22 / 05 / 2024

izmir aydın karayolu yenileme çalışmaları

izmir aydın karayolu yenileme çalışmaları

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiye'nin en eski karayollarından olan ve yaklaşık 30 kilometrelik kısmı Torbalı sınırları içerisinden geçen İzmir - Aydın Karayolunun yenileneceğini müjdeledi.

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine fatura gelenler dikkat! Paralarınız o tarihe kadar geri ödenecek!

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine elektrik faturası gelenler eğer 16 gün içerisinde bunu yaparsa fatura ödemelerinin yarısı (maksimum 50 liraya kadar) geri ödenecek.

Koray Aydın: İzmir Depremi ile Marmara depremini karşılaştırmak trajikomiktir!

17 bin vatandaşın hayatını kaybettiği 133 bin binanın ise enkaz olduğu 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi döneminde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı koltuğunda olan Koray Aydın, İzmir depremi ile Marmara depremin karşılaştırılmasının trajikomik olduğunu dile getirdi. 

İzmir-Aydın otobanı mecliste konu oldu!

İzmir-Aydın otobanı meclis gündemine taşındı. Otoban hakkında soru önergesi hazırlayan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

İzmir Torbalı'da kentsel dönüşüm başladı!

İzmir Torbalı'da inşaat sektörü hızla ilerlerken kısa sürede yapılan yeni binalar ile ilçenin çehresi değişiyor. Bu nedenle Torbah'daki Kuşçuburun, Yazıbaşı, Pancar, Atalan gibi İzmir-Aydın karayolu üzerinde ve yakınında bulunan yerleşim alanları dönüşüyor.

Aydın Astim Kavşağı'nda çalışmalar durdu!

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Aydın- Denizli Karayolu Astim Kavşağı'nda Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan köprülü kavşak inşaatının keşif ve zemin etütlerinde hata yapıldığı iddiasının doğru çıktığını söyledi.

İzmir-Aydın yolu onarılıyor!

Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski karayollarından İzmir-Aydın yolunda, yenileme ve bölünmüş yol çalışmaları hızla devam ediyor.

İzmir-Aydın Otoyolu Antalya’ya kadar uzayacak!

Aydın’da temaslarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, İzmir-Aydın Otoyolu’nu Antalya’ya kadar uzatacaklarını söyledi. Ramazanoğlu, “Türkiye’yi orta gelir tuzağından çıkarıp yüksek gelir grubuna taşıyacağız” dedi

İzmir-Aydın karayolu inşaat sektörünün en gözde merkezi!

İzmir-Aydın karayolu, İzmir Torbalı'nın inşaat sektörü ve yatırımcılar açısından en gözde bölgesi haline geldi. Firmalar bu bölgede yatırım yapmak için adeta birbiriyle yarışıyor.

Aydın'da yol sorunu çözülüyor!

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti döneminde Aydın'da yapılan karayolu yatırımlarının artarak devam edeceğini söyledi.

Server Aydın: Milano ve Roma uçuşları İzmir turizmini geliştirecek!

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, 1 Mayıs'ta başlayan Îzmir-Milano ve İzmir -Roma uçuşlarının İzmir'in İtalya ile hem ekonomik hem de turistik potansiyelinin gelişmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

İzmir-Aydın Karayolu yenilenecek!

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiye'nin en eski karayollarından olan ve yaklaşık 30 kilometrelik kısmı Torbalı sınırları içerisinden geçen İzmir - Aydın Karayolunun yenileneceğini müjdeledi.

İzmir-Aydın Karayolu yeninelecek!

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiye'nin en eski karayollarından olan ve yaklaşık 30 kilometrelik kısmı Torbalı sınırları içerisinden geçen İzmir-Aydın Karayolunun yenileneceğini müjdeledi..

izmir aydın karayolu yenileme çalışmaları Haberi

izmir aydın karayolu yenileme çalışmaları


Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiye'nin en eski karayollarından olan ve yaklaşık 30 kilometrelik kısmı Torbalı sınırları içerisinden geçen İzmir-Aydın Karayolunun yenileneceğini müjdeledi. Kısıkköy'den başlayıp Belevi'ye kadar uzayan 47,5 kilometrelik yolun duble yol olarak yeniden yapılacağını duyuran Başkan Görmez, dev projenin 1 ay içerisinde başlayacağını vurguladı. Bu çalışma ile Ayrancılar, Kuşçuburun ve Pamukyazı bölgeleri de rahat bir nefes alacak.

Hergün on binlerce aracın kullandığı İzmir-Aydın karayolu, yaklaşık 25 yıl önce otoyolun açılmasıyla eski hareketliliğini kaybetti. Ancak, ilçe ve mahallelerle bağlantılar için kullanılan eski yol önemini koruyor. Torbalı sınırlarında, Türkmenköy'den başlayan yol Pamukyazı Mahallesi'ne kadar uzanıyor. Torbalı'nın içinden yaklaşık 30 kilometre devam eden yolda, her yıl yüzlerce trafik kazası meydana geliyor. Maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü kazaların sayısı bir hayli...