22 / 07 / 2024

itü teknopark açılışı

itü teknopark açılışı

İTÜ 5 alanda açacağı teknoparklarla adından daha çok söz ettirmeye hazırlanıyor. Ekosistem açısından İstanbul’un finans merkezi olan Büyükdere’de faaliyet gösterecek teknoparklar, pek çok alanda cazibe merkezi olacak...

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

GYODER PropTech HUB YTÜ Startup House Girişimcilik Merkezi açılıyor! 

Proptech pazarını desteklemek, sınır ötesi iş birlikleri ile büyütmek için GYODER ve YTÜ Yıldız Teknopark iş birliği ile kurulan “GYODER Proptech HUB YTÜ Startup House Girişimcilik Merkezi” Maslak’ta resmen açılıyor. 

Teknopark İstanbul’un yeni ofisleri açılıyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı’na komşu Teknopark İstanbul’un 65 bin metrekare alan içerisinde bulunan yeni ofisleri açılış için gün sayıyor.

Park Dedeman Düzce 2024'te açılıyor!

Yeni yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Dedeman markası, Park Dedeman Düzce'nin açılışını 2024'te gerçekleştirecek. Park Dedeman Düzce'de, 130 adet standart ve 8 adet süit oda yer alacak.

Teknopark İstanbul’un ikinci etabı 2020'nin sonunda açılıyor!

Türk savunma sanayisinin inovasyon merkezi Teknopark İstanbul’un yapımı tamamlanan 2. etap binalarının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından 2020'nin sonunda gerçekleşecek.

Samsun Teknopark'a üçüncülük ödülü!

TEKNOPARK, açıklanan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) Performans Endeksi sonuçlarına göre “Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri” kategorisinde üçüncülük ödülünü aldı.

Antalya Gazipaşa Özyiğit Otel açıldı!

Gazipaşa'da yeni yapılan 30 odalı ve 55 yatak kapasiteli Özyiğit Otel muhteşem bir açılış töreni ile hizmete girdi.İç Mimar Banu İlayda Özgenç ve Ersin Durdahanoğlu'nun iç ve dış tasarımını gerçekleştirdiği Özyiğit Otel herkesten tam not aldı.

Düzce Yığılca Devlet Hastanesi 20 Ekim'de açılıyor!

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, ilçenin yılladır özlemi olan hastaneye kavuştuğunu ve açılışın 20 Ekim günü açılacağını müjdeledi.

Geçit hakkı davası hangi mahkemeye açılır?

Geçit hakkı, başkasının arazisinden geçmek hakkı oluyor. Bu hak Medeni Kanun kapsamında madde 747'de düzenleniyor. Geçit hakkı almak için bir dilekçe ile dava açılabiliyor.Peki, geçit hakkı davası hangi mahkemeye açılır?

Geçit hakkı davası nasıl açılır?

Medeni Kanun gereğince taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Peki, geçit hakkı davası nasıl açılır?

Sultangazi Serkan Başyiğit Parkı açıldı!

Sultangazi Belediyesi, park ve yeşil alan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 50. Yıl Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Şehit Jandarma Komando Er Serkan Başyiğit Park’ının açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı...

Sultangazi Serkan Başyiğit Parkı bugün açılıyor!

Sultangazi Belediyesi, ilçedeki park ve yeşil alanları arttırma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 50. Yıl Mahallesi’nde 1.500 metrekare alan üzerine inşa edilen Şehit J. Komd. Er Serkan Başyiğit Parkı’nın açılış töreni bugün gerçekleşecek...

Uyumsoft, Tokat Teknopark AŞ’de ofis açtı!

Yazılım ve danışmanlıkta ülkemizin lider firması Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ, Temmuz 2015 itibariyle Gaziosmanpaşa Üniversitesi - Tokat Teknopark AŞ’de ofis açtı.

itü teknopark açılışı Haberi

itü teknopark açılışı


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 5 alanda açacağı teknoparklarla adından daha çok söz ettirmeye hazırlanıyor. Ekosistem açısından İstanbul’un finans merkezi olan Büyükdere’de faaliyet gösterecek teknoparklar, pek çok alanda cazibe merkezi olacak.


2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefleyen Türkiye’nin bu rakama ulaşması için katma değeri yüksek ürünler üretmek zorunda olduğu bilinen bir gerçek...Şimdiye kadar beraber çalışma fikrine pek sıcak bakmayan sanayici ve üniversitelere artık daha çok iş düşüyor. İTÜ Rektörü Mehmet Karaca bu yolda atılması gereken adımların hızlandırılması gerektiğine dikkat çekerek bir çağrıda bulunuyor. 


Karaca, “Proje bazlı çalışmalar yapılmalı. Anlayış problemi var fikri mülkiyet çok ucuz Türkiye’de. Dünyada öyle değil. Sanayici bir fikre para harcamaya pek sıcak bakmıyor. Diğer taraftan üniversiteler ise bir ürünü ithal etmenin sanayiciye daha kolay geldiğini düşünüyor”dedi. Toplum...