01 / 05 / 2024

itü bisiklet kent projesi

itü bisiklet kent projesi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü'nün 2013 yılında çok aşamalı ve uzun soluklu olarak başlattığı "Yeşil Kampüs" projesinin en önemli parçalarından biri olan 'Bisiklet Kent' için geri sayım başladı.

İstanbul'da 24 ay eşit taksit ve 300 bin TL peşinatla konut fırsatı! Resmen başladı! İsteyen herkes alabilecek!

Hava Kent Yapı Kooperatifi'nin İstanbul'da hayata geçirdiği yeni projesinden 300 bin TL peşinat ve 24 ay eşit taksitle konut sahibi olmak mümkün. İşte proje detayları...

Gölbaşı Belediyesi'nden Seğmenler Mahallesi'ne yeni bisiklet yolu!

Gölbaşı Belediyesi, Seğmenler Mahallesi Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi arkasında yer alan boş arazide yeni yaşam alanı oluşturuyor. Proje kapsamında, ağaçlandırma alanı, bisiklet-koşu yolu, seyir terası ve kent mobilyaları yer alacak.

Trabzon Araklı'ya bisiklet yolu müjdesi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısında kent genelinde yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Zorluoğlu kente inşa edilecek bisiklet yolu için 10 Mart'ta ihale yapılacağını dile getirdi. 

Ankara'daki üniversiteler bisiklet yollarına kavuşuyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önemli projeleri arasında yer alan “Bisiklet Yolu Projesi”nin hayata geçtiği Başkent’te üniversite yerleşkelerinde de bisiklet yolu yapımı hızlandırıldı. 

Dünyada bisiklet yolu en uzun ikinci kent Konya!

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı,yaptığı açıklamada Konya'nın, 550 kilometrelik bisiklet yoluyla New York'tan sonra dünyanın en uzun bisiklet yoluna sahip ikinci kenti olduğunu söyledi.

Başkentte 'Bisiklet Yolu Projesi' için ilk kazma vuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde hayata geçirmeyi planladığı 9 etaptan oluşacak 53,6 kilometre uzunluğuna sahip "Bisiklet Yolu Projesi" için ilk kazma vuruldu.

Batman'a 6 kilometrelik bisiklet yolu!

İçişleri Bakanlığı tarafından kanun hükmünde kararnameyle görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, kent sakinlerinin spor yapmasına olanak sağlamak ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik etmek için 6 kilometrelik bisiklet yolu hizmete girdi.

Menderes Türel’den Bisiklet Yolu Master Planı müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türe yaptığı açıklamada kent merkezinde birbiriyle bağlantılı, kesintisiz bisiklet yolları oluşturmak üzere bir master planı hazırlığında olduklarını söyledi.

Hatay Kavaslı Alt Geçit Projesi tamamlandı!

Antakya kent merkezini ve girişini rahatlatmak amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan Kavaslı Alt Geçit Projesi tamamlanmasının ardından trafiğe açıldı.

Hatay Kavaslı Alt Geçit Projesi’nde sona gelindi!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay kent merkezinin trafiğini rahatlatacak Kavaslı Alt Geçit Projesi’nde asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgede incelemelerde bulundu.

Hatay Kavaslı Altgeçit Projesi'nin yüzde 85'i tamamlandı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Hatay kent merkezi trafiğini rahatlatacak ve şehri hak ettiği modern görünüme kavuşturacak Kavaslı Alt Geçit Projesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kavaslı Altgeçit projesi Hatay'a değer katacak!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay kent merkezinin trafiğini rahatlatacak Kavaslı Alt Geçit Projesi’nin şantiye alanında incelemelerde bulundu.

Gaziantep Büyükşehir'den 54 kilometre bisiklet yolu!

Güneydoğu’nun en çok göç alan ili Gaziantep’te artan nüfusla beraber ulaşım noktasında yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kent merkezinde bisiklet yolları yapmaya başladı.

itü bisiklet kent projesi Haberi

itü bisiklet kent projesi
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü'nün 2013 yılında çok aşamalı ve uzun soluklu olarak başlattığı "Yeşil Kampüs" projesinin en önemli parçalarından biri olan 'Bisiklet Kent' için geri sayım başladı. Projeyle birlikte Ayazağa Kampüsü'nün her yanına bisikletli ulaşımı sağlayacak bir plan dahilinde bisiklet yolları inşa ediliyor. 5 kilometrelik bisiklet yolunun Etiler girişindeki 2 kilometrelik ilk etabı tamamlandı. 1.5 kilometrelik ikinci etabı için yoğun çalışmalar sürüyor. Bisiklet yolunun sadece İTÜ'lülere değil tüm sporseverlere hizmet vermesi amaçlanıyor. Projenin bir diğer adımında kurulacak 'Bisiklet Evi' de mayıs sonunda hizmete...