27 / 04 / 2024

istanbuldaki engelli okulları 2018

istanbuldaki engelli okulları 2018

Çekmeköy Belediyesi’nin Ekim 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği arsada hayata geçirilmesi planlanan engelliler okulu için yapım protokolü imzalandı.

Engelli araçları metro istasyonlarında şarj edilebilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre engelli erişiminde kolaylık sağlaması için metro istasyonlarına " akü şarj üniteleri " yerleştirildi. Engelli araçları metro istasyonlarında şarj edilebilecek.

TOKİ Konya Meram 2. Etap'ta 1 adet konut engelli vatandaşlara satılıyor!

TOKİ Konya Meram 2. Etap'ta 1 adet konut engelli vatandaşlara satılıyor. Projedeki 1 adet 84,0 metrekare konut 84 bin 996 TL'den satışa sunuluyor.

Antalya kışın 60 bin Avrupalı engelli turist ağırlamaya talip!

Antalyalı turizmciler, kışın otellerin açık kalması için Avrupalı engelli turistleri ağırlamaya talip. Avrupalı ve İskandinav ülkesi vatandaşı 110 bin engelli turist kış döneminde başta İspanya, Mısır, Yunanistan, Tunus ve Türkiye'ye tatile geliyor.

İzmir'deki otobüslerin büyük çoğunluğu engelli erişimine uygun hale getirildi!

Filosundaki otobüslerinin büyük çoğunluğunu “ engelli erişimine uygun ” hale getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kalan son 435 otobüsü de engellilerin rahatlıkla kullanabileceği şekilde dizayn ediyor.

VİKO, okulların elektrik faturasını yüzde 20 düşürdü!

Türkiye' nin en büyük zenginliği olarak gösterilen genç nüfusun eğitimi için ciddi bir maliyet ayrılıyor. Bunun fiziki yansımalarından biri de okulların gider pusulasında ortaya çıkıyor...

VİKO'nun projesiyle okulların elektrik faturası yüzde 20 düştü!

Türkiye 'nin en büyük zenginliği olarak gösterilen genç nüfusun eğitimi için ciddi bir maliyet ayrılıyor. Bunun fiziki yansımalarından biri de okulların gider pusulasında ortaya çıkıyor.

Atık yağlar engelli vatandaşlara umut oluyor!

Atık yağlar engelli vatandaşlara umut oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde bulunan Çevre Koruma Vakfı tarafından başlatılan “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat Projesi’ne” vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki okulları yeniliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent ve ilçelerdeki okulları tadilattan geçiriyor. Başkan Mehmet Sekmen `in talimatıyla hareket geçen Erzurum Büyükşehir`in mühendisleri, ilçelerdeki eğitim kurumlarını baştan aşağı yeniledi.

Hasar gören okullar için 65 milyon liralık kaynak ayrıldı!

Hasar gören okullar için 65 milyon liralık kaynak ayrıldı. Milli Eğitim Bakanı Avcı, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde hasar gören okulların tadilat çalışması için 65 milyon liralık kaynak ayrıldığını söyledi.

Okulların pansiyon ücretleri yüzde 15 zamlanacak!

Mesleki ve teknik ortaöğretim okulları ile mesleki ve teknik anadolu liselerinde ise yüzde 14.5 artacak olan pansiyon ücretleri, 2 bin 635 lira olarak uygulanacak...

Bozulan engelli yoluna İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eli değdi!

İzmir'de belediyenin, görme engelliler için caddelerdeki kaldırımlara yerleştirdiği sarı renkteki kabartmalı "engelli hatları" bazı noktalarda otomobillerin bazı yerlerde de kaldırımları işgal eden kafe ve çay ocaklarının masa ve sandalyeleri altında kald

2b engelli indirimi var mı?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerler olan 2b arazilerinde engelli indirimi var mı?

Diyarbakır'da olaylar nedeniyle okullar tatil edildi!

IŞİD karşıtı gösteriler nedeniyle Diyarbakır merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir,Bismil, Silvan ve Lice'de sokağa çıkma yasağı getirildi. Okullar da bir gün süreyle tatil edildi.

istanbuldaki engelli okulları 2018 Haberi

istanbuldaki engelli okulları 2018

Çekmeköy Belediyesi’nin Merkez Mahallesi’nde engelliler okulu yapımı için başlattığı çalışmalar hızlandı. Çekmeköy Belediyesi'nde yer alan habere göre, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ekim 2017'de belediye tarafından bakanlığa devredilen arsada 16 derslikli bina yapımı için hayırsever iş adamı ile birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Çekmeköy Belediyesi’nde yapılann protokol imza töreninde Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, ONBO Eğitim ve Kültür Vakfı’nın temsilcileri imza attı.

İmzalanan protokole Merkez Mahallesi 148. Ada 15/16 sayılı parseldeki mülkiyeti Çekmeköy Belediyesi’ne ait olan 3 bin 280 metrekarelik alanda engelli çocukların eğitim alabileceği 16 derslikli okul inşa edilecek. ONBO Eğitim ve Kültür Vakfı’nın yapım masraflarını üstlenerek bağışçı olduğu okulun Perihan-Osman Nuri Boyacıoğlu adıyla hizmete açılması...