15 / 05 / 2024

İstanbullu sanayiciler

İstanbullu sanayiciler

Sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması konusu yeniden gündeme gelmişken 250 bin kişinin istihdam edildiği İstanbul'da sanayiciler

Sanayiciler teşhisi koydu: Gıdada talep değil maliyet enflasyonu yaşanıyor!

Gıda ve içecek sanayicileri gıda enflasyonunun düşürülmesi için bir araya gelerek önerilerde bulundu. Küresel piyasalardaki düşüşe rağmen fiyatların arttığına dikkat çeken sanayiciler, en önemli nedenin tarımsal girdi maliyetindeki yükseliş olduğunu belirtti.

Tedarik zinciri kırıldı: sanayiciler en büyük endişesini açıkladı!

Tedarik sürelerinin çok uzadığına ve daha birçok soruna parmak basan sanayiciler stok problemleri hakkında konuştu.

Dövizde kazanan sanayiciler arsa yatırımına yöneldi!

Ülkenin lokomotifi gayrimenkul sektöründe ekonomik dalgalanma dönemlerinde hem küçülmek hem de büyümek isteyen sanayiciler arsa yatırımına yöneldi.

Erdal Bahçıvan'dan tapusuz sanayi modeli önerisi!

İSO kapsamında İstanbullu Sanayiciler, Gaziantep’te bölge sanayicileri ile bir araya geldi. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, “İstanbul'un gayrimenkul fiyatı arttıkça İstanbul sanayiden uzaklaşıyor” dedi…

Sanayiciler OSB’lerde daha ucuz parsel alacak!

Üretime katkı sağlayacak 81 maddelik paket için start verildi. Sanayiciler OSB'lerde daha ucuza parsel alacak. OSB'ler vergi indirimi başlıyor.

Oto Sanayiciler TOKİ Konutları'nın kurası çekildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Oto Sanayiciler TOKİ kura çekimine katıldı. Kura çekimiyle hak sahiplerinin iş yerleri belirlendi.

İstanbullu sanayiciler taşınmak istemiyor!

Sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması konusu yeniden gündeme gelmişken 250 bin kişinin istihdam edildiği İstanbul'da sanayiciler

Sanayiciler Denizli-Aliağa Limanı arasına raylı sistem istiyor!

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Müjdat Keçeci, Denizli'nin limanlara ulaşmakta halen zorlandığını belirterek, "Demiryolu hala Denizli'den ihracatçı ve ithalatçının yükünü taşıyamıyor." dedi.

Ankaralı sanayicinin gözü nükleerde!

Ankaralı sanayiciler 3 nükleer santralin malzeme tedariğine talip oldu. Toplam maliyeti 60 milyar doları bulan projelerin 21 milyar dolarlık kısmını tedarik işleri oluşturuyor. ASO, 3 yıl sürecek inşaat aşamasındaki fırsatların kaçmaması içn eğitimlere başladı.

HAB için ilk kazma vuruluyor!

Fabrika inşaatına başlamak isteyen sanayiciler Nisan 2017'yi bekleyecek.

Mahmutbey gişelerinin 3. köprü ile alakası kalmayacak!

Mahmutbey gişelerinde Serbest Geçiş Sistemi'ne geçilmesiyle trafik yoğunluğu yüzde 30'a varan oranlarda azalacak, İstanbullu vakitten ve yakıt giderinden tasarruf edecek.

Teşvik paketini İzmir'deki sanayiciler nasıl karşıladı?

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ''Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı güneydoğu teşvik paketi önemli. Burada ilk olarak bizim dile getirdiğimiz fabrikaların devlet tarafından yapılarak sanayicilere verilmesi konusu uygulamaya geçiyor.''dedi.

İzmir'de inşaat sektörü kazanıyor!

İzmir Türkiye'nin her yerinden göç alıyor, son dönemde yapılan yatırımlarla birlikte İstanbullu yatırımcı ve vatandaşın ilgisi kente kayıyor.

İstanbullu sanayiciler Haberi

İstanbullu sanayiciler

Türkiye'de uzun süredir tartışılan sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması konusu yeniden gündeme geldi. İstanbul'da sayıları 70'e yaklaşan ve yaklaşık 250 bin kişinin istihdam edildiği bu siteleri sanayiciler, ihtisaslaşmış nitelikli personel, pazara ve limana yakınlık avantajlarıyla terk etmek istemiyor. İstanbullu sanayiciler, "İnsan kaynağı çok zor bulunuyor. Tecrübe edinenlerle taşınırsanız bir anlamı var. Nereye taşınacağı da çok önemli. Yoksa o sanayi yok olabilir de" değerlendirmesinde bulunuyor. Kirlilik taşıyan, çok fazla su tüketimi olan tesislerin ise şehirden taşınmasının doğru olduğunu savunan sanayiciler, çevreye zararı olmayan, ustalık gerektiren işletmelerin ise şehirde kalmasından yana. Türkiye genelinde bakıldığında, sayıları 469'u bulan küçük sanayi sitelerinin arazi değeri 17 milyar lira olarak hesaplanıyor. Tek başına fiili istihdam sayıları da 600 bine yakın. İstanbul özelinde incelendiğinde, mobilyacılardan dokumacılara,...