29 / 04 / 2024

itiraz harcı

itiraz harcı

2016 yılında uygulanacak temyiz, istinaf ve itiraz harçları 2016 yılı Yargı Harçları tarifesinde yer alıyor. Buna göre, Yargıtay hukuk dairelerine yapılacak temyiz başvurularında 143,50 TL harç ödenecek..

Tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Tapuda harcın gerçek devir bedelinden daha düşük bir bedel üzerinden ödendiğinin tespit edilmesi halinde ilgili kimselere tapu harcı cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Tapu harcına itiraz edilir mi?

Taşınmaz malların alım satım işlemlerinde satış bedeli üzerinden tapu harcı oranında harç tahsil edilmesi isteniyor. Peki, ödenmesi istenen tapu harcına itiraz edilir mi? Tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2014!

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi kime verilir? Kentsel dönüşüm risk raporuna itiraz dilekçesi örneği var mıdır? İşte Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2014!

Ödeme emrine itiraz edilir mi?

Vergi borcunu vadesinde ödemeyen kimselere 7 gün içinde borçlarını ödemeleri veya mal beyanında bulunmaları lüzumu bir ödeme emri gönderiliyor. Peki, ödeme emrine itiraz edilir mi?

Haydarpaşa planına itiraz!

Haydarpaşa Garı için hazırlanan ve yeşil alanın otobüs peronuna dönüştürüldüğü 1/5000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na Kadıköy Belediyesi aktif yeşil alanlar azaltılırken yeni otopark alanlarıyla araç yoğunluğu artırıldığı gerekçesiyle itiraz etti.

Bina çürük raporuna nasıl itiraz edilir?

İçinde yaşamınızı sürdürdüğünüz bir bina için çürük raporu alındığını ve yıkılmasının istendiğini farz edelim. Bu duruma itiraz etme hakkınız saklı. Peki, bina çürük raporuna nasıl itiraz edilir?

İhtiyati tedbir kararına nasıl itiraz edilir?

Mahkeme konusu olan menkul ve gayrimenkulün dava süresince devir ve temlik edilememesi için tapu kaydına ihtiyati tedbir şerhi konulabiliyor. Peki, ihtiyati tedbir kararına nasıl itiraz edilir?

Emlak vergisine itiraz edilebilir mi?

Emlak vergisi için her dört yılda bir takdir komisyonları tarafından asgari birim değer tespiti belirleniyor. Peki, vatandaşlar belirlenen emlak vergisine itiraz edilebilir mi? Nasıl itiraz edebilir?

KEY ödemeleri sorgulamada isminiz yoksa itiraz dilekçesi!

KEY ödemelerinde hak sahipleri son listesi, dün Resmi Gazete'de açıklandı. Ancak KEY ödemeleri sorgulamada isminiz yoksa bu duruma bir dilekçe ile itiraz edebiliyorsunuz. İşte KEY ödemeleri sorgulamada isminiz yoksa itiraz dilekçesi...

KEY ödemesi eksik olanlar için itiraz dilekçesi!

Memur ve işçilere yapılacak Konut Edindirme Yardımı için en son liste dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Ödemeler kapsamında kendisine eksik çıktığını düşünen hak sahipleri bir dilekçe ile itiraz edebiliyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fikirtepe'de müteahhitlerden altyapı harcı alacak!

Kentsel dönüşüme hazırlanan Fikirtepe'nin yeni imar planları askıya çıktı. Planlara eklenen bir maddeyle İBB, müteahhitlerden altyapı harcı alacak. Metrekare başına 330 TL olan harç, 370 milyon TL gelir sağlayacak...

Tapu harcı pişmanlık beyanı!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde gayrimenkulün değerinin eksik gösterilmesi durumunda yüklü miktarda ceza ödenmemesi için, tapu harcı pişmanlık beyanı verilmesi gerekiyor. İşte tapu harcı pişmanlık beyanı...

Misbah Demircan'a Okmeydanı halkından itiraz!

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Okmeydanı'nın tapu sorunu çözüldü sıra vatandaşın onayıyla kentsel dönüşümde" açıklamasına Okmeydanı halkından itiraz geldi. kmeydanı halkı tapu sorununa çözümü birlikte tartıştı.

itiraz harcı Haberi

itiraz harcı

Temyiz ve itiraz harçları 2016!

2016 yılında uygulanacak temyiz, istinaf ve itiraz harçları 2016 yılı Yargı Harçları tarifesinde yer alıyor. Buna göre, Danıştaya yapılacak temyiz başvurularında 143,50 TL harç ödemesi yapılması gerekiyor.


Ayrıca, Yargıtay hukuk dairelerine yapılacak temyiz başvurularında ise 143,50 TL harç ödenmesi gerekiyor. Diğer Temyiz ve itiraz harçları 2016 şu şekilde sıralanıyor;


Temyiz, istinaf ve itiraz harçları (6217 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi ile değişen şekli. Yürürlük:14/4/2011)

a)Yargıtay hukuk dairelerine yapılacak temyiz başvurularında 143,50


b)(Anayasa Mahkemesi'nin 20/10/2011 tarihli ve E.: 2011/54, K.: 2011/142 sayılı Kararı ile iptal edilmiştir. )  


c)Danıştaya yapılacak temyiz başvurularında 143,50


d)Yürütmenin durdurulmasına ilişkin itirazlar dahil olmak üzere bölge idare mahkemelerine (6545 sayılı Kanunun 2 nci maddesiyle değişen ibare. Yürürlük: 28/6/2014) yapılacak istinaf yolu başvurularında