02 / 05 / 2024

1960 yılında Tersane Caddesi ihaleye çıkarılmış!

1960 yılında Tersane Caddesi ihaleye çıkarılmış!

1960 yılında Karaköy'ü Azapkapı'ya bağlayacak olan Tersane Caddesi, Belediye Encümeni tarafından 5 milyon 600 bin liraya ihaleye çıkarılmış. Yol Karaköy Meydanı'na bağlandıktan sonra Kemeraltı Caddesi'ne de bağlanacakmış.



Eski Tersane Caddesi dün 5 milyon 600 bin liraya ihaleye çıkarıldı.


30 metrelik cadde Karaköy'ü Azapkapı'ya bağlayacak.


  Yeni yıl imar programına dahil edilen Azapkapı ile Karaköy arasındaki eski Tersane, yeni adıyla Yarbay Sabahattin Evren Caddesi'nin inşaatına derhal başlanmasına karar verilmiş ve mezkur cadde Belediye Encümeni'nce 5 milyon 600 bin lira keşif bedelle ihaleye çıkarılmıştır. Yol beton asfalt ve 30 metre genişliğinde inşa edilecek, vasıtalar için gidiş - geliş şeridi dokuzar metre, ortarefüj 4, trotuvarlar 4'er metre olacaktır. Yolun Azapkapı Meydanı'na isabet eden kısmında trafiğin kesilmemesi için yarım yonca tabir edilen alt ve üst geçitler yapılacaktır. Karaköy Meydanı'na bağlanan kısımda bazı istimlakler yapılacak ve yol hafif bir kavisle Kemeraltı Caddesi'ne bağlanacaktır. Bu sebepten Domuz Sokak'ında set üstünde kalan binalardan bir kısmı istimlak edilecektir.

  Haziran sonunda trafiğe açılacak olan Fevzipaşa Caddesi'nde de faaliyet hızlandırılmıştır. Fatih'te Edirnekapı istakemetine rastlayan sağ tarafdaki binaların 3 ile 8 metrelik kısmı istimlake tabi tutulacaktır. Keşif hazırlıkları devam eden Harbiye - Şişli yolunun inşaatına da bu yıl içinde başlanacaktır.


Hürriyet Gazetesi 22 Nisan 1960



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com 




Geri Dön