21 / 05 / 2024

İşyeri kredisi kullanma şartları neler

İşyeri kredisi kullanma şartları neler

Belirli ve düzenli bir geliri olan ( ticari nitelikli müşteriler hariç ) ve kredi notu banka kriterlerine uygun, gerçek kişiler işyeri kredisi kullanabilir.

Konut kredisi alma şartları 2021!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Peki konut kredisi kullanma şartları neler? İşte konut kredisi alma şartları 2021...

Kira stopajı hesaplama örneği 2021!

İş yeri olarak kullanma amacıyla kiralanan gayrimenkuller için brüt kira bedelleri üzerinden vergi alınıyor. Kiralayan tarafın stopajı vergi dairesine ödemesi gerekiyor.

Konut kredisi ve iş yeri kredisi arasındaki fırsat eşitsizliği!

Amaç inşaat sektörünün desteklenmesi eldeki konut ve iş yeri stoklarının eritilmesi, tüketimin artırılarak ekonominin önünün açılması ise niçin konut kredisi faiz oranları ile iş yeri kredisi faiz oranları birbirinden oldukça farklı?

Riskli bina sakinlerine dev kredi fırsatı!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda yaşayan vatandaşlara devlet faiz indirimi uyguluyor ve yüzde 0.66 faizle konut kredisi kullanma imkanı sunuyor...

İş yeri ruhsatı için 'yapı kullanma izin belgesi' şartı resmen kaldırıldı!

İş yerlerine 'yapı kullanma izin belgesi' olmadan ruhsat alma hakkı verildi. Yönetmelik kapsamında, ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerlerinde gerekli can ve mal güvenliği koşullarına sahip olması durumunda yapı kullanma izin belgesi aranmayacak...

Ziraat Katılım konut kredisi faizini yüzde 0,98'e indirdi!

Aktif olarak kredili olarak çalıştığı firmalarından konut satın alacak müşterilere aylık yüzde 0,98 kar oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin TL’ye kadar konut finansmanı kullanma imkanı sunacak Ziraat Katılım konut kredisi faizini indirdi.

TOKİ, şehit yakını ve gazileri ev sahibi yapıyor!

TOKİ, 31 yılda yaklaşık 20 binden fazla şehit ailesine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine 702 milyon TL'lik faizsiz konut kredisi kullanma olanağı sunarak ev sahibi olmalarına yardımcı oldu.

Konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranı azaldı!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranının azalması sonucu firmaların kampanyalarını değerlendirdi.

Kayseri'de inşaat kredisi kullanım oranı arttı!

Kayseri'de inşaat kredisi kullanma oranı arttı. Bölgede 3 ayda 1 milyar 62 milyon 400 bin liralık inşaat kredisi alındı.

Konut kredisinde akdi faiz oranı nedir?

Konut kredisi kullanma sürecinde akdi faiz oranı ile yıllık maliyet oranına ilişkin bilgilerine sözleşme öncesi bilgi formunda da yer veriliyor. Peki, konut kredisinde akdi faiz oranı nedir?

İşyeri kredisi kullanma şartları neler?

Belirli ve düzenli bir geliri olan ( ticari nitelikli müşteriler hariç ) ve kredi notu banka kriterlerine uygun, gerçek kişiler işyeri kredisi kullanabilir.

Müteahhit kentsel dönüşüm kredisi alabilir mi?

Kentsel dönüşümde evi veya işyeri yıkılan hak sahiplerine bazı finansal destekler sunuluyor. Kentsel dönüşüm kredisi, devlet destekleri arasında yer alıyor. Peki, müteahhit kentsel dönüşüm kredisi alabilir mi?

Esenyurt Hep İstanbul'da son iki blok satışta!

Tekfen Emlak Geliştirme’nin, İstanbul Esenyurt’ta hayata geçirdiği HEP İstanbul projesinde, beklenen son iki blokta satışlar başladı. Projede 7 farklı bankadan mortgage kredisi kullanma imkânı bulunuyor.

İşyeri kredisi kullanma şartları neler Haberi

İşyeri kredisi kullanma şartları neler

Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli müşteriler hariç) ve kredi notu banka kriterlerine uygun, gerçek kişiler işyeri kredisi kullanabilir. Kredi kullandırım esnasında tüketicinin isteğine bağlı olarak hayat sigortası yapılır, primler yaşa ve kredi tutarına göre değişkenlik gösteriri. Ayrıca, konut paket sigortası yaptırılır ve her yıl yenilenir. İpotek alınacak gayrimenkulün ekspertiz değerinin %50­75’ine kadar kredilendirme yapılabilir. Ortalama vade süresi 60­120 ay vade aralığındadır. İşyeri kredisi faiz oranları ise konut kredisi faiz oranlarından yaklaşık 0.15 puan daha yüksektir. Kredi bedeli üzerinden bankanın belirlediği tutar ve oranda, masraf ve komisyon alınır. İşyeri kredilerinden KKDF alınmazken, %5 oranında BSMV oranı alınır.



Kredi...