08 / 05 / 2024

işyeri elektrik tedarikçi sözleşmeleri

işyeri elektrik tedarikçi sözleşmeleri

Elektrik tedarikçilerinin OSB'ler ve iş dünyasıyla yaptıkları sözleşmeleri iptal etmesine ve elektrik fiyatlarındaki artışa ilişkin CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, 4 soru hazırladı..

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları başladı! Taksitli ve faizsiz arsa fırsatı için hemen başvurun!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında arsa ve iş yeri başvuruları bugün başlıyor. Elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır 1 milyon arsa ile 10 bin iş yeri için başvuru 7 Kasım tarihine kadar sürecek. İşte ayrıntılar...

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Adessa Yapı Malzemeleri Metal Aksesuarları Elektrik Tedarik Limited Şirketi kuruldu!

Adessa Yapı Malzemeleri Metal Aksesuarları Elektrik Tedarik Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Madalı tarafından kuruldu.

Konut ve işyeri çatılarında elektrik üretilebilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Çatı ve cephe uygulamasının önünü açan birtakım düzenlemeler yapıldı. Bundan sonra hem konutlarımız hem iş yerlerimiz çatılarını elektrik üretmek için kullanabilecekler" diye açıklamalar yaptı. 

OSB'lerin elektrik tedarikçileri ile yaşadığı sorunlar mecliste!

Elektrik tedarikçilerinin OSB'ler ve iş dünyasıyla yaptıkları sözleşmeleri iptal etmesine ve elektrik fiyatlarındaki artışa ilişkin CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, 4 soru hazırladı..

Elektrik faturasını öderken dikkat!

Elektrik tedarik firmalarının elektrik faturalarının tahsilinde ek ücret almalarını değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu üyesi ve Enerji Tüketicileri Derneği Genel Başkanı Bülent Çebin; “fatura öderken alınan ücretler yasal değil” dedi.

Elektrik hangi hallerde kesilir?

Mesken ve işyeri elektrik abonelerinin elektrik faturalarının ne kadar olduğu ve en son hangi gün ödenmesi gerektiği, taşınmaz mala gelen faturanın üzerinde belirtiliyor. Peki, elektrik hangi hallerde kesilir?

İşyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri!

Elektrik abonelik talebinin ilk elektrik enerjisi bağlantısı olması veya bağlantısı bulunan kullanım yerleri için olan abonelik başvuruları elektrik dağıtım firmasına yapılıyor. Peki, işyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri nelerdir?

İşyeri elektrik aboneliği nasıl yapılır?

Bir işyeri satın aldığınızı veya kiraladığınızı düşünelim. Öncelikle bazı abonelikleri de adınıza almanız gerekiyor. Peki, bu aboneliklerden işyeri elektrik aboneliği nasıl yapılır? İşyeri elektrik aboneliği için gerekenler nelerdir?

İşyeri elektrik aboneliği ücreti 2015!

İşyeri ve mesken gibi bağımsız bölümlerde elektrik sözleşmelerinin kullanıcı adına yapılıyor. Elektrik aboneliğini almak için ilgili elektrik dağıtım şirketine müracaat ediliyor. Peki, işyeri elektrik aboneliği ücreti 2015 ne kadar?

İşyeri elektrik aboneliği için gerekli evraklar!

Taşınmaz malların aboneliklerinin kullanıcı adına olması gerekiyor. Başvuru için gerekli olan belgeler mesken ve işyerleri için farklılık gösteriyor. Peki, işyeri elektrik aboneliği için gerekli evraklar nelerdir?

Elektrik serbest tüketici yönetmeliği!

Kurul tarafından belirlenen elektrik enerjisi miktarından daha fazla tüketimde bulunması halinde tedarikçisini seçme hakkına sahip gerçek veya tüzel kişiye serbest tüketici deniyor. İşte elektrik serbest tüketici yönetmeliği..

Elektrik aboneliği nasıl alınır?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin elektriğinin kullanıma açılması için taşınmazın maliki veya varsa kiracısı tarafından aboneliğin alınması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl alınır? Gerekli belgeler nelerdir?

işyeri elektrik tedarikçi sözleşmeleri Haberi

işyeri elektrik tedarikçi sözleşmeleri


CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Elektrik tedarikçilerinin OSB'ler ve iş dünyasıyla yaptıkları sözleşmeleri iptal etmesine ve elektrik fiyatlarındaki artışa ilişkin soru önergesi hazırladı. Böke, sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti.


Böke önergesinde "İstanbul ve çevresinde 2016 yılının son haftasında ve 2017 yılının başında yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle organize sanayi bölgelerinde (OSB) üretim durma noktasına gelmişti. Elektrik kesintileri sebebiyle mağdur olan OSB’lere bir darbe de elektrik tedarikçilerinin sözleşmeleri iptal etmesiyle geldi. Elektrik tedarikçileri, TL’nin değer kaybıyla mevcut sözleşmelerdeki fiyatın kar sağlamadığını öne sürerek başta OSB’ler olmak üzere iş dünyasıyla yaptıkları sözleşmeleri iptal etmeye başladı. Tedarikçilerin, yeni sözleşmeleri yüzde 20 zamlı fiyattan yapmayı teklif ettikleri belirtiliyor.


Öte yandan OSB’lerin sözleşmeleri bu fiyattan yenilememesi ve elektriği devletten almayı seçmesi...