06 / 05 / 2024

işyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir

işyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir

İşyeri tapulu dairenin amacı dışında kullanılması, oturan kimseye bazı dezavantajlar yaratabiliyor. Peki, işyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir? İş yeri tapulu dairede oturmanın dezavantajları nelerdir?

TOKİ'den yeni kampanya: 43 ilde 116 daire, 17 ilde 393 iş yeri satışa çıkıyor! İhale tarihi ve ödeme planına hemen bakın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) açık artırma tarihi açıklandı. Açık artırma yöntemiyle 43 ilde 216 daire, 17 ilde 393 iş yeri satışa çıkacak. 

360 TL’den başlayan fiyatlarla kiralık daire ve işyeri sahibi olma fırsatını kaçırmayın!

Çok sayıda kişi uygun fiyatlı daire ve kiralık iş yeri araştırması yapıyor. 360 TL’den başlayan fiyatlarla kiralık daire ve işyeri sahibi olabilirsiniz. İşte haberin detayları…

Belediyelerin Konut ve İş yeri Tahsisi, Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmelik!

Belediyelerin arsa, konut ve iş yeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına daire genel yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü 30782 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kayseri Melikgazi’de 37 daire ve 4 iş yeri ihale ile satılacak!

Melikgazi Belediyesi tarafından mülkiyeti belediyeye ait olan 37 daire ve 4 işyeri 19 Şubat 2019'da tarihinde ihale ile satışa çıkarılacak. 

TOKİ Silivri kura çekilişi yeri ve saati!

TOKİ Silivri kura çekilişi yeri ve saati bilgileri haberimizde yer alıyor. Kura çekilişi 2 gün sürecek projede alt ve orta gelir grubu olmak üzere toplamda 1.356 adet daire satılacak. 

City Van AVM'deki 77 adet işyeri ve otopark kiraya veriliyor!

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak İstimlak Daire Başkanlığı, İpekyolu İlçesi, Şerefiye Mahallesi'nde bulunan City Van AVM'deki 77 adet işyeri ve otoparkın yüzde 50'lik hissesini kiraya verilecek. Gayrimenkullerin 3 yıllık kira bedeli 23 milyon 542 bin TL olarak belirlendi.

İşyeri tadilat izni nasıl alınır?

Bir apartman içerisinde yer alan daire ve işyerlerinde yapılacak kimi tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor. Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?

İşyeri tapusu nedir?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde,ü mülkiyet hakları kurulabiliyor. Peki, işyeri tapusu nedir?

İşyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir?

İşyeri tapulu dairenin amacı dışında kullanılması, oturan kimseye bazı dezavantajlar yaratabiliyor. Peki, işyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir? İş yeri tapulu dairede oturmanın dezavantajları nelerdir?

Apartmanda işyeri olur mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 24. maddesine göre,kimi işyerleri dairede açılamazken, kimi işyerleri ise tapuda daire olarak gözüken yerde kat maliklerinin izni ile açılabiliyor. Peki, apartmanda işyeri olur mu?

Kentsel dönüşümde daire ve işyeri için kira yardımı alınabilir mi?

Kentsel dönüşümde maliklere yapılan yardımlar arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşümde daire ve işyeri için kira yardımı alınabilir mi? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen yanıtlar..

Arsa tapulu daire nedir?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde kat mülkiyeti tapusu kuruluyor. Peki, arsa tapulu daire nedir? Arsa tapusu nasıl kurulur?

Arsa tapulu daire tapu masrafı!

Henüz inşaatı tamamlanmamış veya inşaat çalışmaları tamamlanmasına rağmen henüz iskan belgesi alınmamış yapılardaki bağımsız bölümlerin tapusu kat mülkiyetine geçemediği için arsa tapulu olarak kalıyor. Peki, arsa tapulu daire tapu masrafı ne kadar?

işyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir Haberi

işyeri tapulu daire almanın dezavantajları nelerdir

İşyeri tapulu daire almanın devavantajları nelerdir?

İşyeri tapulu dairenin amacı dışında kullanılması, oturan kimseye bazı dezavantajlar yaratabiliyor. 

Örneğin, kat malikinin bu gayrimenkulü satmak istemesi halinde dükkan tapulu mesken için konut kredisi çıkmıyor.  Bu şekilde bir dairenin satışının nakit olarak yapılması gerekiyor. 


Ayrıca, dükkan tapulu dairenin yer aldığı binada kat malikleri buranın projeye aykırı olarak kullanıldığına dair şikayette bulunabiliyor. Yapılan bu şikayet neticesinde kat maliki cezai yaptırımlara maruz kalabiliyor.


İşyeri tapulu dairenin tapusunda belirtilen niteliğe dönüştürülmesi ve bu amaçla kullanılması istenebiliyor. Buna karşın, kat maliklerinin onayının alınması durumunda, işyeri tapusu kütükte mesken tapusuna çevrilebiliyor.


Bunun için tapuda cins değişikliği işlemi yapılıyor. Cins değişikliği işlemi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor.


Gerekli belgeler:

- Cins değişikliği istenen gayrimenkulün tapu senedi,

- Gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı...