12 / 05 / 2024

izmir bisiklet kiralama sistemleri

izmir bisiklet kiralama sistemleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “bisiklet kenti İzmir” hedefinde önemli adımlardan biri olan kent bisikleti kiralama sistemi “BİSİM”, 7’den 70’e her kesimin tercihi oldu. BİSİM, 5 ayda 80 binin üzerinde kullanıcıya ulaştı...

İzmir'de 14.9 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralama ihalesi!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 14 milyon 966 bin TL bedelle restorasyon karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor.

İzmir'de 14.9 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü 14 milyon 966 bin 52 lira bedelle restorasyon veya onarım karşılığı kiralama işi ihale edecek.

İzmir Gaziemir'e yeni bisiklet yolu müjdesi!

İzmir'de Gaziemir’e kazandırılan BİSİM istasyonlarının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Arda, istasyonların sayısının 4’e çıkarılacağının ve yeni bisiklet yolları yapılacağını açıkladı.

İzmir'deki kamu arazilerinin satış ve kiralama işlemleri TBMM'de!

İzmir'deki kamu arazilerinin satış ve kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir'in bisiklet yolu 135 kilometreye çıkıyor!

Kent içinde 40 kilometrelik bisiklet yoluna sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu rakamı 135 kilometreye çıkarabilmek için harekete geçti. Büyükşehir, bir yandan da İzmir Bisiklet Master Planı için çalışıyor.

İzmir tramvay projesi bisiklet yolu nedeniyle kesintiye uğradı!

Tramvay projesi inşaatı kapsamında Mavişehir’in Karşıyaka-Çiğli sınırı yakınlardaki OSB kavşağındaki bisiklet yolu inşaat nedeniyle kesintiye uğradı, daha öncede okaliptus ağaçlarının kesilmesi, çevre sakinleri tarafından tepkilere yol açmıştı.

İzmir Bozdağ Kayak Merkezi'nin kiralama ihalesi yapıldı!

İki yıldır atıl vaziyette duran İzmir'in Ödemiş ilçesi sınırlarındaki Bozdağ Kayak Merkezi'nin kiralama ihalesi yapıldı. Tesisin Ege'nin kış turizmi merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Adalar'da bisiklet kiralama ve kullanma kuralları değişti!

Adalar Belediyesi, Büyükada ve adalardaki bisiklet kiralama ve kullanma yönetmeliğinde değişiklik... Adalar'da kiralık bisikletler tek renk olacak, yasak yerde bisiklet kullanımından kiralayan sorumlu tutulacak, 19:00'dan sonra bisiklet kiralanmayacak.

İzmir'de bisiklet park sayısı 600'e çıkacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kiralama sistemi BİSİM 1. yaşını doldurdu. Hizmete girdiği tarihten bugüne yaklaşık 300 bin bisikletseverin yararlandığı BİSİM, gelen talep üzerine bisiklet ve park sayısını artırıyor.

İzmir Kuş Cenneti’ne bisiklet kiralama istasyonu kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kiralama sistemi BİSİM’in toplu ulaşıma entegrasyonu için pilot uygulamaya Konak Metro İstasyonu’ndan başlıyor. Büyükşehir ayrıca, motorlu araç girişinin yasak olduğu Kuş Cenneti’ne de istasyon kuracak.

İzmir'de bisiklet toplu ulaşıma entegre edilecek!

İzmir'de bisiklet toplu ulaşıma entegre edilecek. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 18 Ocak'ta hizmete giren bisiklet kiralama sistemi BİSİM'in hizmet alanı, metro istasyonları ve aktarma merkezlerini kapsayacak şekilde genişletilecek.

Manisa Kent Park'a Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemleri uygulanacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kent Expo 2. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nda stant açan firmaları ziyaret etti. Manisa'da Kent Park'a Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemleri'nin uygulanacağını belirtti.

İzmir Kesintisiz Bisiklet Yolu projesi ne durumda?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kesintisiz bisiklet yolu projesinin Sabancı Kültür Sarayı 'nın karşısında kalan bölümü, yine Büyükşehir 'in bir başka çalışmasının kurbanı oldu...

izmir bisiklet kiralama sistemleri Haberi

izmir bisiklet kiralama sistemleri


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bisiklet kiralama sistemi olan BİSİM, beş ayda 80 binin üzerinde kullanıcıya ulaştı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bisiklet kiralama sistemi olan BİSİM, beş ayda 80 binin üzerinde kullanıcıya ulaştı. "Yollar artık BİSİM" sloganıyla yola çıkan ve ilk aşaması 18 Ocak 2014'te İnciraltı-Alsancak arasında hizmete giren sisteme, daha sonra Karşıyaka da dahil oldu. Kıyı düzenleme çalışmaları kapsamında bir süre devre dışı kalan Ahmed Adnan Saygun ve Göztepe istasyonlarının yeniden devreye girmesiyle BİSİM, 29 istasyonda 311 bisikletle hizmet vermeye başladı.


İzmir kıyılarına renk katan BİSİM'den, hizmete girdiği günden itibaren 80 binin üzerinde kişi faydalandı. Sistemde 16 bin 500 kişi BİSİM Kart'a üye olurken 19 bin 800 kişi ise kredi kartıyla bisiklet kiraladı. Kiralama ücretleri, her kesimden insanın faydalanabilmesi amacıyla mümkün olduğu kadar...