21 / 05 / 2024

izmir biyolojik atık su arıtma tesisi projeleri

izmir biyolojik atık su arıtma tesisi projeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Küçük Menderes Havzası'nda 6 ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurmak için çalışmalara başladı. Avrupa standartlarındaki arıtmaların kurulacağı yerleşimler arasında, Ödemiş'in turistik mahallesi Gölcük de var...

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Eğil'de hayata geçirdiği Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı

İzmir Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi mi yapılacak?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hazırladığı önerge ile İzmir'in Foça ile Aliağa ilçeleri arasındaki Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi yapılacağına ve bazı atıkların bu bölgeye gizlice gömüldüğüne dair iddiaları sordu..

İzmir Selçuk’a katı atık transfer merkezi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmet verdiği ilçelerdeki çevre projelerine bir yenisini daha ekliyor. Selçuk'ta hayata geçirilecek katı atık transfer merkezi, benzerlerinden farklı olarak tamamen kapalı sistemle çalışacak ve aynı anda 2 TIR’a birden aktarım yapılabilecek.

İzmir Karşıyaka'da atık getirme tesisi inşa edildi!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesi'nde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi projesini hayata geçirdi. Toplam, bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip tesiste; belediye ekiplerince toplanacak ve vatandaşların getireceği atıklar türlerine göre ayrıştırılacak.

İzmir katı atık bertaraf tesisi mecliste!

İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir'e yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit, katı atık bertaraf tesisi konusundaki izin süreçlerinin bir türlü sonuçlanmadığını belirtti..

İzmir Menemen tıbbi atık sterilizasyon tesisi yerine karşı çıkıldı!

Büyükşehir'in Menemen'de tıbbi atık sterilizasyon tesisi için belirlediği yere karşı çıkan Hakkı Durmaz "Daha önce buraya kurulan tesis, zaman içinde hayalet işletmeye dönüşmüştü" diye uyarıda bulundu

İzmir Palamutarası'na katı atık bertaraf tesisi kurulacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık bertaraf tesisi kurmayı planladığı Palamutarası'na Menderes Belediyesi de hayvan barınağı yapmak istiyor. Gözler Orman Bölge Müdürlüğü'nde...

Batı Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nde çalışmalar başladı!

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TESKİ) İller Bankası işbirliği ile yürüttüğü Batı Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesinde fore kazık çalışması başladı.

İzmir Büyükşehir'den arıtma tesislerine dev bütçe!

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

Yeni Foça İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre meselesi de çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı, 50 bin kişi kapasiteli tesisin temeli törenle atıldı.

Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapısıyla birlikte 33 milyon TL harcayarak yaptığı "Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Arıtma tesisi, günlük 7 bin ton kapasiteli hizmet verebilecek.

Yeni Foça biyolojik atık su tesisine kavuşuyor!

Yeni Foça'nın en büyük çevre sorunu da çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmanın temeli törenle atıldı.

Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne ek ünite inşa ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasitesini yüzde 36 oranında artıracak belediye 88.4 milyon liralık ek ünitelerin inşaatını hızla tamamlıyor.

izmir biyolojik atık su arıtma tesisi projeleri Haberi

izmir biyolojik atık su arıtma tesisi projeleri


Avrupa standartlarında kurduğu arıtma tesisleri ve kapasitesiyle Türkiye'nin lider kenti haline gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008 - 2013 yılları arasında Menemen, Gediz, Nif, Küçük Menderes havzalarının kirlilikten kurtarılması için 872 bin 500 kişinin evsel atığını arıtacak kapasitede biri biyolojik, 10'u ileri biyolojik olmak üzere 11 arıtma tesisi hizmete aldı; bu arıtmalar için 85.5 milyon liralık yatırım yapıldı. 'Kanal çalışmalarından önce antmaların tamamlanması' prensibiyle hareket eden Büyükşehir Belediyesi, Bıitünşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan ilçelerde de önceliği antmaya verdi. Küçük Menderes Havzasında önemli yatırımlara hazırlanan İZSU, Tire. Selçuk, Ödemiş Gölcük, Beydağ, Kiraz ve Bayındır Hasköy'de arıtma tesisi kurmak ve evsel atıkların sağlıklı bir şekilde toplanıp antılması sağlamak amacıyla çalışmalara başladı. 



Gölcük'te kamulaştırma sorunu 


Ödemiş turistik mahallesi Gölcük'e ileri biyolojik atık su tesisi...