29 / 04 / 2024

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.



İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi de nasibini aldı. 

Sabah Egeli'den Serhan Çifdalöz'ün haberine göre,  İzmir  özelini kapsayan projeler arasında yer alan İstanbul- İzmir, Kuzey Marmara (YİD) otoyollarında 73 kilometre otoyolun yapılarak otoyol ağının 2 bin 815 kilometreye ulaştırılması, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması, İzmir'de Tarıma Dayalı İhtisas OSB kurulması için yer seçimlerinin kesinleştirilmesi, Uluslararası Zeytin Gen Bankası'nın açılışının yapılması, Deneyap Atölyesi Projesi kapsamında İzmir'de belirlenecek gençlik merkezlerinin atölyelerinin kurulması gibi maddeler yer aldı. 

Öte yandan 246 kilometre uzunluğunda olan Aydın-Denizli- Burdur Otoyolu'nun YID yöntemiyle ihalesinin yapılması, Balıkesir-Bandırma (174 kilometre) arasındaki sinyalizasyon çalışması tamamlanarak, Bandırma (H)-Manisa (356 kilometre) hattının elektrikli ve sinyalli olarak isletmeye alınacak. 

Aydın'daki Tarıma Dayalı Ihtisas Sera OSB ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KIT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, "Aydın tarımsal yatırımın merkezi olacak. Çiftçilerimiz daha fazla üretecek, ürettikçe daha fazla zenginleşecek. AK Parti iktidarıyla bu bereketli topraklardan yatırım fışkıracak" diye konuştu.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörüne neler çıktı?

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu başka bahara kaldı!


Geri Dön