26 / 08 / 2024

itibari para nedir

itibari para nedir

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan, dijital paralarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda CBDC'ler ve itibari paralar arasındaki farkları anlattı. 

Kiracı tahliye davasını kaybetti, avukatı istinafa itiraz etmemek için ev sahibinden para istedi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sular durulmuyor. Tahliye davasını kaybeden bazı kiracılar evden çıkmak yerine ev sahibinden para istiyor. 260 bin takipçili Ekonomikoçu sosyal medyadan “Hem mahkemeyi kaybedip hem de kazanandan para talep etmek nedir?” diye sordu.

Emlakçı yer gösterdiğinde para alır mı?

Emlakçı danışmanları, ev sahibi olmak isteyenlere yer göstermekle sorumludurlar. Bu durumda yer göstermenin belirli bir ücretinin olup olmadığı merak edilir. Peki emlakçı yer gösterdiğinde para alır mı ve yer gösterme belgesi nedir? İşte yer gösterme belgesi ile ilgili bilgiler...

Mc Donalds'ın dahiyane iş modeli nedir Mc Donalds milyarlarca doları nasıl kazanıyor?

Dünya üzerinde 119'dan fazla ülkede 34 bini aşan şubesiyle hizmet veren fast-food zinciri Mc Donalds'ın dahiyane iş modeli nedir Mc Donalds nasıl para kazanıyor sorularının cevabını sizin için araştırdık. İşte ortaya çıkan ilginç ve sıradışı iş modeli...

CBDC ile itibari paralar arasındaki farklar neler?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan, dijital paralarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda CBDC'ler ve itibari paralar arasındaki farkları anlattı. 

Konut kredisi faizlerinde son durum nedir?

Para Politikası Faizlerinin düşmesi ve döviz kurunun gerilemesi ile kredi faizlerinde indirim bekleniyor. Bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir? Konut kredisi faizleri düştü mü?

İmar affı kaç para?

İmar affı başvuruları 8 Haziran itibari ile başladı. Peki, imar affı kaç para? İmar affı parasını kimler ödemek zorunda?

İmarda Bakanlığın denetim yetkisi nedir?

Yeni İmar Yönetmeliği, 2017 Ekim itibari ile yürürlükte olacak. Peki, Yeni İmar Yönetmeliğinde Bakanlığın denetim yetkisi nedir?

Yatırım teşvik belgesi nedir?

Para dergisi yazarı Yeminli Mali Müşavir Talha Apak, bu haftaki köşesinde "Yatırım teşvik belgesi nedir, nasıl alınır" başlıklı yazısına yer verdi.

Ev alana üste para nedir? Nasıl kullanılır?

Evdekifirsat.com, ev almanın kurallarını değiştirerek ev alanlara, aldığı evin bedelinin yüzde 4’ü nakit olarak hediye ediyor. Peki, Ev alana üste para nedir? Nasıl kullanılır?

Murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu nedir?

Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para veya borç olarak karşımıza çıkıyor. Peki, murisin borçlarından mirasçıların sorumluluğu nedir? Murisin borçlarından sorumluluk kimdedir?

Miras intikali nedir?

Miras, Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklara deniyor. Ölen kimsenin bıraktığı terekenin tasfiyesi ve mirasçılara paylaştırılması gerekiyor. Peki, miras intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır?

Taşınmaz yükü hakkı nedir?

Taşınmaz yükünün kurulması için tapu kütüğüne tescili şart oluyor. Tescilde, taşınmaz yükünün değeri olarak Türk parası veya yabancı para ile belirlenmiş bir miktar gösterilebiliyor. Peki, taşınmaz yükü hakkı nedir?

Apartman kirletme cezası nedir?

Apartmanda alınan kurallara uymayan ve apartman temizliği konusunda duyarlı olmayan kat malikleri belli oranlarda idari para cezalarını ödemek zorunda kalıyor. Peki, apartman kirletme cezası nedir?

itibari para nedir Haberi

itibari para nedir

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan, dijital paralarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem'in Para Dergisi'ndeki 'CBDC'ler ve itibari paralar' başlıklı yazısı şu şekilde;

İtibari paralar, bir merkez bankası ya da merkezi hükümet tarafından çıkarılan herhangi bir değer aracı ile desteklenmeyen ulusal para birimleridir. Bu para birimleri değerini, ülkenin güveni ve ekonomik istikrarı üzerinden sağlamaktadır. CBDC'ler ise, hem itibari paralar hem de kripto paralara benzeyen yönleri ile merkez bankalarının araştırma geliştirme çalışmaları yaptığı konulardan biridir. Kripto paralar geleneksel finans sistemine göre birçok avantaja sahiptir. Çok daha hızlı, çok daha uygun işlem ücretleri, daha şeffaf ve verimli bir yapı, bu özelliklerin başında geliyor. İtibari paraların sahip olduğu kontrol edilebilirlik özelliği ve kripto paraların sahip olduğu birçok özellik bir araya gelerek, Merkez...