07 / 07 / 2024

İvriz ziyareti

İvriz ziyareti

"Dünyanın ilk tarım anıtı" kabul edilen Konya'nın Halkapınar ilçesindeki İvriz Kaya Anıtı ve İvriz su kaynağını, Ramazan Bayramı tatilinde 10 binden fazla kişi ziyaret etti.

ABD'den üst düzey yaptırım ziyareti!

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları görüştüğü bugünlerde ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarının Türkiye ziyareti dikkat çekti.

Konya İvriz Köy Enstitüsü binası yıkılacak mı?

Konya ili Ereğli ilçesinde bulunan İvriz Köy Enstitüsü binasına ve binanın yıkım iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kanal İstanbul yanıtı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Kanal İstanbul'u bir kentsel dönüşüm projesi olarak değerlendirmediğini söyledi...

Kars-Iğdır-Nahçıvan demiryoluna hız verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakü ziyareti sırasında Nahçıvan ile ilgili imzalanan anlaşmaların önemli olduğunu dile getiren AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, "Bu projenin Nahçıvan’ın daha özerk bir cumhuriyet olarak varlığını devam ettirmesini sağlayacak" dedi..

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yeni havalimanı inşaatını inceledi!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Türkistan kentine yaptığı iş ziyareti kapsamında yılda 3 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanı inşaatını inceledi...

Ereğli İvriz Sosyal Bilimler Lisesi yıkılıyor!

Konya Ereğli’de bulunan İvriz Sosyal Bilimler Lisesi göçme gerekçesiyle kapatıldı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu okulun kapatılmaması için yetkililere seslendi.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut depremzedeler için sahaya indi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un Arnavutluk ziyareti sırasında depremzedelere destek için futbol müsabakası düzenlendi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut da oynadı...

Putin ve Suudi Kral Abdülaziz işbirliği anlaşması imzaladı!

Rusya ile Suudi Arabistan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Riyad ziyareti sırasında uzun vadeli OPEC+ işbirliği anlaşması imzalandı.

ABD'li Bakan Ross'un Türkiye ziyareti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın iki ülke ticaret hacmi hedefini 100 milyar dolara çıkarmasının ardından Türkiye'ye gelen ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross bir dizi görüşme gerçekleştirdi, iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Türk müteahhitlerden Bağdat'a çıkarma!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Irak’a bir müteahhitlik heyeti ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Türkiye ile Irak kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren “Irak’ın Yeniden İmarı için Türkiye-Irak İnşaat Forumu” gerçekleştirdi.

Ankara'da çimento bilgilendirme toplantısı düzenlendi!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), şeffaf yönetim anlayışına uygun olarak kamu görevlileri için “Kamu Kurumları için Çimento Sektörü Brifingi ve Saha Ziyareti” adıyla Limak Anka Çimento Fabrikası’na bir ziyaret düzenledi.

Özbekistan Türk Müteahhitlerin peşinde!

Resmi ziyareti kapsamında TMB’yi ziyaret eden Özbekistan İnşaat Birinci Bakan Yardımcısı İskandarov, Temmuz'da çıkaracakları yeni bir düzenleme ile ülkesinde arazi özelleştirmesine başlanacağını, bu gelişmenin Türk müteahhitler için de yeni fırsatlar sunacağını belirtti.

New York Türkevi binası inşaatı devam ediyor!

New York ziyareti sırasında inşaatı devam eden yeni Türkevi binasını da gezdiğini ve inceleme fırsatı bulduklarını aktaran Çavuşoğlu, ''İnşaat olağan hızıyla devam ediyor ve mayıs ayında kaba inşaat bitmiş olacak'' dedi. 

İvriz ziyareti Haberi

İvriz ziyareti

Halkapınar ilçesine bağlı İvriz Mahallesi'ndeki, "dünyanın en eski tarım anıtı" kabul edilen Geç Hitit dönemine ait İvriz Kaya Anıtı ve İvriz su kaynağı, bayram tatili boyunca 10 binden fazla ziyaretçi aldı.


Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram nedeniyle 10 binden fazla yerli ve yabancı turistin İvriz'i ziyaret ettiğini söyledi.


Üç günlük bayram tatili boyunca 3 bin 500'ün üzerinde araç ve  10 binden fazla kişinin İvriz Anıt Sahası'na giriş yaptığını vurgulayan Vardar, şunları kaydetti:


''Burası tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile dolu. İvriz çayını besleyen doğal su kaynağı, mağaraları, alabalık restoranları, Millattan önce 8. yüzyıldan, yani Geç Hitit döneminden kalma dünyanın en eski ve ilk tarım anıtı İvriz Kaya Anıtı, manastırlar, kilise ve kale kalıntıları, Selçuklu mimarisi örneklerinden bir...