın metro hattı var!

Metrolar kent içi ulaşımın olmazsa olmazı. En uzun metro ağı 743 kilometre ile Şanghay’da bulunuyor. İstanbul’da diğer raylı sistemler hariç 180 kilometreden fazla metro hattı var. Moskova Metrosu ise sanat galerisinden farksız tasarımıyla eşsiz.

Çiğli Tramvayı ihalesini hangi firma kazandı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği Çiğli Tramvayı Yapım İhalesinin kazananı belli oldu.

Kent içi raylı sistemler mevzuatı yenileniyor!

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, kent içi raylı sistem projelerinin incelenmesi, onaylanması ve belediyelerin raylı sistem projelerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından devralınmasına ilişkin yönetmelik hazırlanacak.

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu'nun ihalesini Metro İstanbul kazandı!

7,4 kilometre uzunluğa sahip olacak Ankara Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistemler projesi ihalesini İBB iştiraki Metro İstanbul kazandı. 

YHT ve modern raylı sistemler projeleri TBMM'de!

Şanlıurfa ilinde yüksek hızlı tren ve modern raylı sistemlere yönelik bir proje olup olmadığı ve Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep ve Gaziantep-Şanlıurfa- Mardin hızlı tren hattı projelerine dair bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

istanbulda raylı sistemler Haberi

istanbulda raylı sistemler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, KİPTAŞ Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen Vaditepe Projesi tanıtım toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, metrobüs hattına ilişkin sorusu üzerine Topbaş, şunları söyledi: "Gerçekten de İstanbul'da çok ciddi ölçekte dünyanın hiçbir kentinde bu yoğunlukta bir belediye tarafından yapılmayan sistemi ortaya koyuyoruz. Burada 2019 hedefi koyduğumuz çalışmalarda 400 kilometreye tüm raylı sistemlerin erişeceği bir proje çalışması yaptık. Tabii, bizim metrobüs hattımız İstanbul'da çok önemli bir ulaşım sistemi olarak hizmet vermekte, ama çok yoğun talep olduğu için sıkıntı yaşanmakta. Buranın banliyöye dönmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar var. Bu hatla ilgili Bahçelievler'den Beylikdüzü'ne kadar olan hattı Ulaştırma Bakanlığımıza verdik. Projelendirme devam ediyor. Bu hat yapılacak. Zaten bunun daha ilerisi var, çalışmalar sürdürülecek. İstanbul'da kentin iç bölgelerindeki yoğunluğu...