03 / 05 / 2024

İzmir Doğanbey arıtma tesisi ne zaman açılacak

İzmir Doğanbey arıtma tesisi ne zaman açılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın Doğanbey, Ürkmez ve Payamlı mahallelerindeki evsel atıkları arıtacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisini 27 Temmuz Cumartesi günü törenle hizmete açacak...

A101'de termosifon 2700 TL’ye, su arıtma cihazı 2 bin TL’ye, şarjlı gıda doğrayıcı 180 TL’ye düştü!

A101’e beklenen dev indirimler geliyor. A101’in yeni indirimli ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlanırken, termosifon 2700 TL’ye, su arıtma cihazı 2 bin TL’ye, şarjlı gıda doğrayıcı 180 TL’ye düştü. İşte A101 fiyat listesi 27 Nisan 2023...

Vestel rafine su arıtma cihazı kaç TL? Özellikleri neler? 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Doğal olarak arıtılmış sağlıklı su tüketmek isteyenler için Vestel su arıtma cihazı ile karşımıza çıkıyor. Cihaz;  klor filtresi,ön karbon filtresi ve ters ozmoz filtreleri ile kötü tat,koku,bakterileri yok ediyor. Cihazın diğer özellikleri neler ?

İzmir Doğanbey’deki imar iznine tepki!

İzmir Doğanbey’de doğal sit alanı olan bölgedeki 9 parselin statüsünün, Ahmet Davutoğlu hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Ali Rıza Alaboyun’un şirketi Bera Holding için değiştirilmesi tepkilere neden oldu.

İzmir Doğanbey’de doğal SİT alanı imara açılacak!

İzmir Doğanbey’de doğal sit alanı olan bölgede bulunan 9 parselin statüsü, 2015 yılında Davutoğlu’nun seçim hükümetinde Enerji Bakanı olan AKP'li Alaboyun’un şirketi için değiştirildi. Değişiklik, alanın imara açılmasının habercisi olarak yorumlandı.

İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi imar planı askıda!

İzmir Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi Gümüldür Kesimine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıda...

Tire Arıtma Tesisi'nin inşaatı Eylül'de tamamlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye 9.1 milyon liralık arıtma tesisi kazandırıyor.

İzmir Bayındır'a yeni arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek için ilçeye yeni bir arıtma tesisi daha kazandırdı.

İzmir Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

İzmir'e 56 milyon TL'lik arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu “içme suyuna” çevirecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni gezerek tamamlanan tesisteki son rötuşları inceledi.

Kavaklıdere Arıtma Tesisi’nin inşaatı tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu içme suyuna çevirecek Kavaklıdere Arıtma Tesisi’nin inşaatını bitirdi.

İzmir Küçük Menderes arıtma tesisi ihalesi 19 Temmuz'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma kurmak için ihaleye çıkıyor.

Mersin Kapızlı'ya arıtma tesisi yapılacak!

Mersin Belediye Meclisi, Kapızlı Mahallesi’ne arıtma tesisi yapılmasını onayladı. CHP’li Meclis Üyesi Tuba, Mersin’in en güzel kıyısına arıtma tesisi yapılmasının doğru olmadığını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “temiz ve yaşanabilir bir çevre” için biri Aliağa'da olmak üzere 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor. Yenişakran'a yapılacak Atık Su Arıtma Tesisigünde yaklaşık 2 bin metreküp evsel atık suyu arıtacak.

İzmir Doğanbey arıtma tesisi ne zaman açılacak Haberi

İzmir Doğanbey arıtma tesisi ne zaman açılacak


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında inşasına başladığı Doğanbey-Ürkmez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni tamamlayarak hizmete aldı. Seferihisar’a bağlı Ürkmez, Doğanbey ve Payamlı mahallelerinin evsel atıklarını, biyolojik arıtmadan geçirecek şekilde planlanan tesis için enerji hatları ile birlikte 10 milyon 650 bin liralık yatırım yapıldı. İşletime alınan tesisin, 27 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00’de törenle açılacağı bildirildi. 


125 bin kişiye hitap edecek ve günlük 25 bin metreküp atık suyu arıtacak kapasite olan tesis, Doğanbey, Payamlı ve Ürkmez yerleşimlerinin yaz ve kış nüfusu dikkate alınarak birbirine paralel iki hattan oluşuyor. “Temiz çevre, temiz deniz” hedefi doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından atılan adımlardan biri olan tesisin, özellikle bölgedeki turizm hareketliliğine ciddi katkı sağlaması bekleniyor.


Azot ve fosfor giderimi yapılan tesiste koku giderim üniteleri de...