29 / 04 / 2024

İZDEDA

İZDEDA

HaberTürk köşe yazarı Osman Gençer bugünkü köşesinde İzmirli depremzedelerin sorunlarını kaleme aldı. İşte "75 bin evde bayram yok" isimli yazının devamı...

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

Haydar Özkan'dan İzmir'deki emsal artışına tepki!

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki emsal artışa tepki gösterdi. Haydar Özkan, TMMOB’un emsal artışı olan imar planı plan notunun yürütmesinin iptali için yargıya başvurulmasını değerlendirdi.

İzmirli depremzedeler kredi müjdesi bekliyor!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için depremzedelere verilecek krediye yönelik müjde beklediğini dile getirdi. 

İzmirlilerden 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki kentsel dönüşüm kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talep ettiklerini belirtti.

İzmirli depremzedelerden 2 yıl ötelemeli kredi çağrısı!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmirli depremzedeler için inşa edilen konutlardaki son duruma değindi. Özkan, depremzedelerin kredi çağrılarını yinelediğini de belirtti.

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

İzmirli depremzedelerin kredi bekleyişi devam ediyor .İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’e geldiğinde kredi müjdesi vermezse Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yürüyeceklerini duyurdu.

İzmirli depremzedelerden emlak vergisi alınmayacak!

İzmirli depremzedelerin emlak vergisi ödemesi meclise taşınıyor. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in getirilecek önerge ile orta ve ağır hasarlı konutlardan emlak vergisi alınmasını engellemeyi planladığını dile getirdi.

İzmirli depremzedelerden sıfır faizli ve 20 yıllık ödemeli destek kredisi talebi!

İzmirli depremzedeler kentsel dönüşüm kredisi değil sıfır faizli 20 yıllık ödemeli destek kredisi istediklerini belirtti. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, konuya ilişkin konuştu.

İZDEDA Haberi

İZDEDA

HaberTürk köşe yazarı Osman Gençer bugünkü köşesinde "75 bin evde bayram yok" isimli yazısını kaleme aldı.

İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde binlerce konutun hasar aldığını ve onlarcası da yıkıldığını anlatan Osman Geçer, yaşanan felaketin üzerinden 20 ay ve 4 bayram geçmesine rağmen, deprem mağduru vatandaşların problemlerinin çözülmediğini ve herkesin perişan halde olduğunu belirtti.

Depremzedelerin , sorunlarının çözümü konusunda artık ümitsizliğe kapılmış ve güçleri tükenmiş durumda olduğuna vurgu yapan Osman Geçer, "Nasıl tükenmesinler ki.." ifadelerini kullandı.

Bir tarafta konteyner kentlere sığınan, bir yanda göç etmeye mecbur bırakılan, bir tarafta ise bir ömür boyu borç ödeyerek sahip olduğu evini tekrar yaptırması imkansız olan depremzedelerin sayısının çok olduğuna dikkat çekti.

Yaşanan bu çağresiz durumun, kendisi de deprem...