24 / 07 / 2024

istikrar sağlayabilecek hükümet ekonomide büyümeye katkı sağlarmı

istikrar sağlayabilecek hükümet ekonomide büyümeye katkı sağlarmı

Fitch Ratings raporunda; "Kasım seçimlerinden istikrar sağlayabilecek bir hükümet çıkması, yapısal reformlar ve büyüme anlamında fayda sağlayacaktır" denildi.

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

İzmir Buca'ya hükümet konağı ve diş hastanesi müjdesi!

Buca’da yapımı sürdürülen kamu yatırımları inceleyen AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Hükümet Konağı, Diş Hastanesi Aile Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Birimi, 112 Acil Müdahale Merkezi ve Sağlık Kampüsü’yle Buca farklı bir görünüme bürünecek” şeklinde konuştu.

Hükümet 100 milyar liralık Ekonomik İstikrar Kalkanı paketini açıkladı!

Hükümet, koronavirüs salgının etkilerini azaltmak için Ekonomik İstikrar Kalkanı adını verdiği paketle 100 milyar liralık bir kaynak setini devreye aldı.

TOKİ Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı ihalesi bugün!

İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Çanakkale Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Çanakkale İli Bayramiç İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

Datça eski hükümet binasının akıbeti TBMM'de!

Datça eski hükümet binasının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ'den Manisa Akhisar'a hükümet konağı!

Kamu yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Manisa Akhisar'da yeni bir hükümet konağı inşa edec

TOKİ'den Kırşehir Mucur'a hükümet konağı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırşehir Mucur Hükümet Konağı projesinin inşası için 19 Haziran tarihinde ihaleye çıkıyor.

TOKİ'den Kahramanmaraş Onikişubat'a hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kahramanmaraş'ta hükümet konağı inşa edecek.

TOKİ'den Ordu Şalpazarı'na hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarına da devam eden TOKİ, Ordu Şalpazarı Hükümet Konağı ihalesini 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ'den Çanakkale Bayramiç'e hükümet konağı!

Çanakkale İli Bayramiç İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 2 Mayıs 2018 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ'den Trabzon Arsin'e hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren TOKİ, Trabzon Arsin Hükümet Konağı için düğmeye bastı.

TOKİ'den Trabzon Araklı'ya hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarına da devam eden TOKİ, Trabzon Hükümet Konağı için düğmeye bastı.

istikrar sağlayabilecek hükümet ekonomide büyümeye katkı sağlarmı Haberi

istikrar sağlayabilecek hükümet ekonomide büyümeye katkı sağlarmı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in raporunda, kasım seçimlerinden istikrar sağlayabilecek bir hükümetin çıkmasının, yapısal reformlar ve büyüme anlamında fayda sağlayacağı bildirildi.


Fitch Ratings'in, İstanbul'da düzenlediği yıllık Türkiye Konferansı'nda "Türkiye ülke riskleri büyük oranda dengede kalmaya devam ediyor" başlıklı bir rapor açıklandı.


Raporda, dış finansman ihtiyacının çok yüksek oluşunun, Türkiye'yi, yatırımcı algısındaki değişimlere karşı hassas hale getirerek potansiyel bir risk oluşturduğu belirtilerek, Türkiye'nin yüzde 70,3'lük uluslararası likidite rasyosunun, "BBB" notunun medyanı olan yüzde 146,3 seviyesinin yaklaşık yarısına karşılık geldiği aktarıldı.


Bu haliyle Türkiye'nin dış likiditesinin kendi not kategorisindeki diğer ülkelerden daha zayıf durumda olduğuna işaret edilen raporda, "Ancak yine de küresel finansal krizden bu yana piyasada görülen dalgalanmalar esnasında sermaye akışında herhangi bir ani duraklama söz konusu olmamıştır" ifadelerine yer verildi.


Raporda, kasım...