04 / 05 / 2024

İzmir Bucaya üçüncü şehir hastanesi inşa edilecek

İzmir Bucaya üçüncü şehir hastanesi inşa edilecek

İzmir'in sağlık turizminde ivme kazanmasını sağlayacak olan Bayraklı Şehir Hastanesi'nin inşaatı devam ederken Güney Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin de bir şehir hastanesi üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Taraflar zam sınırına tabi olmadan kirayı artırabilecek!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar artık anlaşmayla neticeleniyor. Diğer taraftan, İzmir 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi kiracısına yasal zam oranı yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan konut sahibinin 'kötü niyet' tazminatı ödemesine ilişkin karar verdi.

'Tiny house' yasağı mahkeme tarafından reddedildi!

İzmir'in Karaburun Belediye Meclisi tarafından ilçe sınırlarında 'tiny house' (tekerlekli küçük ev) konulmasını yasaklayan karar, İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi tarafınca iptal edildi.

İzmir Uzundere 3'üncü etap kentsel dönüşüm ihalesi 29 Temmuz'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uzundere projesi için 3'üncü etap ihalesi 29 Temmuz 2021 günü gerçekleşecek. Uzundere Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi için tahmini bedel 684 milyon 534 bin 738 TL olarak belirlendi.

İzmir Narlıdere Metrosu’nda üçüncü istasyona ulaşıldı!

İzmir Fahrettin Altay - Narlıdere metro hattının inşaatında tünel açma makinesi üçüncü istasyona ulaştı.

Uzundere 3'üncü etap kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uzundere projesi için 3'üncü etap ihalesi bugün düzenleniyor. Uzundere 3. Etap Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapımı işi için tahmini bedel 238 milyon 274 bin TL olarak belirlendi. 

Türkiye'nin 3'üncü büyük hastanesinin inşaatına kadın eli değdi!

Türkiye'nin 3'üncü büyük hastanesi olan İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü inşaatına kadın eli değdi. Projede mimar olarak görev yapan Seda Girişen Sömek, çalışma azmi ve disipliniyle herkesin dikkatini çekiyor.

İzmir en çok konutun satıldığı 3'üncü il!

Propertyist Gayrimenkul Danışmanlığı tarafından Türkiye'de son 5 yılın konut satış verileri açıklandı. Verilere göre, İzmir, en çok konutun satıldığı 3'üncü il oldu.

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

İzmir Sarpıncık’taki RES inşaatı devam ediyor mu?

İzmir 1. İdare Mahkemesi Karaburun Sarpıncık’taki Rüzgar Enerji Santrali inşaatının dayanağı olan imar planlarını 24 Mart’ta iptal etmesine rağmen bölgedeki inşaat çalışmaları son sürat sürüyor.

Sarpıncık RES iptal kararı ıslak imzaya takıldı!

Karaburun Kaymakamlığı’na iletilen İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin Karaburun Sarpıncık’taki RES projesinin iptal kararı, ilçe Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi’nin ıslak imza şartına takıldı.

Sarpıncık RES Projesi'ne ikinci kez ÇED onayı çıktı!

İzmir Karaburun'da daha önce "çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu" kararı iptal edilen Çalık Holdinge ait Sarpıncık RES Projesine Bakanlık ikinci kez "ÇED olumlu" belgesi verdi.

Gusto, İzmir'deki 3'üncü mağazasını Mavibahçe AVM'de açtı!

Modaya yön veren ve şık giyinmeyi sevenlerin vazgeçilmezi olan Gusto, İzmir'deki üçüncü mağazasını Karşıyaka'nın yeni gözdesi Mavibahçe AVM'de açtı.

İzmir Teras Gökyüzü projesi 2017 yılında tamamlanacak!

1991 yılında kurulan, inşaat, sanayi, enerji ve dış ticaret alanlarında hizmet veren Uzunyayla Group, İzmir’deki üçüncü projesi Teras Gökyüzü ile yeni bir yaşam tarzı oluşturdu.

İzmir Bucaya üçüncü şehir hastanesi inşa edilecek Haberi

İzmir Bucaya üçüncü şehir hastanesi inşa edilecek

Sağlık Bakanlığı'nın Bayraklı'nın ardından Buca'da da şehir hastanesi inşa etmeyi planladığı öğrenildi. Proje detayları henüz netleşmeyen hastanenin ilk etapta 1500 yatak kapasiteli olmasının planlandığı dile getirildi. Tepecik Sağlık Kampüsü'nün de önümüzdeki yıl yapılması planlanıyor. 


2 yıldır yer aranıyor 


Bakanlıktan alınan bilgiye göre kentin güney aksına hizmet edecek dev sağlık kampüsünün yerini belirleme çalışmaları yaklaşık 2 yıldır sürüyor. İlk olarak Güzelbahçe'de arazi bakan bakanlık, rotayı Buca Tınaztepe'ye çevirdi. Şimdilik "Kampüs Şehir Hastanesi" ismi verilen projenin detayları önümüzdeki aylarda belli olacak. Hastanenin Buca Seyfi Demirsoy, İzmir Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin yükünü hafifletmesi hedefleniyor.  


Bayraklı'da dronelu denetim


Bayraklı'da kurulacak Şehir Hastanesi için temel kazma çalışmaları devam ederken, İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu çalışmaları hava aracı drone...