04 / 05 / 2024

İstanbuldaki indirimli oteller

İstanbuldaki indirimli oteller

STR Global’in raporuna göre İstanbul’da mayıs sonu itibarıyla otel dolulukları geçen yıla göre yüzde 75.3 arttı. Ancak en yüksek doluluğa sahip oteller bile yüzde 10’a kadar fiyat indirdi.

Babacan Premium Esenyurt'ta indirimli satışlar 30 Mart'ta son!

Babacan Holding CEO'su Mehmet Babacan, Babacan Premium Evleri'nden alacaklara 30 Mart'a kadar indirimli satış yapacaklarını söyledi. Projede en yüksek metrekare fiyatı ise 3 bin 600 lira.

İndirimli çevre temizlik vergisi 2016!

Çevre temizlik vergisi için ödenecek bedel taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Vergide, indirim uygulaması da bulunuyor. Peki, indirimli çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar?

CLK Akdeniz Elektrik'ten indirimli elektrik fırsatı!

Antalya, Burdur, Isparta illerinin enerji tedarik şirketi CLK Akdeniz Elektrik, sağladığı indirimli elektrikle vatandaşlara destek veriyor.

Elite World Oteller Zinciri 3 yılda 4 otel açacak!

Elite World Oteller Zinciri’nin Genel Müdürü Şınık, “3 yıl içerisinde dört yeni otel açmayı planlayan ve geçtiğimiz yıl Rusya St. Petersburg’da iki arazi almış olan bir zincir olarak Rusya’nın bu yatırım girdilerini gözardı edeceğini sanmıyoruz” dedi.

İndirimli çevre temizlik vergisinden kimler yararlanabilir?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki indirimli çevre temizlik vergisi ne kadar? İndirimli çevre temizlik vergisinden kimler yararlanabilir?

Yaz tatili için indirimli paketler hazırlandı!

Yaz tatilini uygun koşullarda planlamak isteyenler için yurt içi erken rezervasyon dönemini başlatan Setur, indirimli paketler hazırladı.

Ilgaz'da oteller sezona hazır!

Ilgaz'da oteller sezona hazır. Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan Ilgaz Dağı'nda otel işletmecileri, pistlerde gerekli düzenlemeleri yaparak, sezon hazırlıklarını tamamladı.

Güneydoğu Anadolu'daki oteller kapanma noktasında!

Çözüm Süreci ile turizmde bölgenin adeta parlayan yıldızı haline gelen Mardin'de, terör örgütü PKK'nın yol kesme, hendek kazma, yola patlayıcı yerleştirme eylemlerinin turizme vurduğu darbe sonucu oteller kapasitelerini düşürdü

İndirimli çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin sorumlusu, taşınmazın kullanıcısı oluyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki indirimli çevre temizlik vergisi ne kadar? Bu indirimden kimler yararlanabilir? İşte yanıtı..

Lokum Evler'de indirimli kampanya!

DKY İnşaat Lokum Evler projesinde teslimlerin 20162da yapılması planlanıyor. İşte, Lokum Evler'de indirimli kampanya detayları...

Kapadokya'daki oteller yüzde 100 oranında doldu!

ANKARA'ya en yakın turizm bölgelerinden biri olan peri bacalarıyla ünlü Kapadokya'daki oteller, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Mardin'de oteller küçülüyor, projeler iptal ediliyor!

Mardin'de PKK eylemleri, turizme büyük darbe vurdu. Hedeflerde %80 kayıp yaşanan kentte, oteller küçülürken, projeler iptal ediliyor. Özgür Azad Güngör, "2015 kayıp yıl oldu, endişemiz 2016'yı da kaybetmemek" dedi.

Karma projelerdeki oteller İstanbul’daki doluluk oranını düşürdü!

Son yıllarda karma projelerde inşa edilen oteller, doluluk oranlarını etkilemeye başladı. Rezidansların otel konseptiyle işletilmesi, İstanbul’da doluluk oranlarını yüzde 75’ten yüzde 65’e kadar düşürdü.

İstanbuldaki indirimli oteller Haberi

İstanbuldaki indirimli oteller
STR Global’in raporuna göre İstanbul’da mayıs sonu itibarıyla otel dolulukları geçen yıla göre 5.2 puan artarak yüzde 75.3 oldu. Ancak bu sırada en yüksek doluluğa sahip oteller bile yüzde 10’a kadar fiyat indirdi. Anadolu yakasında indirim yüzde 50’leri buldu.



Türkiye’nin en önemli sektörleri arasında başı çeken turizmde bu yıl baş gösteren sıkıntıyı araştırdığımız Turizm Dosyası’nın dördüncü ve son gününde Antalya’dan sonra en fazla turist çeken ikinci şehrimiz İstanbul’u mercek altına aldık. İstanbul’un turizm gündeminde yeni otel yatırımları karşısında sürekli olarak düşen oda fiyatları var. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB) analizlerine göre oda doluluğu geçen yıla göre yüzde 5.2 artsa bile günlük oda fiyatlarında yüzde 4.1’lik düşüş var.



İstanbul’daki turizmciler de Türkiye’deki diğer turizm bölgelerinde olduğu gibi sıkıntıya gireceklerini çok...