18 / 05 / 2024

İZFAŞın ihale yasasını hiçe sayması emniyete bildirildi

İZFAŞın ihale yasasını hiçe sayması emniyete bildirildi

İZFAŞ'ın bir ihaleyi kesin teminat almadan verdiğini ortaya koyan haberimiz sonrası harekete geçen İzmir Cumhuriyet Savcılığı, iddiaları araştırması için dosyayı İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi.

Kamu İhale Yasası'nda değişiklik! 

Cumhurbaşkanı kararı ile Merkez Bankası'nın (TCMB) yapacağı bazı mal ve hizmet alımları ile yapım işleri Kamu İhale Yasası kapsamı dışına alındı. KİK'le ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı...

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi 4. kez ihale edilecek!

İzmir'in Karabağlar İlçesi'ne bağlı Uzundere Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm işi 1 Şubat'ta ihale edilecek..

Kentsel dönüşümde yeni ‘yapı yasası’na ihtiyaç var!

İnşaat sektörü temsilcileri, kentsel dönüşümde çıkan yasaların eksik kaldığını savunuyorlar. Temsilciler, kentsel dönüşümde yeni ‘yapı yasası’na ihtiyaç duyulduğunu belirtiyorlar.

Yeni kentsel dönüşüm yasası inşaata ivme kazandıracak!

Piyalepaşa İstanbul Genel Müdürü Kaan Yücel Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeni kentsel dönüşüm yasası çıkarmaya hazırlandığını hatırlattı. 

Kayseri Sahabiye Dönüşüm Projesi için ilk ihale yapıldı!

Kayseri'nin en büyük dönüşüm projesi olan ve yaklaşık maliyetinin 4 milyar TL’yi bulması planlanan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk ihale yapıldı.

Aydın-Denizli Otoyolu projesi ihale aşamasında!

Aydın'da şehir trafiğini rahatlatmak için 2012 yılında yapımına başlanan çevre yolunun trafiğe açılmasının ardından Aydın Denizli Otoyolu projesi için ihale aşamasına gelindi.

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Peki kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır? diyorsanız işte yanıtı...

Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti...

Zeki Yöndem: Kentsel Dönüşüm Yasası uygulanmalı!

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Zeki Yöndem, kentsel dönüşümün öneminden bahsetti. Yöndem, yetkilileri Kentsel Dönüşüm Yasası'nı uygulamaya çağırdı.

42.Cadde ihale başvurusu için son gün yarın!

42.Cadde ihale başvurusu için son gün yarın. Konya 42.Cadde'de dükkan fiyatları 160 bin TL'den başlangıç gösteriliyor...

Sincan Şahintepesi'nin yeni spor kompleksi ihale için gün sayıyor!

Ankara Sincan Osmanlı Mahallesi'nde bulunan Şahintepesi’ne inşa edilecek olan spor kompleksi ihale için gün sayıyor. Yeni tesiste; şehir stadı, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yer alacak.

Zeyinburnu'nda 77 yapının yıkımı ihale edilecek!

Zeyinburnu Belediyesi 3194 Sayılı İmar Kanunun 32 ve 39 maddeleri uyarınca alnınan yıkım kararlarının uygulanması yapım işini ihale edecek.

İzmir Göztepe ve Karşıyaka stadyumlarının ihale tarihi belirlendi!

TOKİ tarafından inşa edilecek İzmir Göztepe ve Karşıyaka yeni stadyumlarının ihale tarihleri açıklandı.

İZFAŞın ihale yasasını hiçe sayması emniyete bildirildi Haberi

İZFAŞın ihale yasasını hiçe sayması emniyete bildirildi

Egeli Sabah'ın "İhale yasası hiçe sayıldı" başlığı ile geçtiğimiz yıl Eylül ayında manşetinden duyurduğu İZFAŞ'taki skandal ihalenin ardından İzmir Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti. Temiz İzmir Derneği'nin Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusu sonrası savcılık iddiaları araştırması için dosyayı İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderdi. İzmir Emniyeti, savcının talimatı ile başlatılan soruşturma kapsamında şikayetçi sıfatı ile önceki gün dernek yetkililerinin ifadesine başvurdu. 


İZFAŞ GÖRMEZDEN GELDİ 

Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık şirketi İZFAŞ'ın altına imza attığı skandallar zinciri, Fuar İzmir'in işletmesinin İZFAŞ'a devredilmesi ile başladı. Geçtiğimiz yıl açılan Yeni Fuar Alanı'nın Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na yetiştirilmesi için İZFAŞ, Büyükşehir tarafından henüz kesin kabulleri yapılmadığı için yüklenici Ermit İnşaat'ın sorumluluğunda olan ısıtma soğutma ve iklimlendirme sisteminin bakım ve onarımını öngören ihale gerçekleştirdi. İhaleyi,...