06 / 05 / 2024

İzmir Efemçukurunda neden acele kamulaştırma yapılıyor

İzmir Efemçukurunda neden acele kamulaştırma yapılıyor

İzmir’in tek temiz yüzeysel su toplama havzası olan ve kente 20 kilometre uzaklıktaki Efemçukuru köyünde bulunan altın madenine tarlasını satmayan tek köylü Ahmet Karaçam, bir hukuki kazanım daha elde etti.

İzmir'de ev fiyatları neden artıyor?

Ege'nin önemli şehirlerinden İzmir'de konut fiyatları tavan yaptı. Peki İzmir'de konut fiyatları neden artışa geçti? İşte detaylar...

İzmir'i yıkan 6 neden!

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin İzmir Seferihisar Deprem Raporu’na göre, İzmir’de yıkım 6 kötünün bir araya gelmesiyle oldu: Kötü zemin, kötü beton, kötü demir, kötü mühendislik, kötü işçilik, kötü denetim gibi nedenler büyük bir faciaya neden oldu.

DASK neden gerekli?

Türkiye'nin deprem bölgesi olması, depreme ilişkin her türlü tedbirin alınmasını gerektiğini ortaya koyuyor. İzmir depreminin ardından deprem gerçeği ve Zorunlu Deprem Sigortası yeniden gündeme geldi. Peki deprem sigortası neden gerekli? Nasıl yaptırılır? Sigorta tutarı ne kadar? İşte tüm detaylar..

İzmir Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için 10 yıl önce harekete geçildi. Fakat ada bazlı tasarlanan proje üzerinde bir türlü mutabakat yapılamadı. Kentsel dönüşüm için vatandaşın sadece yüzde 10'u ikna edilebildi. Peki Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı'daki Doğanlar Apartmanı neden olduğu yere çöktü?

İzmir Bayraklı Manavkuyu semtindeki Doğanlar Apartmanı’nın çökme anları, İzmir depreminin simge görüntüsü oldu. Peki Doğanlar Apartmanı neden olduğu yere çöktü? İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş açıkladı. 

İzmir Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazileri mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazilerini meclis gündemine taşıdı..

İzmir'de en çok arsa ve arazi yatırımı Torbalı'da yapıldı!

İstanbul - İzmir otoyol projesi yatırımcıların rotasını İzmir'e çevirmesine neden oldu. İzmir'de en çok arsa ve arazi yatırımı Torbalı'da yapıldı.

İzmir Efemçukuru altın madeni için acele kamulaştırma kararı iptal edildi!

İzmir’in tek temiz yüzeysel su toplama havzası olan ve kente 20 kilometre uzaklıktaki Efemçukuru köyünde bulunan altın madenine tarlasını satmayan tek köylü Ahmet Karaçam, bir hukuki kazanım daha elde etti.

İBB'nin Aralık ayındaki tartışmalara neden olan 5 imar planı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi yılın son ayını da rant odaklı imar planı teklifleriyle geçirdi. Aralık ayı meclis oturumlarında sert tartışmalara neden olan 5 karar özetle şöyle:

N.Ziya Mescioğlu: Bursa inşaatta neden uluslararası olmasın?

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, “Ulusal ve uluslararası birçok fuara gidiyoruz. Yeni trendlerle izledikleri yolları inceliyoruz. Bursa otomotivde tekstilde uluslararası olabiliyorsa inşaatta neden olmasın” dedi.

Şahinbey Meclisi’nde imar değişikliği tartışmalara neden oldu!

Şahinbey Meclisi’nde Binevler Mahallesi’ndeki imar değişikliği tartışmalara neden olurken, CHP’li meclis üyesi Yılmaz Kireç, “1/25.000 plan Büyükşehir Belediyesi’nde askıdayken siz askı süresi bitmeden itirazlar gelmeden yeni planlama getiriyorsunuz.”dedi

Emlak Franchise diğer Franchise'lardan neden daha mantıklı?

Franchise sistemi iş kurma için ideal olmakla birlikte, sektör seçimi asıl önemli konudur. Doğru bir sektörde yer almak, iş başarısızlığı ihtimalini de en aza indirecektir. Peki Emlak Franchise diğer Franchise'lardan neden daha mantıklı?

Konut satışları neden hızla yükseliyor?

İnsanın aklına şu sorular geliyor; Büyüyemeyen bir ekonomide bolca konut stoku ve arz fazlasına rağmen konut satışları ve özellikle de fiyatları neden bu kadar hızlı yükseliyor?

İzmir Efemçukurunda neden acele kamulaştırma yapılıyor Haberi

İzmir Efemçukurunda neden acele kamulaştırma yapılıyor

İzmir’in tek temiz yüzeysel su toplama havzası olan ve kente 20 kilometre uzaklıktaki Efemçukuru köyünde bulunan altın madenine tarlasını satmayan tek köylü Ahmet Karaçam, bir hukuki kazanım daha elde etti. Danıştay 6. Dairesi, altın madenine karşı tek kişilik direniş gerçekleştirdiği için yörede “Yalnız Efe” olarak tanınan Ahmet Karaçam’ın arazisine acele kamulaştırma yoluyla el konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştay, Bakanlar Kurulunun “Kamu yararı var” gerekçesini yeterli görmeyerek, neden acele edildiği ile ilgili gerekçelerin ortaya konmadığının altını çizdi.


BAKANLAR KURULU ‘YALNIZ EFE’YE KARŞI


Ahmet Karaçamın avukatı EGEÇEP Hukuk Komisyonu Üyesi Arif Ali Cangı tarafından yürütülen dava Bakanlar Kurulunun 03.01.2008 tarihli kararıyla Karaçam’a ait iki parsel tarlayı acele kamulaştırmasına karşı açılmıştı. Acele kamulaştırma koşulunun bulunmadığı, yörede işletilen TÜPRAG’a ait altın madeninin...