09 / 05 / 2024

İZFAŞ binası tahsisi

İZFAŞ binası tahsisi

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İZFAŞ binasının SES Vakfı'na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararının iptali için dava açtı.

İletişim Başkanlığından yeni hizmet binası açıklaması!

İletişim Başkanlığına hizmet binası olarak tahsisi uygun görülen binanın, bazı haber ve paylaşımlarda öne sürülenin aksine aksine Başkanlığa özel olarak yeni inşa edilen ya da yüksek bedellerle kiralanan bir bina olmadığı bildirildi.

Beşiktaş Cemevi binası Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi!

Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği arasında Beşiktaş Cemevi binasının tahsisi için protokol imzalandı. Bina, 10 yıl süreyle Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi.

Kültürpark'a sit alanı davası!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından, Kültürpark içerisindeki eski İZFAŞ binasının Ses Vakfına ait Özel Tınaztepe Üniversitesine tahsis edilmesinin yasalara aykırı olduğu ifade edilerek sit alanı davası açıldı. 

TMMOB, İZFAŞ binasının tahsisinin iptali için dava açtı!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İZFAŞ binasının SES Vakfı'na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararının iptali için dava açtı.

Bingöl Belediye Hizmet Binası yapılıyor!

Askeri alanın bir bölümüne Belediye Hizmet Binası yapılacak. Başkan Barakazi, “Belediye Hizmet Binamızın Askeri Alan içerisinde yer tahsisi yapıldı, projesi tamamlandı ihale hazırlığımız devam ediyor” dedi.

Sakarya Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü binası için arsa tahsisi yapıldı!

Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Çatalbaş, yeni Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının en kısa sürede yapılmasını istedi.

Sungurlu Emniyet Müdürlüğü hizmet binası için arazi tahsis edildi!

Çorum’un Sungurlu ilçesinde yapımı planlanan İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası için Ankara-Samsun Yolu Masatlık Mevkiinde bulunan 7 bin 692 metrekare olan arsanın tahsisi yapıldı.

Ucuz arsa arayana 875 kelepir fabrika binası!

Türkiye genelinde kapsamlı bir araştırma yapan Para Dergisi, İstanbul'dan Ankara'ya, Edirne'den Van'a kadar 54 ilde toplam 875 satılık fabrika binası tespit etti

İBB'nin Merter Ek Hizmet Binası plazaya mı taşınıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter Ek Hizmet Binası'nın satılması ve burada çalışanların Mecidiyeköy'de kiralanan iki plazaya taşınacağı iddia ediliyor

Gebze Milli Emlak arsa ve fabrika binası satacak!

Kocaeli Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Gebze Emlak Müdürlüğü Darıca ve Gebze'de 3 arsa ile bir fabrika binasını satışa çıkardı

Mehmet Şimşek: Kamu taşınmazlarının tahsisi kolaylaştırılsın

"Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisi Paneli", Rixos Grand Ankara Otelinde yapıldı

Ayamama'da Fatih Koleji'nin binası yükseliyor!

Şirketlere 50 metre mesafeye kadar inşaat izni verilmezken Ayamama'ya neredeyse sıfır noktada Fatih Koleji'nin binası yükseliyor

Değer 16 binası modern dünya görüşü ile birleşti

İnsanın mutlu olma hedefini ve mimarlığın mutluluğa hizmetini Oral,  Nişantaşı'nda bulunan Değer 16 adlı yeni binasını modern dünya görüşü ile birleştirdi

İZFAŞ binası tahsisi Haberi

İZFAŞ binası tahsisi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, eski İZFAŞ binasını SES Vakfı'na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararının iptal edilmesi için dava açtı.

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, alınan karara tepki gösterdi. Yargıya gitme kararı alan kurul tarafından yazılı açıklama yayınlandı. 

Açıklamada, Kültürpark'ın 2'inci derece doğal sit ve tarihi sit alanı olduğu hatırlatılırken, değerlerinin korunarak var olan değerlerinin arttırılmasının, en temel amaç olması gerektiği kaydedildi. 

Binanın ticari bir işletmeye tahsis edilmesinin kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bu karar ile Kültürpark başka sermaye gruplarının parça parça taleplerine de açık hale...