07 / 05 / 2024

izmir bornova imar planı değişikliği

izmir bornova imar planı değişikliği

İzmir Bornova İlçesi, Kazım Dirik Mahallesi, 3720 ada 5 parselin (Eski 2-3-5 parsel) Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanından 2. ve 3. Derece İş Merkezi Alanına Dönüştürülmesine ilişkin plan değişikliği teklifi yeniden askıya çıktı...

Folkart'ın imar planı değişikliğine belediyelerden itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Folkart Yapı'nın Bornova'da yer alan arazisinde imar planı değişikliğine gitmesine İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi'nin olumsuz görüş verdiği ortaya çıktı.

İzmir Bornova'da 16 konut satılıyor! İZBETON tarihi duyurdu! 

İZBETON A.Ş., İzmir Bornova'da yer alan 16 adet konutu satıyor. Peki İzmir'in Bornova ilçesinde yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte merak edilen ayrıntılar...

İzmir Bornova'daki kentsel dönüşüm planları yargıdan döndü!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ‘Yargıya taşıyanlar kaçak yapı yapanların bir kısmı’ ifadelerini kullandığı Kızılay Mahallesi’nin dönüşüm planları ile ilgili mahkemeden belediye aleyhine kararlar geldi.

İzmir Bornova'da kentsel dönüşüm için kritik viraj!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir Bornova Belediyesi Bornova alanını kapsayan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm için harekete geçti.

İzmir Bornova Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

İzmir Bornova Gayrimenkul Anonim Şirketi Kadıköy'de 2 milyon 400 bin TL sermaye bedeli ile Eurofins Real Estate Lux Holding tarafından kuruldu.

İzmir Bornova'da 9.8 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri ve arsası!

T.C. İzmir 14. İcra Dairesi, İzmir ili, Bornova ilçesi, Doğanlar Mahallesi, 512 ada 1 parselde yer alan iş yeri ve arsasını 9 milyon 777 bin 700 TL'ye satıyor...

İzmir Bornova'daki heyelan bölgesine 34 konut inşa edilecek!

İzmir Valiliği, Bornova'da heyelandan etkilenen bölgelerde inşa edilecek konutlar için imar çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildiğini dile getirdi.

Turkcell'den İzmir Bornova'da 80 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Turkcell Gayrimenkul Hizmetleri A.Ş., İzmir ili, Bornova ilçesi, Kazımdirik Mahallesi, 358 ada 219 parselde kayıtlı gayrimenkulü 80 milyon TL'ye satıyor...

İzmir İnciraltı imar planlarına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir'de doğal sit ve tarım alanı için hazırladığı koruma amaçlı imar planlarına TMMOB’ye bağlı odalardan tepki geldi. 

İzmir Bornova'daki binaların yüzde 85'i riskli!

Bayraklı’da küçük bir artçıyla yıkılabilecek 100’ün üzerinde bina bulunuyor. Vatandaşların 2012’de oturulamaz raporu verilen binalarda yaşamasının sebebi, maddi koşullar. Öldüren 5 binada da kolon kesme iddiası araştırılıyor.

İzmir Bornova'daki o daireye yoğun talep!

Basın İlan Kurumu icra ilanlarını düzenli olarak yayınlıyor. Piyasa fiyatının altında satışa sunulan gayrimenkuller yoğun ilgi görüyor...

İzmir Bornova'da yüksekten düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

İzmir Bornova'da bir binanın çatısında çalışan inşaat işçisi Suat Güngör yaşamını yitirdi...

Mimarlar Odası'ndan İzmir'in imar planları için çağrı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ile üst ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın ortak akıl ile hazırlanması için çağrıda bulundu.

İzmir Bornova Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor!

İzmir Bornova'da bir süredir kullanılmayan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor. Rekreasyon alanının 2021'de hizmete açılması planlanıyor.

izmir bornova imar planı değişikliği Haberi

izmir bornova imar planı değişikliği


İzmir Bornova İlçesi, Kazım Dirik Mahallesi, 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapıların bulunduğu 3720 ada 5 parselin (Eski 2-3-5 parsel) Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanından 2. ve 3. Derece İş Merkezi Alanına Dönüştürülmesine ilişkin plan değişikliği teklifi 6306 sayılı Kanun ve 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında onaylanarak 30.09.2014-29.10.2014 tarihleri arasında İzmir Valiliğinde askıya çıkarılmıştı. Askı süreci içerisinde iletilen itirazlar bakanlıkça değerlendirilerek, itirazların bir kısmının reddi ile bir kısmının kabulü çerçevesinde hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve Plan Değişikliği Açıklama Raporu ile 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Açıklama Raporu,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 08 Ocak 2015 tarihinde tekrar onaylandı. Bugün askıya çıkarılan planlar 7 Şubat 2015 tarihinde askıdan inecek



-nazım imar planı açıklama raporu için