30 / 04 / 2024

istanbulun ilk sineması nerede açıldı

istanbulun ilk sineması nerede açıldı

Taksim Meydanı'nın yanında bulunan ve yıkılan Majik Sineması ve Maksim Gazinosu'nun yerine yapılacak olan 17 katlı otel ve AVM'nin ruhsatı mahkeme kararı ile iptal edildi...

Atlas Sineması'nın restorasyonu tamamlandı!

İki sene önce restorasyona alınan Beyoğlu'nun simgelerinden Atlas Sineması, şaşaaya büründü. 2021’in ilk aylarında açılacağı belirtilen Atlas Sineması'nda restorasyonun sonuna gelindi.

Atlas Sineması 2021’in ilk aylarında açılacak!

İki sene önce restorasyona alınan Atlas Sineması, içinde sinema müzesinin de olacağı yeni konseptiyle 2021 yılının ilk aylarında kapılarını açıyor.

Emek Sineması’nda ilk perde açıldı!

2013 yılında başlayan çalışmayla restore edilen tarihi Emek Sineması’nda perde açıldı, ilk oyunlar oynanmaya başladı. Provalarla birlikte son detayların yapıldığı Emek’te, etkinlikler de sürüyor.

Grand Pera, 2016’nın ilk çeyreğinde açılacak!

Kültür, sanat, eğlence, moda ve gastronominin hizmetine sunulan yeni nesil yaşam merkezi Grand Pera, 2016’nın ilk çeyreğinde açılacak. Grand Pera, Emek Sineması’nın kültürel değerini, sürdürülebilir bir anlayışla gelecek kuşaklarla tanıştıracak.

Akmerkez Cinemapink Yılın Yeni Sineması ödülünü aldı!

Türkiye’de ilk kez kullanılan ses ve görüntü teknolojileri ile Akmerkez Cinemapink, The International Cinema Technology Association (I.C.T.A.) tarafından “Yılın Yeni Sineması” seçildi.

Mardin Lale Sineması onarım çalışması ardından hizmete açılacak!

Yaklaşık 80 yıl önce kentin ilk sinema salonu olarak hizmet vermeye başlayan Lale Sineması, 1980 yılında kapatıldı. 34 yıldır kapalı bulunan sinemanın yeniden açılması için kısa süre önce çalışma başlatıldı.

Mardin Lale Sineması yeniden perdesini açacak!

Yaklaşık 80 yıl önce kentin ilk sinema salonu olarak hizmet vermeye başlayan Lale Sineması, 1980 yılında kapatıldı. 34 yıldır kapalı bulunan sinemanın yeniden açılması için kısa süre önce çalışma başlatıldı.

Teknik Yapı, Evora İstanbulun ilk etabında 1509 konut yapacak! 76 bin 900 TL'ye!

Teknik Yapı, Evora İstanbulun ilk etabında yer alan 1.509 daireyi 76 bin 900 liradan başlayan fiyatla satışa sunacak. Projede, elektrikli araçlar için şarj istasyonları da yer alacak

Emek Sineması'nda bu akşam Ekümenopolis filmi gösterilecek!

Bu akşam 18:30'da Taksim Tramvay Durağı'nda tüm İstanbulluları buluşmaya çağıran Varyete, 30. İstanbul Film Festivali'nde ulusal yarışmaya katılan ilk belgesel olan Ekümenopolis filmini Emek Sineması perdesinde gösterecek

Haliç Metro Köprüsü inşaatında ilk adım atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), metroyu Haliç'ten geçirerek Yenikapı'ya uzatmak için ilk çalışmalar başlıyor

Ardahan Valiliği ilköğretim okulu yaptıracak

Ardahan Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkez Çamlıçatak Köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırmak üzere ihaleye çıktı

İlk kez denizde seyreden elektrik santralı inşa edildi

Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde, dünyada ilk kez, kendi  makineleriyle denizde seyreden elektrik santralı inşa edildi

Hermes, Nişantaşı'ndaki ilk mağazasını açtı

Ünlü Fransız markası Hermes, Nişantaşı'ndaki ilk mağazasını önceki gün ünlü simaların da katıldığı bir davetle açtı

istanbulun ilk sineması nerede açıldı Haberi

istanbulun ilk sineması nerede açıldı


Taksim Meydanı'nın yanında bulunan ve yıkılan Majik Sineması ve Maksim Gazinosu'nun yerine yapılacak olan 17 katlı otel ve AVM'nin ruhsatı mahkeme kararı ile iptal edildi. 


Radikal'in haberine göre; Tuna İnşaat’ın 5 yıldızlı otel ve AVM projesi için İstanbul ’un 1914 yılında yapılan ilk sinema binası Majik yıkılarak Sıraselviler Caddesi’ne bakan cephesi askıya alınmıştı. II No’lu Koruma Kurulu’nun, kültür varlığı olarak tescilli binanın sadece cephesinin korunması yönünde verdiği karar, aynı Emek Sineması’nın yıkılarak AVM’ye dönüştürülmesi gibi tartışmalara yol açmıştı. 


Projeye göre kentte sinema salonu olarak inşa edilen ilk bina olan Majik ile arkasındaki Maksim Gazinosu yıkılarak yerlerine otel ve ticaret merkezi yapılacak. Mimar Mehmet Alper’in Tures Mimarlık adına çizdiği projeye göre otelin yer üstünde 9, yer altında da 8 katı olacak. II...