04 / 05 / 2024

İzmir Çakmaklı LNG İskelesi

İzmir Çakmaklı LNG İskelesi

Çevreci örgütler, Kolin İnşaat’ın Çakmaklı’da inşa edeceği LNG İskelesi hakkında bir basın açıklaması yapacak. Bugün yapılacak olan basın açıklaması Yeni Foça Forum öncülüğünde gerçekleştirilecek.

Bu hamle Avrupa’yı sarsacak! Çin LNG satışlarını durdurdu!

Çin yaklaşan kış mevsimi öncesi kendi arzını sağlama almak için yabancı alıcılara LNG'de yeniden satışı durdurmayı planlıyor.

Çakmaklı Otelcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Çakmaklı Otelcilik Anonim Şirketi Beşiktaş'ta Bora Ercantürk tarafından kuruldu.

Fedai Çakmaklı'dan parti binalarının kiralarına ilişkin açıklama!

İYİ Parti Şanlıurfa il başkanı Fedai Çakmaklı, AKP il ve ilçe binalarına ilişkin dikkat çeken bir iddia açıkladı.

Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Çakmaklı Mahallesi, 149 ada, 27 parsel ve 150 ada, 1 parselin bir kısmına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Çakmaklı Yapı İnşaat Turizm Lojistik ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çakmaklı Yapı İnşaat Turizm Lojistik ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Home Verwaltung Gmbh tarafından kuruldu. 

Esenyurt Çakmaklı Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ,Esenyurt İlçesi, Çakmaklı Mahallesi, 295 ada, 13 parselin bir kısmına ilişkin kreş 1/5000 ve 1/1000 ölçekli  nazım ve uygulama imar planı  askıda...

Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Çakmaklı Mahallesi, 149 ada, 27 parsel ile 150 ada, 1 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Esenyurt Çakmaklı Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Esenyurt İlçesi, Çakmaklı Mahallesi, 295 ada, 13 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası!

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası haberimizde yer alıyor. 470 daire, 572 ofis ve 30 ticari üniteden oluşan proje İzmir'de hayata geçiriliyor.

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Miroğlu tarafından kuruldu. 

Büyükçekmece Çakmaklı imar değişikliği askıya çıktı!

Büyükçekmece İlçesi, Çakmaklı Mahallesi, 150 ada, 1 parselin bir kısmına ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıktı..

Bayrampaşa Yücel Çakmaklı Kültür Salonu yenilendi!

Bayrampaşa Belediyesi, ilçenin en eski kültür salonu olan Yücel Çakmaklı Kültür Salonu’nu baştan aşağı yeniledi.

İzmir Çakmaklı LNG İskelesi Haberi

İzmir Çakmaklı LNG İskelesi

Kolin firmasının Gencelli Körfezi, Çakmaklı Köyü Kızılburun’da LNG Depolama ve Gazlaştırma Terminali yapıyor olması ile ÇED( Çevre Etki Değerlendirme) raporu ve işletme ruhsatı gibi yasal zorunlulukları yerine getirmeden faaliyet yürütüyor olması üzerine, Yeni Foça Forum öncülüğündeki çevre örgütleri bugün saat 11.30 da basın açıklaması yapacak. Saat 11.00 itibariyle Çakmaklı girişinde toplanacak olan grup, açıklamayı iskele inşaatı önünde gerçekleştirecek.


“KİRLİLİKLE DEĞİL, TURİZMLE ANILMAK İSTİYORUZ”

Yeni Foça Forum, eylem öncesi sosyal medyada yayınladığı mesajda bölge halkının endişelerini dile getirdi. Yayınlanan mesajda, "Biz Yeni Foça halkı olarak bu kadar tehlikeli bir projenin, Aliağa Cumhuriyet Savcılığının konuyla ilgili açmış olduğu soruşturma netleşmeden üstelik evrak eksikliğine rağmen hala devam ediyor olmasından fazlasıyla endişeliyiz. Firma Kyme Antik Kenti yakınlarında, SİT alanı içerisinde liman inşaatı için kazık çakmaya...