19 / 05 / 2024

istanbulun kongre turizm geliri ne kadar

istanbulun kongre turizm geliri ne kadar

TÜRSAB tarafından hazırlanan Türkiye Kongre Turizmi Raporu'nda, 2014 yılında İstanbul'daki kongreler için 49 bin delegenin yerini ayırttığı, bu rakamın yıl toplamında ilk kez 100 bini aşması beklendiği belirtildi

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

Erta Kongre Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi İstanbul Şişli Şubesi açıldı!

Erta Kongre Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi İstanbul Şişli Şubesi 1 milyon TL yatırım bedeli ile Tayfun Kandemir tarafından açıldı.

Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezinin temeli atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, Sincan'da inşa edilecek kültür ve kongre merkezinin Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyacağını belirterek, "Merkez, 25 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla Ankara'nın en büyük merkezi unvanını taşıyacak." dedi. 

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı yönetiminde değişiklik!

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı Yönetim ve Ticaret Anonim Şirketi yönetiminde değişiklik yapıldı.

Kongre turizm sektörünün lokomotifi İstanbul!

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

Forum Kongre Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Forum Kongre Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Duygu Ergülen imzasıyla kuruldu.

Murat Çavga: Trabzon'a fuar ve kongre merkezi yapılmalı!

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga, "Trabzon'da kış aylarında turizm hareketliliği sağlayacak fuar ve kongre çalışmalarının yapılabilmesi için en az 3-4 salonu olan bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacımız var." dedi.

Highway AVM'nin arazisine 5 yıldızlı termal otel!

Highway arazisi içinde bize ait olan bir bölgede, 5 yıldızlı 450 odalı, 1000 yataklı ve 10 bin kişilik kongre turizm düzenlenebilecek termal otel projesi için çalışmaları devam ediyor.

Batman 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat-EMITT fuarına hazır!

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat -EMITT fuarına hazır.

Crowne Plaza Oteli kiralandı!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., portföylerinde bulunan Crowne Plaza Oteli'nin Bülbüloğlu Kongre Turizm ve Otel İnş.Tic.LTD. Şirketi'ne kiralandığını KAP'a bildirdi.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Ankara'da kongre turizm atağı yapıldı!

ATO Başkent'i kongre turizmi merkezi haline getirmek için yol haritası belirlemek ve yapılacak çalışmalara tüm tarafları dahil etmek amacıyla düzenlediği "Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısından önemli kararlar çıktı.

Yassıada turizm ve kongre merkezi için ilk imzalar yarın atılıyor!

Türkiye tarihinin en utanç verici idamlarına sahne olan Yassıada’ya yapılacak yeni turizm ve kongre merkezlerinin temeli yarın atılıyor. Yassıada böylece ‘Özgürlük ve Demokrasi’ adası olacak...

istanbulun kongre turizm geliri ne kadar Haberi

istanbulun kongre turizm geliri ne kadar


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan Türkiye Kongre Turizmi Raporu'nda, 2014 yılında İstanbul'daki kongreler için 49 bin delegenin yerini ayırttığı, bu rakamın yıl toplamında ilk kez 100 bini aşması beklendiği belirtilerek, "Böylece sadece İstanbul'un büyük kongrelerden elde edeceği gelir 250 milyon doları bulacak. İstanbul'un toplam kongre ve seminer gelirlerinin ise 1,7 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor" denildi. 


TÜRSAB'ın açıkladığı raporda, 2013 yılını 34,9 milyon ziyaretçi ve 32,3 milyar dolarlık turizm geliriyle kapatan Türkiye'nin artık sadece kum, deniz, güneş değil, tarih, kültür ve kongre turizmi ile sesini duyurduğu ifade edilerek, İstanbul başta olmak üzere Antalya, Ankara, İzmir, Bursa ve Kuşadası'nda bulunan kongre merkezlerinin yıl içinde onlarca uluslararası kongreyi ağırlar hale geldiği kaydedildi. 


10 yılda büyük kongre sayısında yüzde 254'lük artış yaşandı


Türkiye'de...