04 / 05 / 2024

İşyeri ruhsatı alma şartları nelerdir

İşyeri ruhsatı alma şartları nelerdir

Gayrisıhhî müessese açmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin en çok merak ettikleri soru "İşyeri açma ruhsatı nasıl alınır?" olarak karşımıza çıkıyor. İşte İşyeri açma ruhsatı başvuruları...

İşyeri ruhsatı alma şartları nelerdir?

İşyeri ruhsatı, işyerinde bazı şartların var olması halinde veriliyor. Peki buna göre işyeri ruhsatı alma şartları nelerdir? İşte İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri...

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

İstanbul'da yatırımlarda ruhsat alma süresi yarıya iniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB, yatırımcıları İstanbul’a çekmek için attığı adımlara bir yenisini ekliyor. Ruhsat verme sürelerini kısaltarak yerli ve yabancı yatırımcıların İstanbul’a güvenini artırmayı planlıyor.

İş yeri ruhsatı için 'yapı kullanma izin belgesi' şartı resmen kaldırıldı!

İş yerlerine 'yapı kullanma izin belgesi' olmadan ruhsat alma hakkı verildi. Yönetmelik kapsamında, ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerlerinde gerekli can ve mal güvenliği koşullarına sahip olması durumunda yapı kullanma izin belgesi aranmayacak...

Samsun'da bitmeyen inşaata mağaza açtılar!

Samsun'da eski Konak Sineması'nın yıkıldığı alanda inşaatı devam eden binada yapı kullanma izni ve işyeri ruhsatı olmadan açılan EVKUR mağazası, İlkadım Belediyesi tarafından mühürlendi...

Çankaya Belediyesi'nden ruhsat ve imar işlemi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası’nda iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemleri kısa sürede gerçekleşti.

Bina ruhsatlarıyla ilgili önemli düzenleme!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; 1 Ocak 2019 tarihinden sonra resmi ve özel binalarda yapılacak deprem güçlendirmelerinde, ilgili idarelere yapılacak olan ruhsat başvurularında ilk ruhsat alma tarihindeki yönetmelik hükümleri geçerli olacak...

Esenyurt’ta yüzde 20 harç indirimine devam!

Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nda imar, iskan ve yeni işyeri ruhsat harçlarına yüzde 20 oranında indirim yapılması kabul edildi. 

Her daireye 1 otopark zorunluluğu 30 Haziran'a kadar aranmayacak!

Bakanlık, “her 3 daireye 1 otopark” zorunluluğunu “her daireye 1 otopark” olarak değiştiren yönetmelikte, inşaatı bitmiş ve yapı ruhsatı alma aşamasındakiler için kolaylık getirdi...

İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İmar barışında işyerlerinin durumu nedir? Mevzuata aykırı yapılardaki işyerleri için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

Yapı ruhsatı alımında ilk yarı yıl rekoru!

Başta yüzde 25 ek emsal olmak üzere sektörde taşları yerinden oynatacak yeni yönetmeliğin uygulanacağı 1 Temmuz öncesi ruhsat alma telaşı piyasayı hareketlendirdi. Yönetmelik 1 Ekim’e ertelendi ama ilk yarı yılda rekor geldi.

Bayburt 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi'nin inşaat ruhsatı verildi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi'nde iş yeri inşaat ruhsat dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende, her zaman üretimin gücüne inanandığını, üretimin ülkeyi büyüteceğini, kalkındıracağını belirtti.

İnşaatta ruhsat alma sorunu çözülüyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yatırımlarla ve inşaat sektörüyle ilgili bilgi verdi. Şahin, inşaat sektöründe ruhsat alma ile ilgili sıkıntıların önüne geçileceğini belirtti.

İşyeri ruhsatı alma şartları nelerdir Haberi

İşyeri ruhsatı alma şartları nelerdir

İşyeri açma ruhsatı nasıl alınır?

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre sanayi bölgesi, organize sanayi bölgesi ve endüstri bölgeleri ile bu bölgeler dışında kurulacak birinci sınıf gayrisıhhî müesseselerin etrafında, sağlık koruma bandı konulması zorunlu oluyor.

Sağlık koruma bandı mülkiyet sınırları dışında belirlenemiyor ve bu alan içinde mesken veya insan ikametine mahsus yapılaşmaya izin verilmiyor. Sanayi bölgesi, organize sanayi bölgesi ve endüstri bölgesi içindeki tesisler ile ikinci ve üçüncü sınıf gayrisıhhî müesseselerin etrafında da müessesenin faaliyeti gerektirdiği takdirde, inceleme kurulunun kararına istinaden yetkili idarenin en üst amiri veya görevlendireceği kişi tarafından sağlık koruma bandı oluşturulmasına karar verilebiliyor.


Gayrisıhhî müessese açmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte yer alan başvuru formunu doldurarak yetkili idareye başvuruyor....