02 / 05 / 2024

izmir belediyesi metro vagonları için yeraltı otoparkı

izmir belediyesi metro vagonları için yeraltı otoparkı

Metro vagonlarının depolama ve bakımı için bir yeraltı otoparkı inşasına hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı yapım ihalesine 11 firma teklif verdi. Halkapınar'da kurulacak tesis 115 vagon kapasiteli olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk ring metro hattı 'Çayyolu-Sincan' projesi için düğmeye bastı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte raylı sistem ağını genişletecek projelere tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda kentin ilk ring metro hattı olan Çayyolu-Sincan' metro projesinde imzalar atıldı.

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir'deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

Halkapınar-Otogar metrosu için kullanılan izbedel, Cumhuriyet Halk Partililerin açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yorumlara karşı sert cevaplar verdi ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlamanın öncelikli olduğunu belirtti.

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

Arnavutköy Belediyesi'nden İBB'ye metro tepkisi!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Vezneciler metro hattı projesinin hayata geçirilmediğini öne sürerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi yapıldı!

Kent genelinde metro projelerini hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesini gerçekleştirdi. Metro ihalesi için 7 firmadan teklif geldi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi bugün!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için bugün ihale gerçekleştiriyor.

İzmir Narlıdere Metro Hattı konut satışlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere metro hattı uzatma çalışmaları bölgedeki konut fiyatlarını şimdiden artırdı. Öyle ki bazı konut satışlarında yüzde 100 artış yaşandı. 

İzmir'de metro inşaatı sebebiyle iş yerinde hasar meydana geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Narlıdere ilçesinde yürütülen metro inşaatı nedeniyle iş yerinde hasar meydana geldi...

İzmir'de metro inşaatında iş kazası: 1 ölü!

İzmir Narlıdere'de metro inşaatında iş kazası sonucu yaralanan kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

İzmir'de metro ve tramvay projeleri vaktinde tamamlanacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ilettiği metro projelerini yakından takip ettilerini belirterek, metro ve tramvayda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eksikliklerini tamamlaması gerektiğini söyledi.

İzmir'e yeni bir metro hattı daha geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en uzun metro hattı yapılacak. Mevcut hatlardan bağımsız olacak hat 28 kilometre uzunluğuna sahip olacak. Hat Adnan Menderes Havalimanı-Karabağlar-Halkapınar arasında hizmet verecek.

İzmir'deki metro çalışmaları için ayrılan ödenek TBMM'de!

Bakanlığın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne metro çalışmaları için ayırdığı ödenek TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

izmir belediyesi metro vagonları için yeraltı otoparkı Haberi

izmir belediyesi metro vagonları için yeraltı otoparkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Evka 3 Bornova Merkez, Buca ve Fahrettin Altay - Narlıdere İstihkam Okulu hatları ile daha da genişleyecek olan metro sistemine bir yandan araç temini yaparken diğer yandan da bu araçların depolama ve bakımları için yeni tesis kurma çalışmalarını hızlandırdı. Genişleyen metro ağında kullanılacak 85 vagonlu 17 adet tren setinin imalatına da başlayan Büyükşehir Belediyesi, araçların depolanacağı yeraltı tesislerini kurmak için yapım ihalesi gerçekleştirdi. 


115 vagon kapasiteli 

Sunduğu hızlı, güvenilir ve konforlu yolculuk hizmeti ile İzmirlilerin vazgeçilmez toplu taşım aracı olan İzmir Metrosu'nda genişleyen filonun bakım ve depolanması için Halkapınar'da kurulacak yeraltı tesisi 115 vagon kapasiteli olacak, Tesisler, Atatürk Stadı önü ile Şehitler Caddesi'nden başlayıp Osman Ünlü Kavşağı ve Halkapınar metro depo alanına uzanan bölgede oluşturulacak. 


Tesiste neler olacak? 

İzmir Büyükşehir...