19 / 05 / 2024

İstanbulun çevre yolları

İstanbulun çevre yolları

Boğaziçi ve Haliç köprüleri ile .evre yolunun 1. kısım inşaatının trafik planlaması bitmiş, ana yola giriş ve çıkışta kullanılacak olan kavşakların planları açıklanmış. Yayalar çevre yoluna giremeyecekmiş, yalnız köprü üzerinde yürüyeceklermiş.

Murat Kurum: Yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yapıyoruz!

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yaptıklarını söyledi.

Pendik Bisiklet Yolları Projesi’ne Bakanlık’tan dev hibe!

Pendik Belediyesinin bisikletli ulaşımı teşvik etmek için başlattığı “Bisiklet Yolları Projesi”, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 5,6 Milyon Türk Lirası hibe almaya hak kazandı.

Yeni imar planlarında bisiklet yolları zorunlu olacak!

TBMM Çevre Komisyonunda kabul edilen Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre;1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak...

Topkapı-Habibler Hattı Habibler Triyaj Alanı imar planı askıda!

Sultangazi'de Topkapı - Habibler Hattı Habibler Triyaj Alanı ve Çevre Yolları Projesi'ne ilişkin imar planı askıya çıktı..

Bodrum'da yollar yenileniyor!

Muğla Bodrum’un yolları, Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yenileniyor. Yol ve Çevre düzenlemelerinin devam ettiği bölgede çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ihaleyi kazanan belli oldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve çevre yolları ihalesiyle ilgili açıklama yaptı. Arslan, 4 teklif verilen ihalede kazananın Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi OGG olduğunu söyledi.

2017 Şanlıurfa'da yatırım yılı olacak!

Şanlıurfa merkez'de hem çevre yolların yapımı hem de yeni imar alanlarındaki yollarını dağları yararak açtıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'nın gelişimi için dağları yarıyoruz" dedi.

Samsun Hacılıçay Köprüsü'nün açılışı ertelendi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Çarşamba Hacılıçay-Köklük Köprüsü ve Çevre Yolları’nın bugün yapılması planlanan açılış töreni, ileriki bir tarihe ertelendi.

Bursa Karacabey, İstanbul-İzmir otobanıyla değerleniyor!

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Çanakkale Köprüsü ve çevre yollarının inşaatı ile birlikte, Karacabey'in konumunun da oldukça değerli hale geldiğini söyledi.

Kepez Kirişçiler Yolu bulvar haline geliyor!

Kepez Belediyesi, kuzeydeki çevre yollarına bağlantı sağlayacak olan Kirişçiler yolunun genişliğini 8 metreden 30 metreye çıkarıyor.

Düzce, Kuzey ve Güney Çevre Yolları ağı ile sarılıyor!

Düzce, Kuzey ve Güney Çevre Yolları ağı ile sarılıyor. İstanbul-Ankara arasındaki D-100 karayolu ve TEM otoyolu Düzce bölümüne yönelik çevre ve bağlantı yollarına ilişkin çalışmaların önemli bir kısmı ve bulvarların birleştirilmesi tamamlandı.

Düzce'nin bulvarları birleşiyor!

Düzce Belediyesi’nin çevre yolları ulaşım master programı çerçevesinde bulvarları birleştiriliyor. Son olarak Rasim Betir Paşa Bulvarı, Nezih Tütüncüoğlu Bulvarı’na bağlandı. Bunun için bir süredir Rasim Betir Paşa Bulvar yolu üzerindeki kamulaştırma çalışmaları tamamlandı ve yol asfaltlandı.

Düzce'de yeni çevre yolları açılacak!

Düzce Belediyesi’nin haftalık olarak gerçekleştirdiği ve üst yönetim ile birim müdürlerinin katıldığı koordinasyon toplantısında açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ‘ Yaz dönemi boyunca çevre yollarının açılması ve bunların asfaltlanmasına ağırlık veriyoruz’ dedi.

İstanbulun çevre yolları Haberi

İstanbulun çevre yolları



Çevre yolunun 6 kavşağı belli oldu


Yayalar çevre yoluna giremeyecek, yalnız köprü üzerinde yürüyecekler.


SEDAT SERTOĞLU


  BOĞAZİÇİ ve Haliç köprüleri ile çevre yollarının 1. kısım inşaatının trafik planlanması bitmiş, ana yola giriş ve çıkışta kullanılacak olan kavşakların planları dün açıklanmıştır. 

  Boğaz Köprüsü ile birlikte bitirilecek olan 1. kısım, Anadolu Yakası'nda Uzunçayır eşanjöründen (köprülü kavşak) İstanbul Yakası'nda Yıldız Eşanjörü'ne kadar olan yolu kapsamaktadır.

  Köprü açıldığı zaman çevre yollarına, at arabası ve triportör gibi yavaş giden vasıtalarla, yayalar giremeyeceklerdir. Yayalar sadece Boğaz Köprüsü ile Haliç Köprüsü'nün iki kulesi arasında yürüyebileceklerdir. İlgililer sürat tahdidinin konulmayacağı çevre yoluna girecek a-