04 / 10 / 2024

istanbulun eski tarım arazileri

istanbulun eski tarım arazileri

1944 yılında İstanbul'da yetişen hububat 34 bin tonmuş. 1943 senesine göre üretimde fazlaymış. Yetişen buğday miktarı 23 bin ton, arpa ise 3 bin 292 tonmuş.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli alımında bulunacak! İşte kadro ve şartlar!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli ve eski hükümlü işçi alacağını duyurdu. İşte şartlar!

Tarım Kredi Kooperatifi Eskişehir'deki 10 adet gayrimenkulü satıyor! 5 bin TL'den başlıyor!

Tarım Kredi Kooperatifi Eskişehir2de 10 adet taşınmaz satacağını ilan etti. Peki satışa sunulan gayrimenkullerin fiyatı ne kadar? İşte ilana ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Tarım arazileri üzerindeki hobi bahçelerine para cezası!

İzmir Valiliği tarafından Menderes'teki verimli tarım arazileri üzerine kurulan hobi bahçeleriyle ilgili para cezası verildi. Mülk sahipleri, çevresini tel örgülerle örerek, üzerine prefabrik yapı kurduğu tarım alanlarını eski haline getirecek.

Silivri Tarım Lisesi'nde çalışmalar tam gaz!

İstanbul Eski Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, beraberinde Milliyet Gazetesi Eğitim Editörü Abbas Güçlü ile birlikte Silivri Belediyesi Tarım Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Adana'daki dönüşümde tarım alanları imara açılmayacak!

Yeni kentsel dönüşümlerde tarım alanlarını imara açmayacaklarını söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Eğer tarım alanlarını imara açarsak eski yerleri dönüştüremeyiz” ifadelerini kullandı.

Kırşehir'de tarım müzesi kuruldu!

Kırşehir'de yüzyıl öncesine ait eski tarım aletleri ve eşyaları biriktiren meraklı üretici, köydeki çiftliğinde Anadolu'da kullanılan eşyaların yer aldığı müze oluşturdu.

Zeydan Karalar: Sanayi ve tarımının alternatifi turizmdir!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar. Adananın bir dönem sanayinin ve tarımın başkenti olduğunu ancak Şu anda eski günlerini aradığını söyledi. Karalar, tarmı ve sanayinin eksiklisinden dolayı oluşan boşluğun turizm ile doldurulabileceğini söyledi.

İş Bankası 14 şubede tarım bankacılığı için özel servis kurdu!

Türkiye İş Bankası, tarım bankacılığı faaliyetleri için organizasyon yapısında yeniliğe giderek, 14 şubede yeni yapılanma başlattı. Tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu şubelerde kurulan servisleri ile sadece tarım müşterilerine hizmet verilecek...

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "Türkiye, tarımda dünyada 11'ncilikten 7'nciliğe geldi, Avrupa' da İtalya'yı, Fransa'yı solladık ve Avrupa'da birinci konuma geldik" dedi...

Ağrı Murat Nehri taşınca tarım arazileri sular altında kaldı!

Nehir taşınca tarım arazileri sular altında kaldı. Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı' nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri zarar gördü.

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Çankırı'da köy sakinleri tarım arazisine kurulacak tuz fabrikasını protesto etti!

Seyit Çelik, yaptığı açıklamada, köyün tek geçim kaynağının bulunduğu araziye tuz fabrikası kurulmak istendiğini öne sürerek, tuzun bölgedeki topraklara zarar vereceğini, bu nedenle artık tarım ve hayvancılık yapılamayacağını savundu.

Altınyağ Kombinaları Gürtaş Tarım Yatırımları'nı devralıyor!

Altınyağ Kombinaları A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Altınyağ Kombinaları Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi devralıyor.

istanbulun eski tarım arazileri Haberi

istanbulun eski tarım arazileri

Bu seneki mahsul


Bu sene vilayet dahilinde hemen hemen bir misli fazladır.


Memleketin her tarafında olduğu gibi, İstanbul vilayeti dahilinde de bu seneki hububat mahsulü, hem keyfiyet hem de kemmiyet bakımından çok sevinç verici durumdadır.

Bu ay sonuna kadar devlete ait hisselerin çiftçi tarafından teslimi lazım geldiğinden, Toprak Mahsulleri Ofisi'nce tesellüm edilecek devlet hisseleri için icap eden ambarlar hazırlanmıştır. Bu seneki mahsulün, bilhassa buğdayın geçen senekinden hemen hemen bir misli fazla olduğu anlaşıldığından geçen seneye nazaran daha çok ambar ve depo olabilecek binalar tedarik edilmiştir.

Yalnız mısır mahsulü daha geç yetiştiğinden, mısır mahsulünün hakiki miktarı henüz tespit edilmemiştir. Vilayetin bütün ekim bölgelerinde yetişen diğer hububatın miktarını aşağıya kaydediyoruz:

Buğday: 1943 senesinde 12.483 tona karşılık, 1944'te 10,809 ton fazlasıyla 23,292 tonu bulmuştur.

Arpa: 1943 senesi mahsulü...