02 / 05 / 2024

İstanbulun imar programı

İstanbulun imar programı

1939 yılında Mimar Henri Prost'un hazırladığı Nazım İmar Planı'nı uygulayacak olan Belediye, beş senelik bir program hazırlamış ve bu programı da önemine göre iki kısma ayırmış.

1960 yılında Tersane Caddesi ihaleye çıkarılmış!

1960 yılında Karaköy'ü Azapkapı'ya bağlayacak olan Tersane Caddesi, Belediye Encümeni tarafından 5 milyon 600 bin liraya ihaleye çıkarılmış. Yol Karaköy Meydanı'na bağlandıktan sonra Kemeraltı Caddesi'ne de bağlanacakmış.

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikler onaylandı.

Konya Çumra Belediyesi’nin gündeminde imar var!

Konya Çumra Belediyesi tarafından düzenlenen ' Birlikte Düşünüyor, Birlikte Üretiyoruz' programında inşaat sektörü temsilcileri ile imar çalışmaları konusu konuşuldu.

Çevre, imar ve enerji için mahkemeler kurulacak!

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı. Buna göre, ihtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda yeni mahkemeler kurulacak...

Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak" dedi.

Ankara Gölbaşı Tutuntaş Mahallesi imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Ankara ili, Gölbaşı ilçesi, Tutuntaş Mahallesi, 1416 ve 1417 numaralı parsellere ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği onaylandı...

Nihat Zeybekci: İzmir'in imar yönetmeliğine ihtiyacı var!

Katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci, İzmir için imar yönetmeliği çıkarılması gerektiğini söyledi.

Muğla Datça İskele Mahallesi imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Muğla ili, Datça ilçesi, İskele Mahallesi, 165 ada, 42 numaralı parsele ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği onaylandı...

İmar uygulamaları yaygınlaştırılacak!

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında, imar planı izleme, değerlendirme ve denetim sisteminin kurulması için çalışmalar başlatılacak. 

Mersin Silifke'de imar planı itirazları reddedildi!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Maliye Hazinesi adına kayıtlı Mersin İli, Silifke İlçesi, Burunucu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan alanın imar planına yapılan itirazlar reddedildi...

İmar barışına 100 bini aşkın başvuru geldi!

Sarıyer İmar Barışı Anlatımı programına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışı için 100 bini aşkın başvuru formunun doldurulduğunu söyledi..

Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi imar planı değişikliği onaylandı!

ÖİB tarafından özelleştirme kapsam ve programına alınan Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi'ndeki alan için imar planı değişikliği yapılacak...

Erzincan Merkez gelişme konut alanı imar planı onaylandı!

Erzincan Merkez'de bulunan ve özelleştirme kapsam ve programına alınan Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. adına kayıtlı alanın imar değişikliği onaylandı..

İstanbulun imar programı Haberi

İstanbulun imar programı



İstanbul'un imarı


İlk beş senelik program iki kısma ayrıldı


    B. Prost'un hazırladığı nazım planı esaslarına göre ilk beş sene içinde yapılacak işler hakkında bir program hazırlanmış ve bu program Nafıa Vekaleti'nce tasvip edilmişti. Belediye programın teferruatını da tespit etmiştir. Umumi Meclisçe kabul edildikten sonra tatbikine başlanacaktır. Yirmi milyon lira ile tatbik edilecek bu program iki kısma ayrılmıştır. 

    Daha müstacel görülen işler ilk iki buçuk senede, diğerleri ikinci iki buçuk senede tatbik edileceklerdir. 

    Programın birinci iki buçuk seneliğinden yapılacak işler şunlardır: Unkapanı - Eminönü, Karaköy - Azapkapı, Yolcu salonu - Karaköy, Karaköy - Taksim, Tepebaşı...