02 / 05 / 2024

istanbuldaki projelere ne kadar bütçe ayrıldı

istanbuldaki projelere ne kadar bütçe ayrıldı

İstanbul'un 2016 yılı bütçesi 16.1 milyar lira olarak belirlendi. Bütçede 5.5 milyarla aslan payını ulaşım alırken, İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Yapmayı öngördüğümüz projelerin tutarı 12 milyar 327 milyon 81 bin lira" dedi.

İnşaat sektörü orta ve üst sınıf projelere yönelecek!

Mesa, inşaat sektörüne yön veren markalardan. 2021'de döviz kurunun fiyatlara yansımasıyla konut fiyatlarında yükseliş öngören Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, ''Sektörün orta-üst sınıf projelere yöneleceği beklentisindeyim" diyor.

Mega projelere bankalardan tam destek!

Son bir yılda yaşanan terör saldırıları ve küresel belirsizliklere rağmen hız kesmeyen mega projelere bankalardan tam destek geldi. Proje finansmanının tutarı yüzde 20 artarak 223 milyara çıktı. Kredilerin yarısı enerji sektörüne verildi.

Halkbank, mega projelere verdiği destekle Türkiye'ye değer katıyor!

3. Havalimanı Yavuz Sultan Selim ile Osman Gazi Körfez Geçiş Projesi'ne kredi sağlayan Halkbank'ın Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu "Mega projelere verdiğimiz destek ve teşviklerle Türkiye'ye değer katacağız" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi vizyon projelere imza atıyor!

Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar Antalya'nın yıllardır süren sorunlarına bir bir neşter vururken, Antalya'yı geleceğe taşıyacak olan vizyon projelere de imza atıyor.

Kulak İnşaat, 2016'da yeni projelere başlayacak!

Bugüne kadar birçok projeye imza atan Kulak İnşaat, 2016'da yeni projelere başlamaya hazırlanıyor. Şirket Adana'nın yanı sıra İstanbul ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yeni inşaatlar yapacak...

BESA Grup dev projelere imza atmaya hazırlanıyor!

Hayata geçirdiği projelerle kentin modernleşmesinin öncülerinden olan BESA Grup, hedeflerini daha da büyüttü. Bugüne kadar 10 bin konut, 4 bini aşkın işyerine imza atan BESA Grup, 2016’da dev projelere imza atmaya hazırlanıyor.

İBB 2016 bütçesinde projelere ne kadar kaynak ayrıldı?

2016 Yılı Yatırım ve Hizmet Programını hazırlayan İBB, 2016 bütçesini 16 milyar 100 milyon lira olarak belirledi. Bütçe İBB Meclisi'nde 12 Kasım Perşembe günü oylanacak.

Okan Ünaldı, 3. Mali İşler ve Finans Yöneticileri Zirvesi'ne katıldı!

Gayrimenkul, enerji, çimento ve döküm sektörlerinde öncü projelere imza atan Soyak Holding’in Mali İşler Direktörü Okan Ünaldı, Eduplus tarafından düzenlenen 3. Mali İşler ve Finans Yöneticileri Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı.

İstanbul'daki marka projelere Körfez ülkelerden yoğun ilgi geldi!

Neşeli "İstanbul'da son 5 yıllık süreçte inşa edilen nitelikli konut stokunun oldukça yüksek olduğu Esenyurt, Bahçeşehir, Ispartakule ve Beylikdüzü semtlerindeki marka projelere, özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımcı yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

Kaçak bina ne zaman yıkılır?

Kaçak bina; yapı ruhsatı alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara deniyor. Peki, kaçak bina ne zaman yıkılır?

Ankara konut ve plaza anlamında öne çıktı!

Ankara,bu sezonun marka projelerin öne çıktığı, tüketicinin de kaliteli projelere yöneldiği dönem olduğunu ifade ettiler.2014'ün son çeyreği ve 2015'in ilk yarısı hedeflenen başarıya ulaşıldı.

Kaçak yapı ne zaman yıkılır?

Yapı ruhsatı alınmadan ya da ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara kaçak yapı deniyor. Kaçak yapılar uygun hale getirilmediği takdirde yıkılıyor. Peki, kaçak yapı ne zaman yıkılır?

Sipil Group İzmir'de konut sektörüne girdi!

Yurtdışında vve yurtiçinde 150 fabrika kuran Sipil Group, konut sektörüne girdi. İlk projesine İzmir Bornova'da inşaatı süren butik apartmanla başlayan firma, İzmir'de şimdi daha büyük projelere hazırlanıyor...

istanbuldaki projelere ne kadar bütçe ayrıldı Haberi

istanbuldaki projelere ne kadar bütçe ayrıldı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) hazırladığı 2016 Yılı Yatırım ve Hizmet Programı'nda 2016 yılı bütçesi 16 milyar 100 milyon lira olarak belirlendi. Bütçede, 5 milyar 510 milyon 666 bin lirayla (yüzde 44,7) aslan payını ulaşım aldı. İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Yine yatırım ağırlıklı bir bütçe hazırladık. 358 adedi yatırım, 272 adedi hizmet olmak üzere toplam 630 proje öngörüyoruz. Gerçekleştirmeyi öngördüğümüz projelerin tutarı 12 milyar 327 milyon 81 bin lira. Bunun yüzde 67'si yatırım projelerine ayrıldı. 4 milyar 60 milyon 449 bin lira tutarındaki yüzde 33'lük kısım ise hizmet sektöründeki faaliyetlerden oluşuyor."


Yeni metro hatları yolda


Dolmabahçe - Fulya Karayolu Tüneli, Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metrosu İnşaatı Projesi, Mecidiyeköy - Zincirlikuyu - Altunizade - Çamlıca Teleferik Hattı gibi projeler...