06 / 05 / 2024

istimlak durumu öğrenme

istimlak durumu öğrenme

İstimlak, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olarak tanımlanıyor. Peki bir taşınmazın istimlak durumu nasıl öğrenilir?

İstimlak işlemini kim yapar?

İstimlak kamu yararı gözetilerek şahısa ait taşınmazların yol, okul, hastane ve bunun gibi kamunun ortak kullanımı ihtiyacına hizmet verme amacıyla ilgili kanun hükümlerinin uygulanması işlemi oluyor. Peki, istimlak işlemini kim yapar?

İstimlak ile kamulaştırma aynı mı?

Özel mülkiyete konu olan taşınmaz mallar "istimlak" ve "kamulaştırma" uygulamaları ile ile devlet tarafından zorla alınabiliyor. Peki, istimlak ile kamulaştırma aynı mı? İstimlak ve kamulaştırma nasıl yapılır?

İmar durumu geçerlilik süresi ne kadardır?

İmar durumu belgesi, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Peki, imar durumu geçerlilik süresi ne kadardır? İşte imar durumu geçerlilik süresi..

İmar durumu almak için gerekli evraklar!

İmar durumu almak için gerekli evraklar ve bir dilekçe ile ilgili belediyeye müracaatta bulunuluyor. Ayrıca, imar durumu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durumu almak için gerekli evraklar nelerdir?

İmar durumu harcı 2015!

İmar durumu belgesi herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Bu belge alınırken belli harçlar ödeniyor. Peki, imar durumu harcı 2015 ne kadar?

İmar durumu nereden istenir?

İmar durumu, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini gösteriyor. Peki, bir arsanın imar durumu nereden istenir?

1948 yılında Fatih ve Şehzade camileri arasındaki saha istimlak edilecek!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Fatih ve Şehzade camileri arasındaki adayı istimlak edecekmiş. İstimlak edilen sahada park vücuda getirecek olan Belediye, Atatürk Bulvarı üzerinde yeni binalar da inşa edecekmiş.

Çayırova Akse Mahallesi'nde dere yatağındaki evler istimlak edilecek!

Kocaeli Çayırova Belediye Meclisi'nin gündem maddelerinde en ilgi çekeni ise Akse Mahallesindeki imar plan tadilatları oldu. Şevki Demirci dere kenarında, yürüyüş yolu civarındaki evlerin bedelleriyle birlikte tamamen istimlak edileceğini dile getirdi.

1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!

Varlık Vergisi'nin tahsili sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan, Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan, KüçükÇiftlik Parkı İstanbul Belediyesi 1946 yılında istimlak etme kararı almış.

imar durumu nasıl alınır?

Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İmar durumu nasıl alınması gerektiği konusunda bilgiler verdi. İmar durumunun alınması için vatandaşların dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor.

1944 yılında Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binalar istimlak edilecek!

1944 yılında inşa halindeki Atatürk Bulvarı'nın her iki tarafını imar edecek olan İstanbul Belediyesi, Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binaları istimlak edecekmiş ve burada belediye, halkevi ve tiyatro binaları yaptıracakmış.

1941 yılında Belediye istimlak için 4 milyon lira harcamış!

1941 yılında Şehir Meclisi'nde yapılan bir toplantıda konuşma yapan Vali ve Belediye Başkanı Lütfi Kırdar, İstanbul Belediyesi'nin bir senede yaptığı faaliyetleri anlatmış ve istimlak için 4 milyon harcandığını söylemiş.

1940 yılında İstanbul'da ahşap evler istimlak edilecek!

1940 yılında Ankara'dan İstanbul'a gelen dönemin İçişleri Bakanı Faruk Öztrak vilayet, belediye ve emniyet işleriyle meşgul olmuş. Bir muhabirle yaptığı konuşmada İstanbul'un ahşap evlerinin istimlak edileceğini söylemiş.

istimlak durumu öğrenme Haberi

istimlak durumu öğrenme

İstimlak durumu nasıl öğrenilir?

İstimlak, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olarak ifade ediliyor.


İstimlak (kamulaştırma) özel mülkiyetin tamamının veya bir kısmının devlet mülkiyetine geçmesi veya bu gayrimenkul üzerinde idari irtifaklar kurmak (mesela geçit hakkı) şeklinde olabiliyor.


4650 Sayılı kanun ile değişik 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu istimlakin nasıl yapılacağını göstermek amacıyla çıkarılmış bir yasa olup, bu mevzuat kapsamında istimlak işlemlerine yer veriliyor. Peki bir taşınmazın istimlak durumu nasıl öğrenilir?


İstimlak öğrenme..

Maliki bulunduğunuz taşınmazın istimlak ( kamulaştırma) durumu hakkında bilgi alma yöntemleri:

-İstimlak Müdürlüğüne şahsen tapu senediniz ile başvurarak öğrenebilirsiniz.

-Taşınmazın açık adresi, pafta, ada, parsel nosu nu belirtilen bir dilekçe ile İstimlak Müdürlüğüne başvurarak öğrenebilirsiniz.

-Gayrimenkulünüz imar durumu ile ilgili bilgiyi bağlı bulunduğunuz...