03 / 05 / 2024

işyeri kirası tahliye

işyeri kirası tahliye

İşyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Peki, işyeri kiralarında tahliye nasıl olur?

Kira sözleşmesi bitmeden iş yeri kiracısı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının kontrat bitmeden tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

İş yeri ve konut kiralarıyla ilgili hangi haklar alındı?

1 Mart ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında işyeri kiralarının ödenememesi durumunda, işyeri sahiplerinin kiracıyla ilgili tahliye davası açma ve kira sözleşmesini feshetme haklarını kullanabilmeleri yasaklandı. 

İş yeri kiralarının ödenmemesi feshi ve tahliye nedeni olmayacak!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Torba Yasa, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçti. Koronavirüsle mücadele kapsamında, iş yerlerine yönelik ,1 Mart'tan 30 Haziran'a kadar iş yeri kiralarının ödenmemesi kira sözleşmesin feshi ve tahliye nedeni olmayacak…

Kirasını ödemeyen iş yeri tahliye edilmeyecek!

Koronavirüs kapsamında geliştirieln torba yasaya yeni maddeler ekleniyor. İş yeri kiralarıyla ilgili yapılan yeni düzenlemede, iş yeri kirasının ödenmemesi tahliye sebebi sayılmayacak...

Bitlis'te dere üzerindeki 700 iş yeri boşaltıldı!

Bitlis'te "Dere ıslah projesi" kapsamında, valilik tarafınca kendilerine tebligat gönderilen dere üzerinde bulunan riskli 700 iş yeri tahliye edildi.

Elazığ Maden'de 278 konut ve 232 iş yeri boşaltılıyor!

Elazığ Maden'de heyelan riski bulunan afete maruz alanlardaki 278 konut ve 232 iş yeri için tahliye kararının ardından binaların boşaltılmasına yönelik hazırlıklar yapılıyor.

Elazığ'da riskli 278 konut ve 232 iş yeri tahliye ediliyor!

Elazığ'ın Maden ilçesinde heyelan riski taşıyan 278 konut ve 232 iş yeri için tahliye kararı alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre bölgedeki çalışmalar hassasiyetle sürüyor.

İş yeri kirası alan yüzde 20 stopaj vergisi veriyor!

Gayrimenkulünü işyeri olarak kiraya verenler, kiranın yüzde 20'sini stopaj olarak ödemek zorunda. Kira geliri 1.800 lirayı aştığında beyanname verilmesi gerekiyor.

İşyeri kira artış oranı Mayıs 2018!

2018 Mayıs ayı kira artış oranları bugün belli oldu. Peki, ÜFE'ye göre işyeri kirası ne kadar artacak? TÜFE'ye göre işyeri kirası ne kadar artacak?

İşyeri kirası damga vergisi oranı!

Taşınmaz mal kiralamaları için taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi için damga vergisi de ödeniyor. Kira kontratı için ödenecek vergi, kira bedeli üzerinden belirleniyor. Peki, işyeri kirası damga vergisi oranı nedir?

İşyeri kirasını elden almanın cezası 2015!

26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince işyeri kiracılarının ödemelerini banka aracılığı ile yapmaları gerekiyor. Peki, işyeri kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

İşyeri kiracı tahliye davası nasıl açılır?

İşyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, işyeri kiracı tahliye davası nasıl açılır?

işyeri kirası tahliye Haberi

işyeri kirası tahliye

İşyeri kiralarında tahliye nasıl olur?

İşyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir.


Ayrıca gereksinim, yeniden inşa ve imar gibi nedenlerden dolayı da kiracıdan tahliyesi istenebiliyor.


Kiralananı sonradan edinen kişi işyeri gereksinimi sebebiyle...