02 / 05 / 2024

İstanbulda yaşam kalitesi araştırması

İstanbulda yaşam kalitesi araştırması

İlki 2010 yılında yapılan "İstanbul'da Yaşam Kalitesi Araştırması"nda, 39 ilçe arasında 26. sırada yer alan Maltepe, son yapılan araştırmada 16 basamak birden yükselerek, 10'uncu sıraya yerleşti.

İstanbullular evlerini dar buluyor!

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şeker, 39 ilçede “İstanbul’da Yaşam Kalitesi Araştırması” yaptı. Sonuçlarına göre İstanbullu, kendini yorgun, işini stresli ve kasvetli, evini ise dar buluyor.

Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesinde yaşam başladı!

Keçiören’i riskli yapılardan arındırarak yaşam kalitesi yüksek, modern kentleşmeyi sağlamak amacı ile Keçiören Belediyesi tarafından yapılan Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesinde yaşam başladı.

Sinpaş Ege yaşam konsepti ile yüzde 60 kazandırdı!

Sinpaş GYO’nun, EgeBoyu ve EgeYakası projelerinde yaklaşık yüzde 60 kazandıran Ege yaşam konseptinin üst segment bir yaşam kalitesi sunan ve en yenisi olan Ege Vadisi projesi, Ankaralıların sosyo-ekonomik yapısına uygun üç farklı yaşam stili sunuyor.

Ametist Recidences'da A plus yaşam kalitesi!

İCK Yapı'nın Ankaralılara hediyesi olan ve Ankara'nın En İyi Konut Projesi seçilen Ametist Recidences, A plus yaşam kalitesinin yanı sıra, nezih bir çevre garantisi veriyor.

Yaşam kalitesi en iyi şehir listesinde İstanbul 122. sırada!

Uluslararası danışmanlık şirketi Mercer'in 2016 yaşam kalitesi araştırmasına göre Viyana ilk sıradaki yerini korudu. Araştırmada değerlendirilen 230 şehir arasında İstanbul 122. sırada yer aldı.

Dünyada yaşam kalitesi en yüksek şehir Viyana!

Uluslararası danışmanlık şirketi Mercer'in 2016 yaşam kalitesi araştırmasına göre Viyana ilk sıradaki yerini korudu. 230 şehir içinde Viyana'nın ardınan İsviçre'nin Zürih kenti ikinci sırayı aldı.

Recep Altepe: Bursa'nın yaşam standartı artacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Bursa'nın yaşam kalitesi yüksek 37. şehir olarak tescillendiğini vurgulayarak, kentin standartlarını daha da üste çıkarmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Mimarlar Kentlerimizin Yaşam Kalitesi panelinde buluştu!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin “Kentlerimizin Yaşam Kalitesi ve Adana” konulu panel yapıldı. Dünyada ve Türkiye’de kent yaşam kalitesinin tartışıldığı panele belediye başkanlarının katılmaması damgasını vurdu.

Antalya'nın yaşam kalitesini arttıracak projeler!

Son 13 yılda nüfusu yüzde 50 oranında artan Antalya'da hem doktor başına düşen hasta sayısı, hem de derslik başına düşen öğrenci sayısı düştü. Yaşam kalitesi arttı.

Maltepe'nin yaşam kalitesi yükseldi!

İlki 2010 yılında yapılan "İstanbul'da Yaşam Kalitesi Araştırması"nda, 39 ilçe arasında 26. sırada yer alan Maltepe, son yapılan araştırmada 16 basamak birden yükselerek, 10'uncu sıraya yerleşti.

İşte İstanbul'da yaşam kalitesi en yüksek olan ilçeler!

İstanbul'da yaşam kalitesi en yüksek olan ilçeler ve yaşam kalitesi en düşük ilçeler ile ilgili araştırma sonuçları açıklandı. İşte İstanbul'da yaşam kalitesi en yüksek olan ilçeler.

Nurol Park'ta yaşam yükseliyor!

Özlemini duyduğumuz samimi ve sıcak mahalle dokusunun yeniden canlandığı Nurol Fark. yüksek standartlardaki inşaat kalitesi ile huzurlu bir hayatın kapılarını aralıyor. Nurol Park'ta yaşam yükseliyor.

Kemalpaşa Ramada Oteli yaşam merkezi ile iddialı!

Ege konsepti ile dizayn edilmiş mimarisi ve uluslararası kalitesi ile hizmet veren Kemalpaşa Ramada Oteli, sağlık ve yaşam merkezi ile de iddialı. Kemalpaşa Ramada Otel'de 13 Dublex Süite yer alıyor.

Viyana, dünya çapında yaşam kalitesi en iyi şehir seçildi!

Uluslararası insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer'in dünya genelinde 223 büyükşehiri kapsayan "Yaşam Kalitesi Araştırması 2014"ün sonuçları belli oldu. Viyana, dünya çapında yaşam kalitesi en iyi şehir seçildi...

İstanbulda yaşam kalitesi araştırması Haberi

İstanbulda yaşam kalitesi araştırması

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yapılacak çalışmalarla Maltepe'yi, İstanbul'un ve Türkiye'nin en yaşanılır kenti haline getireceklerini söyledi. 


İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şeker tarafından gerçekleştirilen "İstanbul'da Yaşam Kalitesi Araştırması"na göre, 2010 yılında 26'ncı sırada yer alan Maltepe, yaşam kalitesi açısından 10'uncu sıraya yükseldi. 


Yaptığı araştırmayla ilgili bir açıklama yapan Doç Dr. Murat Şeker, İstanbul ile ilgili süreli araştırmalar yaptıklarını ve ilçelerin sosyo-ekonomik alanda gelişimlerini takip ettiklerini belirterek, halkın sosyo-ekonomik yapısının, yaşam kalitesini etkileyen en önemli faktör olduğunu söyledi. 

Hedef, en yaşanılır kent olmak Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe'ye Avrupa vizyonu kazandırmak için yola çıktıklarını ve bu yöndeki çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Maltepemiz giderek gelişiyor. Yaşam standardı açısından yükselişimiz devam ediyor. Beş yıl önceye göre 16 basamak birden...