09 / 05 / 2024

İzmir havuzlubey çarşısı son durum

İzmir havuzlubey çarşısı son durum

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın tam ortasındaki ünlü Havuzlubey Çarşısı'ndaki işyerlerinin yüzde doksanı durgunluktan etkilendi.Yaşanan bu olumsuzluktan hem hem esnaf hem de kiralarını alamayan mülk sahipleri etkilendi.

İzmir Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı 35 yıllığına kiralanacak!

İzmir'in önemli ilçelerinden Konak'ta  Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak adlandırılan alanın 35 yıllığına kiralanmasına karar verildi.  

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bina çöktü!

İzmir’in Tarihi Kemaraltı Çarşısı’nda bulunan tarihi bina bakımsızlık nedeniyle çöktü. Dükkanda çalışan işçiler yıkıntının altında kalmaktan son anda kurtuldu.

İzmir Gıda Çarşısı'nın yolları yenilenmeyi bekliyor!

İzmir'in Konak ilçesi Yenişehir Gıda Çarşısı'nda delik deşik sokaklarda esnafın ve vatandaşların sorunu bitmek bilmiyor. İZSU tarafından yapılan altyapı çalışmalarının ardından sokakların çukurla dolduğunu belirten vatandaşlar acil çözüm bekliyor.

Alaçatı Çarşısı ve Alsancak Meydanı, Ankara'ya taşınıyor!

İzmir'in simgelerinden Alaçatı Çarşısı ve Alsancak Meydanı'nı Ankara'da görünce şaşırmayın!.. Sinpaş GYO, Ege yaşamı konseptini Çankaya'da hayata geçiriyor. Üstelik iki projede de şimdiden yüzde 60 kazandırarak...

Tarihi Kemeraltı Çarşısı altyapı yetersizliği dükkanlara kilit vurdurttu!

İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda altyapı yetersizliği, yerinden oynayan mazgallar, açılıp kapatılmayan çukurlar nedeniyle sıkıntı yaşayan esnafın derdi, elektrik direklerinin yanmaması nedeniyle katlandı.

İzmir Kemeraltı Çarşısı yenilenecek mi?

İzmir'de Kemeraltı Çarşısı'nı cazibe merkezi haline getirmek için bu güne kadar yüzlerce proje geliştirildi. Ancak yürümeyi engelleyen işporta tezgahları çarşının 'tarihi' kimliğine zarar verirken bunlara bir de altyapı eksikliği eklendi. Bu eksiklikler bölge esnafının tepkisine yol açtı.

İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda ruhsatlı işyeri sayısı 8 bin 500'e düştü!

İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği verilerine göre son 6 yıl içinde ruhsatlı iş yeri sayısı 16 bin 700'den 8 bin 500'e düştü.

İzmir Mustafa Paşa Vakıf Çarşısı yıkıldı!

İzmir Konak'ta bulunan mülkiyeti Vakıflar Müdürlüğü'ne ait 120 yıllık Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin bulunduğu bina yıkıldı. Mustafa Paşa Vakıf Çarşısı'nda 125 esnafın çay bahçesi yer alıyordu.

Kazım Kurt: Küçük Sanayi Çarşısı kaldırılacak!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümü ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Kurt, her türlü engelleme ve baskıya rağmen Sanayi Çarşısı’nı kaldıracaklarını ve yılmayacaklarını söyledi.

Yenilenen Zafer Çarşısı faaliyete geçti!

Ankara'nın en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı. Çarşı engelliler için de düzenlendi.

Trabzon Kemeraltı Çarşısı yenileniyor!

TRABZON tarihî Kemeraltı Çarşısı, Ortahisar Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle yenileniyor. Ortahisar Belediye Meclisinde dün görüşülen proje, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

İzmir havuzlubey çarşısı son durum Haberi

İzmir havuzlubey çarşısı son durum

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın tam ortasındaki ünlü Havuzlubey Çarşısı'ndaki işyerlerinin yüzde doksanı durgunluktan etkilendi Kiralarını mülk sahiplerine ödeyemeyen bazı esnaf ile mülk sahipleri mahkemelik oldu. Kira süresi dolan esnaf ise dükkanlarını boşalttı. Yaşanan bu olumsuzluklardan hem hem esnaf hem de kiralarını alamayan mülk sahipleri etkilendi. İki katlı, bin metrekareye yakın bir alan üzerine kurulu yılların çarşısını geçtiğimiz yıllarda bazı ünlü tekstil markalarının kiralamak için girişimlerde bulunduğu öğrenildi. 


Zincir mağazalar artıyor 


Ancak kiracılarla mülk sahipleri arasında yaşanan sorunlar nedeniyle bu görüşmelerin olumsuz sonuçlandığı belirtildi. Havuzlubey'in atıl kalmasının çevredeki esnafı da olumsuz etkilediğini belirten esnaf, "Havuzlubey önemli kapalı çarşılarımızdandı. Neredeyse tamamı boşaldı. Şimdi bir çocuk mağaza zincirinin kiralamak istediğini duyuyoruz. Kemeraltı'ndaki zincir mağaza sayısı giderek artıyor. 

Büyük firmalar geleneksel çarşılara yöneliyor.Bu da Kemeraltı'ndaki geleneksel alışveriş...