04 / 05 / 2024

İZBAN Torbalı metrosunu ilk gün 5 bin kişi kullandı

İZBAN Torbalı metrosunu ilk gün 5 bin kişi kullandı

Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın 30 kilometrelik Torbalı hattı, geçtiğimiz Cumartesi günü törensiz olarak hizmete açılmıştı.

Torbalı gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi oldu!

İzmir Torbalı ilçesinde şehir içi banliyö trenleri olarak bilinen İZBAN'ın da devreye alınmasıyla birlikte arsalar değer kazandı.

İzmir Torbalı'daki taşıt altgeçidi tamamlanıyor!

İZBAN'ın ilçeye ulaşmasıyla toplu ulaşımda yeni bir döneme giren Torbalı'da, Büyükşehir Belediyesi'nden karayolu trafiğini rahatlatacak bir hamle daha geliyor. 4543 Sokak ile 3677 Sokak kesişimine inşa edilen taşıt altgeçidi tamamlanma aşamasına geldi.

İzmir Torbalı'nın konut ihtiyacı arttı!

Küçük Menderes Havzası üzerindeki verimli topraklara sahip Torbalı, 700'e yakın sanayi kuruluşunun yanı sıra İZBAN ulaşımı, otoyol bağlantısı, konut sayısının artması, kent merkezine yakın ama sakin bir ilçe olması nedenleriyle tercih nedeni oldu.

İzban, Torbalı'ya direkt sefer için hazır!

Torbalı'nın açılmasıyla birlikte 110 kilometrelik hat uzunluğuna erişen İZBAN, yolcu yoğunluğunun en fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde Tepeköy-Menemen ile Aliağa-Cumaovası arasında günde 51 direkt sefer düzenlemek için gerekli planlamayı yaptı.

İzban Torbalı Hattı Bergama'daki ticareti uçuracak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, İZBAN'ın bu yıl içinde Bergama'ya uzatılacağını açıklaması ilçede sevinç ve heyecanla karşılandı.

İzmir Torbalı'ya 20.5 milyon liralık yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN seferleriyle kent merkezine ulaşımı kolaylaşan Torbalı’nın mahallelerinde kanal alt yapısını yeniliyor, kanalı olmayan bölgelere ise yeni hat döşüyor.

İZBAN Torbalı hattı açıldı!

TCDD Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Türkiye’nin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan "İzmir Banliyö Sistemi"ni Torbalı ilçesine kadar uzatan 30 kilometrelik ilave hattın açılışı gerçekleştirildi.

İzban Torbalı hattı bugün açılıyor!

Torbalı hattında 6 Şubat’ta yolcu taşımaya başlayan İZBAN’ın ertelenen resmi açılış töreni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla bugün gerçekleşecek.

İZBAN Torbalı metrosunu ilk gün 5 bin kişi kullandı!

Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın 30 kilometrelik Torbalı hattı, geçtiğimiz Cumartesi günü törensiz olarak hizmete açılmıştı.

İzban Torbalı'nın çehresini değiştirecek!

Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın yeni açılan 30 kilometrelik Torbalı hattı vatandaşların akınına uğradı.

İZBAN Torbalı töreni 14 Şubat'ta!

İZBAN'ın bir hafta ertelenen resmi töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılımlarıyla 14 Şubat'ta yapılacak.

İzmir Torbalı'da 3.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Torbalı Belediyesi Başkanlığı, Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 225 bin 600 TL olarak belirlendi. İhalesi 23 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.

İzmir Torbalı'daki 80 toki konutu ne zaman satışa çıkacak?

İZBAN hattının açılmasıyla İzmir'in yeni çekim merkezi olan Torbalı ilçesindeki 80 TOKİ konutu, açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılacak.

İZBAN Torbalı metrosunu ilk gün 5 bin kişi kullandı Haberi

İZBAN Torbalı metrosunu ilk gün 5 bin kişi kullandı

Tatil günü olmasına rağmen Tepeköy, Torbalı, Kuşçuburun, Develi, Pancar ve Tekeli istasyonlarında hayli yoğunluk yaşandı. İlk gün, altı istasyonu kullanan yolcu sayısı 5 binin üzerine çıktı. 


İlk kez metro standartlarında banliyö sistemi kullanan vatandaşlara yardımcı olmak için istasyon ve güvenlik görevlileri ile İZBAN personeli istasyonlarda hazır bulundu. Vatandaşlara raylı sistemi tanıtan broşürler dağıtılırken, yönlendirmelerle herkesin zorluk yaşamadan seyahat etmesi sağlandı. 


Tepeköy yönünden İZBAN'a binen yolcular, entegre sistem sayesinde Cumaovası İstasyonu'nu transfer noktası olarak kullanarak İzmir merkeze hızlı bir şekilde ulaştı. Seferlerin son saatinin 23.55 olduğu bildirildi. 


İZBAN Tepeköy Durağı'na sabah erken saatlerde gelen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık da ilk seferlere katılan isimler oldu. 


İlk gün dolayısıyla taşınan yolcu sayısı herkesi memnun etti.



Yeni...